FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Převýšov 2:1
Menu More Close Close

OF2, Wednesday 26.10.2011, 17:00
Liberec Liberec
2:1
(0:0)
PřevýšovPřevýšov
Liberec: Z. Hauzr - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, M. Karisik, J. Liška - E. Rilke, L. Vácha, T. Janů (62. J. Krystan), M. Breznaník - M. Rabušic (69. M. Bosančić), J. Šural (85. V. Hadaščok).
Převýšov: V. Kulovaný - P. Motyčka (45. D. Hruška), M. Kouřil, J. Černý, B. Franc - Z. Semelka, D. Breda (69. J. Jarkovský), V. Voženílek, J. Dvořák (61. T. Hrabík), J. Knobloch - I. Svoboda.
Branky: 50. a 72. Breznaník – 81. Knobloch. ŽK: Jarkovský. Rozhodčí: Kalenda - Koval, Černý.
Diváci: 1475

Commentary

Trenéři nechali v odvetném utkání z ustálené základní sestavy odpočívat pouze Bičíka, Fleišmana a lehce zraněného Štajnera, který již chyběl v ligovém utkání s Baníkem. Slovan tak divizního soupeře i přes slibný výsledek z úvodního utkání nechtěl podcenit.

Naši fotbalisté tak vstoupili do utkání aktivně a po Váchově střele mohli jít do vedení. Rána našeho středopolaře však skončila na břevně. Hosté poté vyrovnali hru a snažili se hrát útočně. Postupem času však Převýšov začal otevírat okénka v obraně a Slovan hrozil brejkovými situacemi. Ve 13. minutě dostal zpětnou přihrávku od Rabušice Vácha, jeho střela však šla pouze doprostřed branky. Ve 30. minutě zahrozili poprvé hosté. Knoblochovu ránu z levé strany musel likvidovat Hauzr.

O čtyři minuty později měl na kopačce úvodní gól Šural, z malého vápna však ve vyložené šanci selhal. Hostujícího gólmana pak naši hráči zkoušeli překvapit střelami z velké vzdálenosti. Gól však nepadl, a tak šly obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Hned v úvodních minutách druhého poločasu Slovan zabral. Nejprve provětral hostující obranu Šural s Rabušicem, aby z následujícího rohu propálil Breznaník nadvakrát vše co mu stálo v cestě - 1:0. Následovali další příležitosti Liberce, ve kterých šance postupně zahazovali Vácha, Šural a Rabušic. V posledních dvou případech skončil míč na tyči hostující branky. Dočkali jsme se tak až v 72. minutě, kdy po přihrávce Šurala unikl obráncům Breznaník a zkušeně zakončil - 2:0.

O pět minut později mohl přidat další branku Bosančič, který se ocitl sám před hostujícím gólmanem. Jeho lob však na brankové čáře zachytil Kouřil. Udeřilo tak na druhé straně hřiště, kde Semelkovu přihrávku do malého vápna uklidil do sítě Knobloch - 2:1. Hosté poté usilovali o vyrovnávací branku, Slovan si však již vítězství pohlídal. Naši fotbalisté tak postoupili do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu, ve kterém se utkají 4. a 11. dubna s Teplicemi.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Pytloun Auto Koutek
Media partners
Rengl Liberecká drbna