FC Slovan Liberec | Report: Bohemians 1905 - Liberec 3:1
Menu More Close Close

12.kolo, Friday 15.10.2010, PRAHA
Bohemians 1905 Bohemians 1905
3:1
(0:1)
LiberecLiberec
Bohemians 1905: Sňozík - Jindříšek, Nikl, Cseh, D. Nešpor - Moravec, Kaufman (27. Držík), Štohanzl, Trubila (72. Škoda) - Hartig (86. Ibragimov), M. Nešpor.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Dejmek,Fleišman (89. Vulin) - Papoušek (79. Nezmar), Gecov, Bosančič, Breznaník - Štajner, Kerič (86. Martan).
Branky: 61. Držík, 74. Škoda, 84. M. Nešpor - 26. Breznaník. ŽK: 64. Dejmek, 88. Štajner (oba LIB). Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Vysloužil.
Diváci: 2658

Commentary

Slovan začal aktivně, hned v 1. minutě se dral do vápna Klokanů Kerič, ale k zakončení ani nahrávce se nedostal.

V osmé minutě odvrátil Kelič na první roh utkání, ale po něm hlavičkoval domácí Nikl vedle.

Velkou šanci měl Slovan ve 12. minutě. Bosančič se zleva probil do pokutového území, ale jeho střílenou přízemní přihrávku tečoval před nabíhajícími libereckými hráči gólman Sňozík na roh. Z něj však Slovan nic nevytěžil.

Ve 21. minutě si Slovan vypracoval dosud největší šanci zápasu. Štajner se proháčkoval do vápna, jeho střela na branku neprošla, ale míč se dostal na malém vápně ke Keričovi. Ten pálil z otočky, tečovaná střela však šla nad.

Ve 25. minutě si sice s lehkou, ale nebezpečně tečovanou střelou domácího Kaufmana gólman Bičík poradil.

Slovan udeřil o minutu později. Štajner načechral zprava centr na hranici pokutového území na Bosančiče, ten hlavou jemně přiťukl doleva na Breznaníka, který falší z první propálil Sňozíka - 0:1.

Slovan má nadále více ze hry, pokus Papouška z trestného kopu z velké dálky šel ve 37. minutě nad bránu Bohemians.

Domácí zničehnic zahrozili. Ve 40: minutě vypálil z 25 metrů Štohanzl a jeho skákavou střelu Bičík jen s námahou vyrazil.

LIberecký Štajner opět v akci. Po narážečce s Gebre Selassiem pálil z hranice vápna, jeho nadějnou střelu zblokoval domácí bek Cseh a hráči Slovanu marně reklamovali ruku.

První poločas skončil, Slovan působíl velice sympaticky a zaslouženě vede.

I začátek druhého poločasu patří Slovanu, v 50. minutě Kerič pronikl do vápna, vybojoval roh,,z něj ale nic nebylo.

V 57. minutě se po ukázkové nahrávce dostal do velké šance Gebre Selassie, včas mu ale zmenšil střelecký úhel gólman Pražanů Sňozík a akce skončila rohovým kopem.

A je vyrovnáno. V 61. minutě zahrávali Bohemians trestný, míč odhlavičkoval Dejmek jen k volnému Držíkovi, který z voleje z 20 metrů napálil míč k tyči - 1:1. Brankář Bičík měl nejspíš zakrytý výhled a k zemi skočil po míči pozdě.

Slovan mohl opět převzít vedení. V 68. minutě se uvolnil na hranici velkého vápna Bosančič,střílel k tyči, ale Sňozík předvedl parádní zákrok.

Bohemians otočili v 74. minutě vývoj zápasu. Kelič podskočil centr, domácí Škoda, který byl na hřišti pár vteřin, hlavičkoval do tyče a odražený míč vrátil bleskově za přihlížení beků Liberce i gólmana Sňozíka do sítě - 2:1.

A je tu další úder Klokanů. V 84. minutě využil totálního nedorozumnění Gecova, Keliče a Dejmka Hartig, který pak přehodil Bičíka a míč dokopl do opuštěné brány Nešpor - 3:1.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Liberecký kraj Aura Medical
Media partners
Rádio Impuls Liberecká drbna