FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Kielce 3:2
Menu More Close Close

Kypr, Wednesday 6.2.2013, 14:15
Liberec Liberec
3:2
(1:1)
KielceKielce
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Hušek (75.Mustafa), Pavelka - Rybalka, Štajner (64. Šural), Frýdek - Rabušic (64. Hadaščok)
Branky Slovanu: 22.Rabušic, 60. Fleišman, 80. Šural

Commentary

První zápas na Kypru začal pro naše fotbalisty špatně. Hned ve 2. minutě zahrával soupeř standardku, špatně kopnutý míč na přední tyči přizvedl jeden ze soupeřových hráčů. Polský hráč na zadní tyči pak zcela nekrytý otevřel hlavou skóre - 0:1.

Ve 12. minutě se zrodila první šance našeho týmu. Pěknou kombinaci Štajnera a Pavelkou mohl zakončovat Kušnír, místo střely ale zvolil kličku a soupeř už ho pak k zakončení nepustil. O dvě minuty později zahrával Štajner trestný kop za faul na Rybalka. Střela našeho záložníka skončila těsně vedle tyče. Slovan postupně začal přebírat iniciativu utkání na své kopačky. A ve 20. minutě byl blízko k vyrovnání. Kušnírův střílený centr na přední tyči ale těsně před Frýdkem tečoval jeden z obránců a brankář pak už míč dokázal uklidit do bezpečí.

Ve 22. minutě poslal Pavelka od půlící čáry přesnou kolmici na Rybalku. Ten sklepl míč na Rabušice jehož přesná střela do protipohybu brankáře znamenala vyrovnání - 1:1.

Ve 38. minutě poslal Rybalka míč na Frýdka, ten přiťukl na rozeběhnutého Rabušice jehož pumelice mířila ke škodě Slovanu do středu branky. I tak jí brankář vytěsnil mimo tyče jen s vypětím všech sil. O minut později se Štajnerův centr málem srazil do vlastní sítě jeden ze soupeřových hráčů, kterého zmátl nabíhající Rabušic. Polský brankář byl ale ve střehu. Poločas skončil smírně.

V úvodu druhé půle kopal Frýdek přímý kop, na přední tyči se k zakončení dostal Štajner, hlavičkoval ale nad branku. Aktivita našeho týmu pokračovala i přes nevídanou změnu počasí. Bouřkové mraky výrazně snížily viditelnost a vydatně se rozpršelo. Zápas se ale naštěstí hraje na hlavním hřišti kyperského týmu Enosis Neon Paralimni, a organizátoři tak mohli rozsvítit.

V 60. minutě zužitkoval trvalou převahu našeho týmu Fleišman. Hušek mu nabil asi 22 metrů od branky a náš levý obránce skvostnou ranou otočil skóre na 2:1.

Střídání v 64. minutě přeskupilo rozestavení našeho týmu. Rybalka se stáhl do defenzivní dvojice k Huškovi. Do středu ofenzivy se místo střídaného Štajnera posunul Pavelka, Šural si stoupl na pravý kraj naší ofenzivy. V 73. minutě jsme předvedli doposud nejhezčí akci zápasu. Parádní kombinace vyvrcholila Frýdkovým centrem do vápna, tam zašlápl míč Pavelka pro Šurala, který mu ale míč vrátil a náš záložník v brankové příležitosti nechal vyniknout brankáři soupeře. Po následném rohu Rybalky hlavičkoval nad branku Šural.

Klasické nedáš dostaneš zafungovalo dokonale v 70. minutě. Soupeř předvedl rychlý kontr, v jehož závěru útočník z 18 metrů obstřelil Kováře - 2:2.

Naši hráči ale zabojovali. V 80. minutě zahrával Frýdek rohový kop, Kováč takzvaným koníčkem poslal hlavou míč na zadní tyč, kde se z bezprostřední blízkosti prosadil Šural - 3:2.

V závěru tukání mohl Slovan své vítězství ještě zvýšit. Rychlý brejk Mustafy ale skončil přetaženým centrem. O míč ale ještě zabojoval Šural, získal ho, obešel dva obránce a dostal se až před brankáře. Na něm ztroskotal. První duel herního soustředění naši hráči vyhráli 3:2.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
NET-SYSTEM Pytloun
Media partners
Náš region Rengl