FC Slovan Liberec | Report: Brno - Liberec 2:1
Menu More Close Close

10.kolo, Sunday 7.10.2012, 16:00
Brno Brno
2:1
(0:0)
LiberecLiberec
Brno: Petr - Král, Brabec, Permica, Husár - Glaser (62.Pašek), Zavadil (83.Sus), Šoljič, Lutonský - Halaška (79.Přerovský), Mezlík
Liberec: Hauzr - Liulka (79.Blažek), Nezmar, Kelić, Fleišman - Kušnír, Vácha, Daniel (62.Bosančić), Šural - Štajner, Rabušic (62.Delarge)
Branky: 57.Zavadil, 90.Přerovský - 77.Bosančić ŽK: 26.Šiljič - 37.Vácha, 72.Šural ČK: 87. Vácha Rozhodčí: Jan Jílek - Josef Košec, Roman Tacina
Diváci: 3001

Commentary

V základní sestavě našeho týmu se překvapivě objevil dvacetiletý záložník Erik Daniel. V brance byl opět veterán Zbyněk Hauzr.

V úvodních minutách se týmy oťukávaly. Vzrušení přinesla až 6. respektive 7. minuta. Nejdříve poslal Štajner kolmicí za obranu Rabušice. Na jeho centr Šural na malém vápně těsně nedosáhl. Pak domácí po naší chybné rozehrávce přečíslili obranu, z úhlu se do vápna dostal Mezlík a tvrdě vystřelil pod břevno. Hauzr míč vyrazil nad sebe a pak míč chytil.

V 10. minutě kopal rohový kop Štajner, Nezmar hlavičkoval v dobré pozici, ale v záklonu. Ve 13. minutě po rohu Štajnera vracel do vápna míč Fleišman. K balonu se dostal opět Štajner, jeho další cent rhlavičkoval vedle branky Kelić. O minutu později předvedl Slovan doposud nejhezčí akci. Fleišman s Rabušicem aktivitou získali míč, dostali ho na Kušníra, který uvolnil Rabušice. Ten ale chvíli pro střelu prováhal, přesto ještě přihrál do druhé vlny na Šurala, který rozvlnil boční síť.

V 18. minutě uvolnil Daniel na pravé straně Kušňíra, ten parádně nacentroval a ve vápně projel skluzem před brankou Rabušic. K míči mu chybělo tak půl kroku. Ve 25. minutě kopali domácí dva rohy za sebou. Ten druhý v podání Glasera byl nebezpečnější, hlavou ho zakončoval Mezlík, mířil ale mimo.

Ve 26. minutě kopal přímý kop Štajner, Kelić hlavičkoval těsně mimo. Mezi tyče se nevešla ani Šuralova pohotová střela o minutu později. Slovan byl aktivnější, ve vápně nebo v jeho těsné blízkosti si ale počínal příliš kostrbatě a složitě.

Ve 39. minutě se z naší strany dostavila akce jednoduchá a přímočará. Kušnír dostal míč na pravou stranu hřiště, odcentroval do vápna kde na přední tyči ve skoku hlavičkoval Šural. Trefil ale jen tyč. O minutu později se z úhlu z levé strany dostal před brankáře Petra opět Šural. Domácí brankář jeho střelu vyrazil. A o pár vteřin později přihlížel brněnský brankář Štajnerově bombě nad břevno. Náš kanonýr střílel z první po Kušnírově přihrávce. V první půli jsme byli lepším týmem, ke gólu to ale nevedlo.

Hned v úvodu druhé půle se do šance dostal aktivní Kušnír. Po Štajnerově přihrávce byl ve vápně před brankářem a měl dost času na střelu. Brankář Petr byl ale na místě. O pár vteřin později si domácí brankář dokázal poradit i se střelou Šurala, kterou na přední tyči vykopl na roh. Po něm střílel opět Šural, tentokrát zvolil technické zakončení, střela mu ale nesedla.

Ve 49. minutě se do naší otevřené obrany rozeběhl Halaška, jeho hezká střela skončila těsně vedle branky. V 57. minutě přišla série nepřesností naší defenzivy, kterou potrestal přesnou střelou domácí Zavadil. Naši hráči měli několik příležitostí míč odkopnout do bezpečí, nakonec se ale osamocený Zavadil dostal ke střele a mířil přesně k tyči - Hauzr se natahoval marně - 1:0.

V 64. minutě šel do nadějného brejku střídající Delarge. Zastavil ho ale praporek asistenta rozhodčího. Slovan se snažil o vyrovnání, Brno se ale po vstřelené brance zvedlo a do šancí nás nepouštělo. Až v 77. minutě se po levé straně prodral do vápna Bosančić. Jeho střílený centr si do branky srazil brankář Petr. Těžko říct, zda by míč šel do branky. Bosančić ale využil toho že se dostal k brankáři blízko a balón prudce napálil - 1:1.

V 86. minutě šel předčasně do kabin Vácha. Náš záložník zatáhl za záchrannou brzdu, když hrozil brejk domácího týmu tak Vácha stáhl unikajícího hráče. ROzhodčí neváhal a Vácha neprotestoval.

I v deseti chtěl Slovan vstřelit vítězný gól. Po několika závarech ve vápně k tomu neměl daleko. Nakonec ale z Brna jede bez bodu. Ve 2. minutě nastaveného času střílel tvrdě Mezlík, Hauzr míč jen vyrazil před sebe, když ho chtěl chytit tak s ním šel důrazně do souboje jeden z domácích hráčů a vyrazil mu ho. Dobíhající Přerovský pak neměl problém trefit prázdnou branku. V Brně jsme prohráli 2:1.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Databox Knorr-Bremse
Media partners
Hattrick Liberecká drbna