FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Jihlava 1:3
Menu More Close Close

TLF, Sunday 29.1.2012, 13:00, BEROUN
Liberec Liberec
1:3
(1:1)
JihlavaJihlava
Liberec: Kolář - Bína, Polák, Kelić, Liška - Rilke, Janů, Rybanský (54. Soběslav), Drobílek - Mustafa, Suk (54. Lukes).
Jihlava: Uvarenko – Kryštůfek, Komárek, Gavrić, Helísek (46. Halama) – Veselý, Fadrný (46. Tecl), Kolařík, Kliment (70. Šandera) - Vacek, Sedláček (87. Pavlík).
Branky: 27. z pen. Janů - 7. Kolařík, 54. z pen. a 71. Tecl.
Diváci: 200

Commentary

V mrazivém počasí viděli diváci v úvodních minutách zahřívací oťukávání obou týmů. Slovan měl míč častěji pod kontrolou, hrálo se především mezi vápny.

V sedmé minutě vidělo obecenstvo první střelu na branku, a hned byla gólová. Jeden z hráčů Liberce na poměrně kluzké berounské umělé trávě podklouzl ve středu hřiště. Soupeř šel do přečíslení, které zakončil střelou z pravé strany Kolařík - 0:1.

V minutě desáté utekl po levé straně Drobílek, na jeho přízemní centr si naběhl Mustafa, ze sedmi metrů v pádu branku přestřelil. Za čtyři minuty předvedl obdobnou akci Liška. Jeho centr obrana odvrátila.

Z velké dálky střílel v 16. minutě Kelić, branku netrefil. Obraz hry se příliš nezměnil. Slovan kombinoval a udržoval si územní převahu. Jihlava evidentně spoléhala na brejky. Velkou šanci si fotbalisté z Vysočiny připravili, když po chybné rozehrávce šel jihlavský hráč sám na Koláře. Gólman jeho střelu chytil. Ve 23. minutě svůj tým opět podržel mladý brankář Kolář. Nejdříve vyrazil nebezpečnou střelu na roh, a následně si poradil i s touto standardní situací.

Ve 27. minutě kopal Slovan penaltu po ruce jihlavského hráče. Tomáš Janů pokutový kop o tyč proměnil - 1:1. O dvě minuty později mohl Slovan vést. Mustafova střela řádně protáhla Uvarenka, brankář Jihlavy svůj tým podržel.

Ve 36. minutě zlikvidoval Kolář střelu po jihlavské akci na pravé straně. Následný roh Liberečtí ubránili a založili rychlý brejk. Ten k ohrožení branky nevedl. O dvě minuty později střílel z dálky Janů. Jeho pokus se mezi tyče nevešel.

Těsně před přestávkou hráči Liberce komplikovaně rozehrávali a o míč přišli. Nebezpečnou situaci řešil těsně před vápnem razantním odkopem Kolář. Poločas skončil nerozhodně.

Druhou půli začal aktivněji Slovan. Ve 48. minutě si naběhl na centr z pravé strany Drobílek, jen o pár centimentrů na něj v nadějné pozici nedosáhl.

Velkou šanci přinesla 51. minuta. Jihlavě skvěle vyšel brejk, jasnou gólovou šanci zhatil skvělým vyběhnutím a skokem pod nohy útočníka brankář Kolář.

V 54. minutě už ani forma talentovaného brankáře neuchránila tým Slovanu před gólem. Bína fauloval ve vápně protihráče a kopala se penalta. Tecl, nejlepší střelec turnaje, se nemýlil a poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2.

V dalších minutách se hrálo podle osvědčeného systému, Slovan kombinoval, Jihlava vyrážela k nebezpečným brejkům. V 58. minutě proletěl vápnem nebezpečný centr, nikdo z Jihlavy se k němu včas nedostal.

V 66. minutě přišel hodně nebezpečný výpad soupeře, který opět nechal vyniknout talentovaného Koláře. Libereckým hráčům nevyšla ofsajdová past a z levé strany šel hráč Jihlavy sám na Koláře. Ten předvedl parádní zákrok a udržel Severočechy ve hře.

V 71. minutě už to bylo o dvě branky. Z levé strany přišla nebezpečná akce Jihlavy, zakončená přesnou střelou. Na zadní tyči jí ve skluzu uklidil do sítě Tecl - 1:3.

Liberci nešla upřít snaha, Jihlava však pozorně bránila a do vážnějších šancí Slovan nepouštěla. Nadějí v 78. minutě zaváněl centr směřující na Drobílka. Jihlavští zadáci tuto naději rozptýlili. Jihlava už si vítězství pohlídala.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Naše pekárna Kraintek
Media partners
Český rozhlas Liberec Rádio Impuls