FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Hradec Králové 1:0
Menu More Close Close

23.kolo, Saturday 13.4.2013, 16:00, U Nisy
Liberec Liberec
1:0
(0:0)
Hradec KrálovéHradec Králové
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek - Coufal (65. Rabušic), Rybalka, Janů, Delarge (77. Mustafa) - Šural, Štajner (87. Karišik)
Hradec Králové: Koubek - Plašil, Hochmeister, Hájek, Poděbradský - Harba, Šisler, Strnad (61. Uškovič), Štěpán - Kulič (75. Voltr), Hadaščok (79. Schwarz)
Branky: 51. Rybalka, ŽK: 1:2 (Kušnír - Uškovič, Hadaščok), ČK: 0:0, Rozhodčí: Kalenda - Pospíšil, Hájek
Diváci: 5116

Commentary

V základní sestavě Slovanu chyběli vykartovaní Fleišman s Pavelkou, které nahradil Coufal s Janů. Trenéři však Coufala zařadili překvapivě na pravou zálohu a Fleišmana tak na levé straně obrany zastupoval Frýdek. Další změnou bylo prohození Delargeho se Šuralem, kdy se prvně jmenovaný stáhl na levou zálohu a Šural se tak posunul ke Štajnerovi do útoku.

Samotné utkání začalo z obou stran vlažně. První příležitost přišla v 15. minutě, kdy Kuličovu prudkou hlavičku vyrazil do bezpečí Kovář. Slovan poprvé zahrozil až o šest minut později, kdy se po rohovém kopu Rybalky snesl míč na malé vápno na nohu Štajnera, který však svou střelu poslal vysoko nad branku. Po jednom z dalších centrů do hostujícího vápna měl na hlavě gól Šural, ani on ale svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal. Hrál se vyrovnaný fotbal a Hradec mohl jít do vedení v 29. minutě. To se centr Plašila dostal až před branku k neobsazenému Štěpánovi, ani on však míč nedokázal umístit do sítě. Ke konci prvního poločasu jsme Hradec zatlačili před jeho branku, ale k zakončení jsme se již nedostali. Do šaten tak šly obě mužstva za bezbrankového stavu.

Druhá půle začala pro Slovan nejlépe jak mohla, když jsme po brance Rybalky šli v 51. minutě do vedení. Rybalka hlavičkoval do prázdné branky po nádherném dloubáčku Kušníra z pravé strany - 1:0. Srovnáno však mohlo být již v 62. minutě. Harba si vyměnil míč s Kuličem a rázem byl sám před Kovářem. Náš gólman však díky včasnému výběhu hostujícího záložníka vychytal. V 66. minutě zahrozil znovu Slovan. Kováč nádherným centrem za obranu vybídl ke skórování Štajnera, ten však z první zamířil těsně vedle levé tyče. Nemuseli jsme však zoufat, protože naši hráči si již výsledek bez potíží pohlídali. V úplném závěru ještě mohl skóre vylepšit Rabušic, ale jeho prudkou střelu Koubek se štěstím vyrazil. Slovan tak potřetí za sebou zvítězil v Gambrinus lize výsledkem 1:0 a stáhl tak náskok čtvrtého Olomouce na čtyři body.

Coaches

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): „Hráli jsme s těžkým soupeřem na těžkém terénu. Soupeř čekal na brejky, které jsme naštěstí vždy včas pokryli. Jedinou větší šanci Hradce navíc skvěle zlikvidoval gólman Kovář. Je to naše čtvrté vítězství v řadě a doufám, že tuhle šňůru ještě natáhneme.“

Jiří Plíšek (FC Hradec Králové): „Přijeli jsme do Liberce s tím, abychom dokázali navázat na předešlé výkony a výsledky. První poločas byl z naší strany poměrně dobrý. Liberec sice držel míč častěji na svých kopačkách, ale do žádné vyložené šance se nedostal. Utkání tak rozhodla jediná gólová akce, kdy jsme nepokryli Rybalku. Musíme se rychle oklepat a body získat hned za týden“


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
RR group service s.r.o Vavruška Hanke
Media partners
Hitrádio Contact rtm plus