FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Olomouc 3:0
Menu More Close Close

23.kolo, Saturday 9.4.2011, STADION U NISY, LIBEREC
Liberec Liberec
3:0
(1:0)
OlomoucOlomouc
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Dejmek, Janů - Dočkal (89. Holeňák), Vácha, Gecov, Breznaník - Štajner (87. Papoušek), Nezmar (77. Hadaščok).
Olomouc: Drobisz - Koutný (60. Šultes), Kučera, Škerle, Vepřek - Janotka, Rossi, Hořava, Bajer - Ordoš (80. Doležal), Navrátil (71. Přikryl).
Branky: 40. Štajner, 66. Nezmar, 71. Kelić. ŽK: 45. Breznaník (LIB) - 87. Vepřek (OLO). Rozhodčí: Jech - Wilczek, Lakomý - Býma.
Diváci: 3912

Commentary

Sigma praktikuje podobně ofenzivní styl hry jako Mladá Boleslav, proto trenéři vsadili na osvědčenou základní sestavu z utkání se Středočechy. Jediná změna pak byla na levé straně obrany, kde vykartovaného Fleišmana nahradil Janů. Oproti minulému zápasu v Ostravě se pak po vypršení karetního trestu vrátil do sestavy Gecov.

Úvodní minuty zápasu mnoho fotbalovosti nepřinesly. Obě mužstva včas přistupovala k hráčům a převážná část hry se tak odvíjela ve středu hřiště. První šance přišla až ve 12. minutě, kdy na hranici ofsajdu dostal míč do uličky Navrátil, který se tak z pravé strany řítil sám na Bičíka. Náš gólman však včasným vyběhnutím zmenšil Navrátilovi úhel a hostujícího útočníka tak vychytal. Slovan odpověděl první povedenou akcí hned vzápětí, kdy střílený centr Štajnera přizvedl nad branku Dočkal.

Po těchto světlých momentech zapadla hra obou mužstev do statických kolejí. Hrálo se sice převážně na polovině Slovanu, hosté drželi míč a snažili se kombinovat, k ohrožení naší svatyně to však nevedlo. Slovan útočil pouze sporadicky, i přesto byl ale nebezpečnější. Při jedné z našich brejkových situací scházelo Breznaníkovi pár centimetrů, aby uklidil nádherný Štajnerův centr do sítě. Ve 40. minutě si pak tito dva hráči role vyměnili. Z levé strany poslal do vápna nádhernou přízemní přihrávku Breznaník a Štajner míč těsně před Drobiszem uklidil do sítě - 1:0. Díky této brance tak šli hráči Slovanu do kabin s jednobrankovým vedením.

Druhý poločas se odvíjel stejně jako ten první. Slovan se bránil a Sigma se snažila kombinovat. V 52. minutě mohl přesto vedení Slovanu navýšit Vácha, který zpětnou přihrávku Nezmara poslal z hranice velkého vápna těsně vedle pravé tyče. O šest minut později se na branku Olomouce valila další nebezpečná vlna. Nezmar se Štajnerem šli do brejku proti jedinému hostujícímu obránci. Nezmar už přihrával Štajnerovi na druhý gól do prázdné branky, ale jeho přihrávku mu na poslední chvíli skluzem odvrátil vrátivší se Kučera.

Hráči Slovanu byli i nadále při chuti, když se v 59. minutě dostal k ideální hlavičce Nezmar. Svůj pokus však poslal těsně nad hostující branku. Dvě minuty poté musel řešit ožehavou situaci i Bičík, když nešťastnou teč Janů stačil vytěsnit na roh. Na roh musel odvracet míč i na druhé straně Drobisz, když vytěsňoval tvrdou střelu Nezmara. Tento rohový kop posléze do malého vápna rozehrál Dočkal, kde míč za Drobiszova záda konečně dostal aktivní Nezmar - 2:0. To však ze strany Slovanu nebylo vše. V 71. minutě si na ideálně zahraný přímý kop Janů nejvýše vyskočil Kelič a rázem to bylo o tři branky - 3:0.

Olomouc se poté snažila vstřelit alespoň čestnou branku, ale skvělého Bičíka se jí překonat nepodařilo. Náš gólman tak dosáhl devátého čistého konta v této sezóně a Slovan tak konečně zlomil olomoucký komplex, když jsme Hanáky porazili po více jak třech letech.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Bazén Liberec Realmont
Media partners
rtm plus Český rozhlas Liberec