FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Slovácko 3:2
Menu More Close Close

13.kolo, Monday 5.11.2012, 18:00, U Nisy
Liberec Liberec
3:2
(2:1)
SlováckoSlovácko
Liberec: Bičík - Fleišman, Kelič, Karišik, Liulka - Šural, Bosančič, Janů, Blažek (63. Rabušic) - Štajner (90. Nezmar), Delarge (82. Hadaščok)
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Mezlík, Košút - Hlůpik, Daníček, Kerbr (90. Hofmann), Volešák (76. Trávník) - Došek, Lukáš (55. Kovář)
Branky: 24. Štajner, 26. Šural, 84. Hadaščok - 45. Trousil, 85. Došek, ŽK: 2:3 (87. Fleišman, 90. Šural - 17. Reinberk, 48. Lukáš, 60. Kovář), ČK: 0:1 (81. Reinberk), Rozhodčí: Paták - Marek, Blažej
Diváci: 3076

Commentary

Trenéři při absenci vykartovaného Váchy vsadili ve středu zálohy na Bosančiče, kterého po stranách podporovali Blažek se Šuralem. V útoku pak po boku Štajnera nastoupil Delarge.

Samotné utkání začal Slovan aktivně. Hned ve 2. minutě dostal míč do otevřené obrany Šural, obhodil si obránce, balón si ale příliš předkopl a vyběhnuvší Melichárek tak jeho střelu ve skluzu stačil vykrýt. O další tři minuty později vyzkoušel svůj projektil Bosančič. Jeho střela z 25 metrů ale zaplachtila těsně vedle levé tyče. Ihned poté měl po rychlém brejku možnost ke střele i Šural, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Naši hráči se i nadále prosazovali rychlou kombinační hrou. Po další akci se mohl v 16. minutě prosadit Štajner. Svůj lob zpoza velkého vápna však poslal vedle branky. Ve 24. minutě si Štajner spravil chuť. Z přímého kopu po faulu na Blažka zatočil míč přesně do šibenice a poslal tak Slovan do vedení - 1:0. O dvě minuty později bylo ještě veseleji. Šural dostal míč do uličky a přízemní střelou ke vzdálenější tyči nedal gólmanovi šanci - 2:0. Fanoušci ještě nepřestali slavit a mohla přijít i třetí branka. Po další rychlé kolmici na Šurala se náš záložník řítil na Melichárka, tentokrát z levé strany. Jeho ránu však hostující brankář reflexivně vyrazil nad břevno. Slovan poté lehce polevil a ve 45. minutě přišel trest, když se po centru z pravé strany prosadil hlavou Trousil - 2:1. Do šaten tak naši hráči odcházeli pouze s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé půli Slovácko vyrovnalo hru. Slovanu se přestala dařit kombinace a hosté tak postupně začali přebírat iniciativu. Šanci na vyrovnání měl v 70. minutě Došek, když mu míč předložil před branku Kovář. Hostující útočník však v záklonu přestřelil branku. O 3 minuty později trefil z přímého kopu břevno Kerbr. Slovan poté zabral. Hostům začal zatápět především Bosančič. Melichárek tak nejprve čelil jeho pokusu zdálky, aby posléze vychytal i jeho pokus k tyči z bezprostřední blízkosti. Další akci Rabušice s Bosančičem zastavil před velkým vápnem nedovoleně Reinberk, za což byl po druhé žluté kartě vyloučen. Následující přímý kop Štajnera Melichárek lapil. V 84. minutě jsme se již konečně mohli znovu radovat. Štajner uvolnil ve vápně Hadaščoka, který přeloboval vyběhnuvšího Melichárka - 3:1. Klid v řadách Slovanu však ještě hosté stačili narušit. O minutu později totiž Došek využil krásného centru Hlůpika a zakončoval do prázdné branky - 3:2. Slovácko poté i v deseti zamklo Slovan před jeho bránou. Naši hráči však vedení udrželi a posunuli se tak v tabulce Gambrinus ligy na pátou příčku.

Coaches

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): "Odehráli jsme velmi kvalitní první poločas, kdy jsme se dokázali prosadit dvěma rychlými přímočarými góly, tak jak tomu bylo už v minulosti. Bohužel jsme si nepohlídali závěr prvního poločasu a zbytečně inkasovali do šaten. První polovina druhého poločasu byla z naší strany hodně špatná, ztráceli jsme jednoduché balony, chyběl nám pohyb, Slovácko nás přehrávalo a tlačilo. Naštěstí jsme se ubránili a vyrovnávací branku nepřipustili. V závěru se nám podařilo přidat i třetí branku, ale znovu jsme nepochopitelně nechali soupeře lacino snížit. V závěru utkání to byly nervy, ale jsem rád, že se nám dnes podařilo zvítězit."

Svatopluk Habanec (1. FC Slovácko): "Prvních čtyřicet minut utkání jsme prohospodařili. Byli jsme hodně pasivní, nechali jsme soupeře hrát jeho hru a na to jsme také nakonec doplatili. Druhý poločas už jsme odehráli mnohem lépe. Hráli jsme aktivně, tlačili soupeře a snažili se přidat vyrovnávací branku. Ta pro nás bohužel nepřišla a Liberec přidal třetí rozhodující trefu. Herní projev a výkon z prvního poločasu nás dnes připravil o možnost dobrého výsledku a zisku nějakých bodů."


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Centrum Babylon Ermeg
Media partners
Český rozhlas Liberec eFotbal