FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Bohemians 1905 4:4
Menu More Close Close

31.kolo, Monday 20.5.2013, 13:00, Městský stadion
Liberec Liberec
4:4
(1:3)
Bohemians 1905Bohemians 1905
Liberec: Procházka - Lukes (90. Červinka), Nilgen, Tóth, Kmoníček - Krystan (39. Jánošík), Bouška - Drobílek (73. Beníšek), Dydowicz, Hugues (74. Leibl) - Komenda.
Bohemians 1905: Kuru - Živný (72. Malina), Žaloudek, Kouba, Košata - Maxa, Šebek, Šplíchal, Šedivý (77. Hanzl) - Šumský - Špilár.
Branky: 30. Bouška, 54. Komenda, 55. Drobílek, 89. Dydowicz (pen.) – 22. Maxa, 35. Kouba, 41. Žaloudek, 81. Šumský. ŽK: 1:3 (Nilgen - Šumský, Hanzl, Šebek). Rozhodčí: Bílek - Kříž, Krupa.
Diváci: 80

Commentary

Náš tým vstoupil do utkání zostra a hned od úvodních minut se nastěhoval na polovinu svého soupeře. Do první vážnější příležitost se liberečtí mladíci dostali v 16. minutě, kdy se k hlavičce dostal kapitán Krystan, jeho pokus však na poslední chvíli dokázal vyrazit gólman Bohemians.

Pražané dali o sobě poprvé vědět ve 22. minutě a hned z toho byla úvodní branka utkání. Lukáš Maxa se dokázal uvolnit na středu hřiště, balon si párkrát popostrčil kupředu a poté nechytatelnou ranou zpoza vápna vystřelil k protější tyči – 0:1. Severočeši si ale dokázali připravit celkem rychlou odpověď. Hned o osm minut později byl rozdíl mezi oběma celky smazán. Rychlé domácí přečíslení táhl Krystan, který přihrávkou pod sebe našel úplně volného Lukáše Boušku, který z prostředku pokutového území uklidil míč přesně k levé tyči Kurovy branky – 1:1.

Nerozhodný výsledek ale nevydržel příliš dlouho. Již ve 35. minutě totiž mladí Klokani slavili podruhé. Šumský se ujal exekuce rohového kopu, po kterém se dostali Středočeši znovu do vedení. Přesný centr do pokutového území doletěl až na hlavu Martina Kouby, který nechytatelnou hlavičkou poslal míč do sítě – 1:2. Téměř totožná situace se opakovala čtyři minuty před koncem prvního poločasu. Pro změnu milimetrový centr Šumského našel tentokrát hlavu stopera Radka Žaloudka, který i s trochou štěstí překonal libereckého Procházku – 1:3.

Liberečtí mladíci se ale nenechali nepříznivým stavem zaskočit a hned od úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky začali pracovat na jeho smazání. V 54. Minutě přišla kontaktní branka, která přiblížila Slovan na dostřel. Tomáš Komenda se chladnokrevně prosadil před brankou Bohemians nekompromisní hlavičkou – 2:3. Neuběhly ani dvě minuty a na ukazateli skóre svítily dvě trojky. Náš tým dobýval pokutové území soupeře tak dlouho, až se nakonec dočkali, po přesné ráně z hranice šestnáctky se prosadil Filip Drobílek – 3:3.

Přesně deset minut před vypršením řádné hrací doby se domácí družina dožadovala odpískání pokutového kopu po faulu na Dydowicze, hlavní rozhodčí Bílek ale žádný prohřešek proti pravidlům neviděl a tak hned z následné akce se juniorka Bohemky dostala počtvrté a také naposledy do vedení. Nikolas Šumský se zbavil protihráče a poté pěknou ranou z dobrých dvaceti metrů uklidil míč za bezmocného libereckého gólmana – 3:4.

Poslední slovo si ale znovu vzali mladí fotbalisté Slovanu. Při rohovém kopu byl v šestnáctce faulován jeden z domácích hráčů. Následné penalty se ujal Daniel Dydowicz, který udržel v 89. minutě nervy na uzdě a srovnal na konečných – 4:4. Obrat mohl dokonat ve druhé minutě nastavení Kmoníček. Ten ale odmítl roli libereckého hrdiny a z bezprostřední blízkosti nedokázal brankáře Bohemians překonat.

Coaches

Jiří Chytrý (FC Slovan Liberec): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Byli jsme aktivní, bohužel jsme ale nedokázali vstřelit branku. Soupeř se dostal do vedení po rychlém brejku. Sice jsme dokázali rychle odpovědět, poté jsme si ale nedokázali pohlídat dvě standardní situace a zbytečně inkasovali. Ve druhém poločase se nám podařilo rychle dostat zpět do utkání. Věřil jsem, že když se dostaneme do vedení, utkání už neztratíme. K naší smůle jsme ale znovu prohrávali. Na konci zápasu už se nám podařilo pouze výsledek srovnat, i když v nastaveném čase jsme několikrát nebezpečně zahrozili a sahali po vítězství."

General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
A net Banua
Media partners
Radio Blaník Liberec Náš region