FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Slavia 0:1
Menu More Close Close

20.kolo, Monday 4.3.2013, 13:00, Umt. Doubí
Liberec Liberec
0:1
(0:0)
SlaviaSlavia
Liberec: Zoul - Coufal, Pokorný "K", Karišik, Janec - Isaac, Krystan - Drobílek (74. Lukes), Dydowicz (64. Leibl), Jánošík (85. Beníšek) - Komenda.
Slavia: Malina - Dostál, Kolařík "K", Mac, Bejbl - Prošek (58. Zámečník), Šimeček, Salašovič, Tusjak (64. Veselý) - Vondráček, Hurka (74. Červenka).
Branky: 79. Dostál. ŽK: Veselý. Rozhodčí: Berka - Kříž, Langer.
Diváci: 70

Commentary

V úvodních minutách se oba celky na hřišti spíše poznávaly. Samotné dění se odehrávalo především ve středu hřiště, kde se odehrával litý boj o každý míč. Za největší šanci prvních pětačtyřiceti minut se tak dala považovat tutová šance Tomáše Komendy ze třicáté šesté minuty. Ten si zběhl po přihrávce Pokorného před slávistického gólmana Malinu, avšak z bezprostřední blízkosti ho nedokázal pokořit a branku hostí trestuhodně minul.

Druhý poločas začal stejně jako skočil ten první. Ani jeden z týmů neměl očividnou převahu, nakonec se ale Pražené dostali deset minut po změně stran do své vůbec první větší šance. Dlouhý centr doletěl až na zadní tyč, kde stál osamocený Václav Prošek a hned z první vypálil. Jen dobrý a hlavně pohotový zákrok gólmana Zoula uchránil Liberecké od pohromy.

Obraz hry se nezměnil ani po několika střídáních, které oba trenéři učinili, patnáct minut před konečným hvizdem se tak na hřišti stále hrála vyrovnaná partie bez vážnějších situací. Jenže přišla sedmdesátá devátá minuta zápasu, kdy sešívaní zahrávali rohový kop. Severočeši ho dokázali k velké smůle odvrátit pouze na hranici šestnáctky, kde stál nikým neatakovaný Martin Dostál a s velkou dávkou štěstí propálil vše, co mu stálo v cestě a nakonec rozhodl o tom, že si Slávie připíše již šestou výhru v řadě - 0:1.

Coaches

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Odehráli jsme vyrovnané utkání z hodně kvalitní soupeřem. V Prvním poločase jsme byli nebezpečnější, ale nedokázali jsem využít svoji stoprocentní šanci. Druhá půlka byla hodně vyrovnaná, bohužel jsme inkasovali po rohovém kopu, kdy jsme si nepohlídali volného hráče. V posledních zápasech nám chybí kvalita v zakončení a na tu v konečném výsledku doplácíme."

General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Auto Koutek Knorr-Bremse
Media partners
Rádio Impuls Hattrick