FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Č. Budějovice 4:0
Menu More Close Close

13.kolo, Saturday 5.11.2011, 16:00
Liberec Liberec
4:0
(3:0)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Fleišman - J. Šural (80. E. Rilke), L. Vácha, T. Janů (71. M. Bosančić), M. Breznaník - J. Štajner, M. Rabušic (74. V. Hadaščok).
Č. Budějovice: Z. Křížek - G. Chirkin, R. Lengyel, M. Brezinský, J. Machovec - Hudson (56. M. Petráň), R. Otepka (79. F. Němec), P. Javorek, J. Sandro (46. L. Pecka) - M. Klesa, T. Stráský.
Branky: 26. Breznaník, 38. Gebre Selassie, 43. Nezmar, 66. Štajner. ŽK: Petráň. Rozhodčí: Adámek – Paták, Slavík.
Diváci: 3988

Commentary

Slovan začal utkání v osvědčené základní sestavě a hned v úvodní minutě se na levé straně uvolnil Breznaník a svůj centr zamířil na volného Šurala, tomu se však zakončení hlavou nepovedlo. Poté hosté začali pozorně bránit a hrálo se tak převážně ve středu hřiště.

První střela na branku přišla až v 11. minutě, kdy kombinaci Štajnera s Váchou zakončoval doprostřed branky Breznaník. Náš levonohý záložník se však teprve zastřeloval. O pět minut později si totiž u autové čáry nadvakrát vzduchem obhodil protihráče a nádhernou křižnou střelou z voleje poslal míč od tyče do sítě - 1:0.

Hosté po obdrženém gólu zvýšili aktivitu. Ve 38. minutě je však dostala do kolen nádherná kombinace Slovanu. Fleišman vysunul po levém křídle Breznaníka, ten zpětným centrem našel na velkém vápně Štajnera, který hlavou přiťukl na nabíhajícího Gebreho a ten nedal gólmanovi šanci - 2:0.

O pět minut později dorazil Jihočechy po dalším Breznaníkově centru na zadní tyči hlavou Nezmar - 3:0. Náš kanonýr se tak opět brankově prosadil z pozice stopera a stanovil konečné poločasové skóre.

Do druhé půle vstoupili hráči Slovanu ve velké pohodě a většinu času drželi míč na svých kopačkách. V 51. minutě dostal balón do uličky Rabušic, svojí střelu ale poslal pouze do boční sítě. O jedenáct minut později si na pravé straně pohráli s obranou Štajner s Šuralem, aby centr posledně jmenovaného zastihl na zadní tyči Breznaník, jehož střelu však na brankové čáře vykopl jeden z hostujících obránců.

V 64. minutě měl další tutovku na noze Rabušic, tentokrát z malého vápna přestřelil branku. Nemusel však zoufat, protože o dvě minuty později vyslal do sóla Štajnera, který si obešel gólmana a zakončil do prázdné branky - 4:0.

Pátou branku mohl ihned v závěsu vstřelit Breznaník, když po centru Štajnera napálil míč z voleje a Křížek se vytáhl bravůrním zákrokem, kdy míč reflexivně vyrazil nad břevno. Slovan hrál nadále s chutí, přesto ale nakonec pověstného "bůra" vstřelit nedokázal. I tak jsme se však díky čtvrtému vítězství v řadě posunuli na druhé místo tabulky.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
SMC Immergas
Media partners
Liberecká drbna Hattrick