FC Slovan Liberec | Report: Ostrava - Liberec 1:3
Menu More Close Close

25.kolo, Monday 16.4.2012, 19:00
Ostrava Ostrava
1:3
(1:2)
LiberecLiberec
Ostrava: Baránek - Frydrych, Adámik, Vomáčka, Marek - Fantiš (74. Kraut), Droppa, Greguš, Vašenda (58. Šenkeřík), Kukec (74. Vrťo) - Magera
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelić, Breznaník - Šural (90. Hadaščok), Vácha, Janů, Bosančić (87. Liška) - Štajner, Rabušic
Branky: 11. Kukec - 13. Bosančić, 23. Rabušic, 67. Štajner (p) ŽK: 6:1. ČK: 0:0. Rozhodčí: Kovařík - Filípek, Mencl.
Diváci: 4387

Commentary

Podmínky na Bazalech měly hodně daleko k jarnímu ideálu. Byla zima a trávník byl hodně podmáčený. Přesto diváci viděli od úvodních minut útočný fotbal.

V 11. minutě naši hráči útočili, o balon ale přišli a Fantiš vedl rychlý brejk. Před vápnem posunul na pravou stranu na Droppu, který centrem našel volného Kukece. Jeho střela z bezprostřední blízkosti prošla Bičíkovi pod tělem a zastavila jí až síť - 1:0.

Domácí se naštěstí z vedení neradovali dlouho. Ve 13. minutě už se znovu rodil brejk domácích, Bosančić jim ale míč vypíchl a hezkou individuální akci zakončit střelou, která znamenala vyrovnání - 1:1.

I nadále se hrál atraktivní fotbal. Oba týmy měly ofenzivní choutky. Ty domácí měly podobu brejků, které nebezpečně vedl především Droppa. Slovan spoléhal na kombinaci. Ve 20. minutě hlavičkoval v dobré pozici Bosančić, jeho "gólovou" hlavu ale zastavila tyč, následnou dorážku Breznaníka zase obránce.

Slovan ale pokračoval v ofenzivních manévrech. Ve 22. minutě zavřeli naši hráči Baník před vápnem. Gebre Selassie trefil břevno, naše akce pokračovala, přetažený centr vrátil před branku Nezmar a Rabušic míč doklepl do sítě - 1:2.

Útočný fotbal pokračoval. Prořídlé Bazaly se musely fotbalem bavit. Ve 32. minutě je navíc rozehřál Kukec, který parádním centrem hledal Fantiše. Ten na míč nedosáhl. Ve 37. minutě zase zaplesalo srdce našich fanoušků. Bosančić vyzval ke gólu Šurala, ten mu míč nezjištně vrátil, což překvapilo obranu, ale i Bosančiće. Ve 41. minutě centroval z levé strany Breznaník, Štajner hlavičkoval těsně vedle. První poločas naši hráči i přesto vyhráli.

I ve drhé půli se hrál nedprůměrný fotbal. Našemu týmu fungoval postupný útok. Svěřenci Jaroslava Šilhavého dobře kombinovali, před vápnem ale situace řešili možná moc složitě. Tak tomu bylo i v 55. minutě kdy Šural se Štajnerem skvěle rozebrali obranu domácích. Ve vápně mohl zakončovat Bosančić, udělal ale kličku navíc a byl z toho jen roh.

V 66. minutě předvedli naši hráči před vápnem domácích dokonalý zámek. Několik desítek vteřin kombinovali těsně před vápnem, které bylo plné hráčů v bílých i modrých dresech. Pak skvělý Bosančić dloubl míč za obranu na rozeběhnutého Štajnera, jeho centr na zadní tyč hledal Šurala, na něm ale visel Marek, který za svůj penaltový zákrok viděl žlutou kartu. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Štajner - 1:3.

I nadále byl Slovan aktivnějším týmem, se šancemi ale nenakládal dobře. A když už to vypadalo na solidní moment tak přišel žlutý zákrok, jako v případě průniku Breznaníka. V 78. minutě byl v gólovce Nezmar, soupeř ho ale zakončit nenechal, tentokrát to ale vypadalo na nedovolený zákrok. Rozhodčí ale zůstal v klidu. V 81. minutě přišla velká chvíle Bičíka. Adámikova střela mířila přesně do šibenice, Bičíkův parádní zákrok ale udržel pro Slovan dvoubrankový náskok. Ostrava se v závěrečné desetiminutovce tlačila do útoku. Slovan si ale tři body vzít nenechal.

Coaches

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): "Ostrava byla nepříjemná, nažhavená a dala gól po naší chybě. Naštěstí jsme hned dokázali odpovědět a to bylo důležité pro další vývoj. Když jsme otočili skóre tak se projevila fotbalová kvalita a zápas jsme kontrolovali. Jsem rád, že se nám podařilo zvládnout situaci podobně, jako tomu bylo na Dukle."

Radoslav Látal (FC Baník Ostrava): "Stanovili jsme si za cíl pokusit se vstřelit co nejrychleji branku, což se nám taky povedlo. I když jsem hráče nabádal, aby se vyvarovali chyb a nedopustili brzké vyrovnání, tak se to bohužel stalo, pak Liberec otočil skóre a ve druhé půli už to bylo špatné. Výkon některých hráčů ve druhé půli budu ještě řešit. Takhle se o záchranu nebojuje."


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Procentrum CEWE
Media partners
Liberecká drbna eFotbal