FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Jablonec 1:1
Menu More Close Close

4.kolo, Sunday 8.8.2010, STADION U NISY, LIBEREC
Liberec Liberec
1:1
(1:0)
JablonecJablonec
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Fleišman - Papoušek (68. Zeman), Štajner, Vácha, Liška - Nezmar, Kerič (84. Gecov).
Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Zábojník, Jablonský (69. Michálek) - Haurdič (79. Drsek), M. Jarolím, Loučka, Kovařík - Vošahlík (62. Piták), Lafata.
Branky: 40. Papoušek - 85. Piták. ŽK: 49. Kerić (LIB) - 42. Jarolím (JAB). Rozhodčí: Drábek - Zlámal, Kovařík - Ardeleánu.
Diváci: 5376

Commentary

Trenéři Liberce po nepovedeném utkání s Ústím nad Labem udělali proti Jablonci několik zásadních změn v základní sestavě. Do středu obrany se vrátil Kelič, který si plnil reprezentační povinnosti na Mistrovství světa U19, kde jako kapitán dovedl chorvatskou reprezentaci do semifinále. Největší otřesy v základní sestavě Slovanu však byly k vidění v záložní řadě, kde se na pozici ofenzivního záložníka stáhl Štajner. Toho na stranách podporovali Papoušek s Liškou. V útoku nastoupilo osvědčené duo Nezmar - Kerič.

V úvodních minutách samotného zápasu si domácí vytvořili územní převahu, která vždy končila před vápnem soupeře. Hráčům obou celků totiž od začátku znesnadňoval kombinaci prudký liják. Skutečné šance začaly přicházet až od 15. minuty. To nejprve Kelič po rohovém kopu hlavou těsně minul branku, aby z protiútoku Haurdič nechal povedenou střelou vyniknout Bičíka. Po této příležitosti se hosté začali osmělovat, což dokumentoval další střelou doprostřed branky Vošahlík a posléze znovu Haurdič. Bičík vždy dalekonosný pokus stačil zneškodnit. Jablonec v tu chvíli Slovan přehrával a ve 30. minutě nevyužil další velkou příležitost, když se po odraženém míči netrefil z malého vápna mezi tři tyče Zábojník. Ve 32. minutě na Bičíka nevyzrál ani Jarolím, který si ve vápně položil Fleišmana a přízemní střelou napálil gólmana.

Když se netrefil nikdo z jabloneckých hráčů, vzal na sebe zodpovědnost Štajner, který na levé straně vykombinoval obranu soupeře a přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Papouška - 1:0. Slovan po vstřeleném gólu rázem dostal energetickou injekci a začal si více věřit. Do konce prvního poločasu stihl brankáře Špita vystrašit tvrdou ranou těsně nad branku Fleišman. Do kabin odcházeli domácí za jednobrankového vedení. Nutno podotknout, že vzhledem k průběhu hry to bylo vedení šťastné.

Vstup do druhého poločasu byl z obou stran opatrný. Aktivnější byl přece jen Jablonec. V 55. minutě mohl z ideálně vzdáleného přímého kopu vyrovnat Jarolím, ale jeho technickou střelu Bičík vyrazil do bezpečí. Poté se hrálo převážně ve středu hřiště. V 75. minutě přišla další tutovka pro hosty. Po rychlé kombinaci dostal Piták míč do uličky a mířil z pravé strany na Bičíka. Místo střely si ještě obhodil obránce Slovanu a naštěstí pro Liberec si míč předhodil více než je zdrávo a Kelič balón stačil zblokovat. O sedm minut později přišla téměř totožná akce. V šanci se tentokrát objevil Drsek, ale tváří v tvář Bičíkovi selhal. V 85. minutě už ani domácí gólman situaci nezachránil. Po dlouhém Krajčíkově centru se skluzem prosadil na zadní tyči Piták - 1:1. Na vítězný gól poté již oběma týmům scházely síly. Jablonec v závěru utkání vydřel zasloužený bod. Slovan remízou v derby potvrdil nepovedený vstup do sezóny. Pokud chce Liberec atakovat předsezónní plány, nezbývá mu nic jiného, než za týden zvítězit v Edenu se Slavií.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Truhlářstv Hajlek Staco Recovera
Media partners
Český rozhlas Liberec Hattrick