FC Slovan Liberec | Report: Sparta - Liberec 0:3
Menu More Close Close

10.kolo, Saturday 15.10.2011, 18:20
Sparta Sparta
0:3
(0:2)
LiberecLiberec
Sparta: M. Švenger - V. Vidlička, T. Zápotočný, J. Jarošík, M. Pamić - V. Kadlec, P. Grajciar (89. L. Sionko), L. Hušek, M. Matějovský, L. Krejčí (55. J. Podaný) - M. Slepička (84. J. Mareš).
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, R. Kelić (54. J. Polák), J. Fleišman - J. Šural (86. E. Rilke), L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník (90. J. Liška) - J. Štajner, M. Rabušic.
Branky: 7. a 64. Breznaník, 10. Šural. ŽK: Pamić – Štajner, Vácha, Polák. Rozhodčí: Královec – Kordula, Wilczek.
Diváci: 12305

Commentary

Do stoperské dvojice naší obrany se vrátil Honza Nezmar. Tentokrát vytvořil dvojici s Renato Kelićem. Poprvé tak v základní sestavě chyběl Honza Polák. Do sestavy se po zranění vrátil i Šural, který proti Dukle nemohl hrát. Domácímu týmu chyběl útočník Kweuke.

Slovan začal na Letné aktivně. V úvodních minutách se hodně bojovalo o střed hřiště i o první šanci. Tu opravdovou první příležitost měl náš tým, a v 7. minutě z ní byl nádherný gól v síti domácích. Po pravé straně vedl náš útok Štajner, na jeho centr nedosáhl Rabušic, Breznaník se ale pověsil do vzduchu a přes hlavu nádherně překonal brankáře Švengera - 0:1.

Domácí branka evidentně zaskočila. Ještě než se stačili letenští rozkoukat a vynadat si za první gól, tak inkasovali podruhé. A opět měl na brance podíl Štajner. Ten zahrával v 10. minutě přímý kop z levé strany, balon šikovně zakroutil na zadní tyč, kde ho tečoval Šural. Míč už byl nejspíš za brankovou čarou, když jej dorážel Kelić - 0:2.

První šanci domácích přinesla 22. minuta. Nejdříve těsně před Bičíkem tečoval míč Slepička, náš brankář ale dokázal zareagovat. Bičík zlikvidoval i následnou technickou střelu Matějovského. Po půlhodině hry střílel nadvakrát nebezpečně Grajciar. Nejdříve ale jeho ránu zblokoval jeden z našich obránců, jeho druhý pokus mířil těsně nad branku.

Slovan byl i nadále velmi aktivní a nebezpečný. Zejména Breznaník větral levou stranu neskutečným způsobem. Ve 44. minutě mohl náš levý záložník přidal do domácí sítě třetí gól, obhodil si domácího obránce a sprintoval směrem na vyběhnuvšího Švengera. Těsně před ním píchl do balonu, Švenger se ale přehodit nenechal. Poločas jsme vyhráli o dvě branky.

V 50. minutě si na přihrávku Štajnera naběhl Rabušic, rozhodčí ale odmával ofsajd. V 56. minutě kopal rohový kop Matějovský, balon poskakoval na našem vápně než jej rázně uklidil Fleišman.

V 62. minutě měl doposud největší šanci Sparty Zápotočný. Ve vápně k němu propadnul balon, před ním už byla jen odkrytá branka a skákající Bičík. Zápotočný ale neskutečně minutl! Měli jsme štěstí.

V 64. minutě předvedl Slovan překrásnou akci, kterou snad museli ocenit i fanoušci Sparty. Štajner patičkou uvolnil u pravé lajny Gebre Selassieho, ten si obhodil nádhernou kličkou obránce a před branku načechral centr, který pohodlně hlavou uklidil do branky Breznaník - 0:3.

Třetí branka utkání definitivně rozhodla. Náš tým ovládl střed hřiště, v klidu kombinoval a se soupeřem si dělal co chtěl. Utkání na Letné sledovali i fanoušci Slovanu, kteří celý zápas skvěle fandili našemu týmu. Spolu s týmem si pak vychutnávali závěrečné minuty zápasu.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Jizerské pekárny DPMLJ
Media partners
Beat radio rtm plus