FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Aris Limassol 3:1
Menu More Close Close

přát., Friday 7.7.2006
Liberec Liberec
3:1
(3:0)
Aris LimassolAris Limassol
Liberec: I. poločas: Čech - Hamouz, Košťál, Matula, Janů - Ančic, Bílek, Papoušek, Pudil - Holenda, Blažek.

II. poločas: Čech - Broschinsky, Hochmeister, Polák, Liška - Dohnálek, Rehák, Frejlach (55. Matula), Ančic (75. Pudil) - Radzinevičius, Dort.
Branky: 5. a 15. Blažek, 36. Matula - 80. soupeř.

Commentary

Od úvodu utkání měli naši hráči mírnou převahu. Skvělý vstup do utkání zajistila dvojice Holenda, Blažek. Prvně jmenovaný vysunul Blažka do brejku, talentovaný útočník šel sám na brankáře a z hranice vápna jej po zemi prostřelil - 1:0.

V 11. minutě utekl po pravé straně Ančic a přesně našel Pudil, jeho rána se ale mezi tyče nevešla. Naši hráči měli více ze hry, soupeř ale působil hodně bojovně. S agresivitou i tvrdostí se naši hráči poměrně dobře vypořádali a v 15. minutě bylo v Blšanech k vidění dokonalé "deja vu". Holenda znavu našel rozeběhnutého Blažka a ten tentokrát ranou pod břevno skóroval podruhé - 2:0.

Ve 22. minutě měli první velkou šanci hosté, Čech ale střelu z 10 metrů bravurně likvidoval. Ve 28. minutě soupeř rychle rozehrál standardní situaci. Naši hráči na to vůbec nezareagovali a proti nečekané střele musel zasahovat Čech. Balon ale stihl jen vyboxovat a následnou dorážku zastavilo břevno.

Ve 36. minutě byl tvrdě faulován Pudil. Přímý kop skoro od rohového praporku kopal Papoušek, který našel uprostřed vápna zcela volného Matulu - 3:0. O čtyři minuty později mohl završit Blažek hattrick. Po přihrávce Ančice se opřel do balonu ale napálil jen břevno. Další branka tak už v první půli nepadla.

Do druhé půle poslal trenér Lavička zcela jinou sestavu. Jediný kdo zůstal na hřišti byl brankář Marek Čech a záložník Juraj Ančic, který se z pravé strany zálohy přesunul na levou.

Hra se vyrovnala a odehrávala se zejména ve středu hřiště. V 55. minutě musel střídat Frejlach, který inkasoval tvrdý úder loktem. Matula se postavil na stopera a Hochmeistera šel do zálohy. V 57. minutě se k balonu po delší době dostal brankář Čech, to když musel vyboxovat tvrdou ránu z levé strany.

V 65. minutě jsme předvedli první hezkou akci druhé půle. Balon šel po ose Dohnálek, Radzinevičius, Dort. Posledně jmenovaný o balon ale v rozhodující chvíli přišel. O dvě minuty později musel Čech nadvakrát likvidovat nebezpečný centr do vápna. V 70. minutě se do brejku dostal Radzinevičius, obránce mu ale v poslední chvíli balon skluzem vypíchl na roh.

V 75. minutě utekl zadákům soupeře Dort, položil si i golmana, byl ale z úhlu a zpětnou přihrávku na Radzinevičiuse mu brankář chytil. V 80. minutě se soupeř dočkal čestného gólu. Na centr z levé strany si naskočil volný hráč a hlavou nedal nešmu brankáři šanci - 3:1.

O pět minut později vystřihl ve vápně parádní nůžky Dort, balon doputoval k Radzinevičiusovi, ten ale branku netrefil. V poslední minutě mohl skóre uzavřít Rehák, nepodařilo se mu ale usměrnit dobrou přihrávku od Radzinevičiuse.

Coaches

Vítězslav Lavička (Liberec): Byl to opět velmi dobrý test. Soupeř hrál jižanským stylem, tedy tvrdě, agresivně a a s rychlým přechodem do útoku. Povedl se nám vstup do zápasu, dobře nám fungovala spolupráce mezi jednotlivými řadami. Zápas má ale i svá negativa v podobě drobných šrámů. Věřím ale, že to nebude nic vážného a všichni s námi odjedou na herní soustředění. Tam nám bohužel budou chybět Blažek s Dohnálkem, kteří mají reprezentační povinnosti, a také Honza Broschinský, o kterého je zájem na hostování.

General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Kitl Masea
Media partners
Český rozhlas Liberec Hattrick