FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Příbram 2:0
Menu More Close Close

18.kolo, Saturday 25.2.2012, 18:20
Liberec Liberec
2:0
(2:0)
PříbramPříbram
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karisik, Fleišman - Šural (61. Bosančič), Vácha, Janů (73. Rilke), Breznaník - Štajner, Rabušic (83. Hadaščok).
Příbram: Hruška - Štochl M., Ricka, Krejčí, Divíšek - Mareš (63. Kdolský), Kraus, Pilík T., Pleško (82. Pilík P.) - Krbeček (71. Dušek), Bernard.
Branky: 14., 18. z pen. Štajner. ŽK: Pilík, Pleško. ČK: 67. Pilík (PRI). Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Pospíšil.
Diváci: 3965

Commentary

Slovan nastoupil v osvědčené základní sestavě, ani na lavičce se tak neobjevila čerstvá posila z Kamerunu Ndemen. Samotný začátek utkání byl podle očekávání v režii domácích a bylo očividné, že zejména Štajner je ve velké pohodě. Nejprve se totiž náš záložník v 9. minutě nádherným způsobem prokličkoval hostující obranou, ale jeho prudký centr žádného ze spoluhráčů nenašel, aby o pět minut později sám založil akci, kterou po obhození obránce geniálním způsobem sám zakončil - 1:0. V 18. minutě bylo ještě veseleji, protože rozeběhnutého Rabušice fauloval ve vápně brankář Hruška a Štajner se z pokutového kopu nemýlil - 2:0.
Slovan byl po druhém gólu v laufu a do vápna soupeře létal jeden nebezpečný centr za druhým. K úspěšnému zakončení však vždy chyběl ideální náběh či střelu zblokovali přímo obránci soupeře. Ve 32. minutě poprvé a naposled zahrozili i Středočeši, když čerstvá brazilská posila z Prešova Bernard na dlouhou nohu zakončoval na velkém vápně svůj průnik. Bičík však včasným vyběhnutím hostující akci zneškodnil. První poločas tak naši hráči vyhráli 2:0.

Druhý poločas začal vlažným tempem a první nebezpečná situace tak nastala až v 59. minutě. To se odražený míč po střele Šurala dostal k osamocenému Breznaníkovi, jehož přízemní střelu k bližší tyči vytáhl na roh Hruška. Poté se v šanci ocitl i střídající Bosančič, který se však na malém vápně utopil v kličkách. Hosté v těchto chvílích již nestíhali kombinace našich hráčů zastavovat, což v 67. minutě umocnilo i vyloučení příbramského Pilíka. Třetí branku se však i přesto vstřelit nepodařilo, a tak Slovan porazil Příbram díky dvěma brankám Štajnera z úvodu zápasu 2:0 a připsal si do tabulky Gambrinus ligy zasloužené tři body.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Fintex Star taxi
Media partners
eFotbal Rádio Impuls