FC Slovan Liberec | Report: Slavia - Liberec 1:3
Menu More Close Close

5.kolo, Sunday 15.8.2010, EDEN, PRAHA
Slavia Slavia
1:3
(1:2)
LiberecLiberec
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Trapp, Vomáčka (80. Janda), Hubáček - J. Černý (46. Zákostelský), L. Jarolím, Kisel, Ragued, M. Černý - S. Vlček (71. Hora).
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelić, Dejmek, Fleišman (70. Vulin) - Vácha, Gecov - Martan (58. Liška), Štajner, Bosančić (81. Vojta) - Kerić.
Branky: 7. Kisel, 28. a 90. Kerić, 37. Štajner. ŽK: 38. Fleišman, 44. Kerić, 65. Gecov (všichni LIB). Rozhodčí: Adam - Jiřík, Pospíšil - Ochotnický.
Diváci: 8998

Commentary

Sestava libereckého týmu doznala oproti minulým zápasům opět několika změn. Trenér Josef Petřík postavil novou stoperskou dvojici Dejmek, Kelić. Na hrotu se pohyboval Kerić, kterého ze zálohy doplňoval Štajner, Bosančić a Martan. Kapitánskou pásku měl na své ruce Štajner.

V sedmé minutě se do první šance zápasu dostal Liberci dobře známý Karol Kisel. Od Vlčka dostal přihrávku za obranu a z pravé strany prostřelil na zadní tyč brankáře Bičíka - 1:0.

Celek Slovanu se snažil být aktivní, Slavia ale velmi pozorně bránila a v úvodních dvaceti minutách pustila hosty jen k několika centrům, které nebezpečí před Vaniakovu branku nepřinesly. V 19. minutě bylo naopak rušno před na druhé straně, střela Jaroslava Černého se mezi Bičíkovy tyče nevešla.

Až ve 28. minutě se dostal Slovan ke kloudné akci, stála ale za to. Vácha dostal balon před vápno, přistrčil jej na Keriće, který se obtočil kolem obránce a rovněž diagonální střelou na zadní tyč vyrovnal - 1:1.

Průběh zápasu se hodně odehrával ve středu hřiště a když už přišla šance, tak byla doposud gólová. Ve 37. minutě načasoval Bosančić přihrávku na Štajnera, který se pohyboval na hranici ofsajdové pasti. Ta sklapla na prázdno, útočník Slovanu se objevil tváří v tvář brankáři, položil si ho na zem a chladnokrevně zavěsil - 1:2.

Ve 40. minutě zůstala první gólová příležitost nevyužita. Štajner si hezky narazil s Váchou a vřítil se do vápna. Jeho střelu obránce zblokoval. V závěru utkání zahrozila Slavia z několika standardních situací, brankáře Bičíka žádná práce nečekala. Poločas Slovan vyhrál.

Hned v úvodu druhé půle mohl vyrovnat střídající Zákostelský. Ve vápně dostal dost prostoru, střílel vedle. Domácí začali náporem, do vápna létaly v prvních třech minutách centry jeden za druhým a obrana chvílemi nevěděla, kam dříve.

V 50. minutě Liberečtí zklidnili hru a soupeři dali najevo, že pouze bránit nebude. Martanův pokus se mezi tyče nevešel. V 52. minutě zahrozil Kisel. Tentokrát pro něj sedmá minuta poločasu šťastná nebyla a střílel vysoko nad.

V 60. minutě zkoušel střelecké štěstí z velké dálky domácí Čelůstka, Bičík byl připraven. O minutu později se natáhl k ráně Bosančić, jeho pokus se jen otřel o boční síť domácí svatyně.

V 66. minutě šli tři hráči Liberce na jediného obránce. Z pravé strany míč vedl Bosančić, před branku nabíhali Liška s Kerićem. Bosančić nesmyslně vystřelil a celou akci zhatil. Za minutu si Bosančić se Štajnerem vysloužili potlesk celého stadionu. Štajner přes hlavu vrátil do hry balon, který mířil do autu. Bosančić rovněž přes hlavu uvolnil Štajnera, který poté založil útočnou akci. Domácí se ubránili.

V 74. minutě zahrozili Pražané, jejichž kombinaci zakončoval nepřesnou střelou Ragued. V minutě sedmdesáté páté se tým Liberce i fanoušci hodně zlobili na rozhodčího. Do šance se dral Kerić, v běžeckém souboji s ním domácí Vomáčka hodně ztrácel. Ve vápně jej sundal, ale podle rozhodčího si Vomáčka nepočínal proti pravidlům.

V 76. minutě mohl přidal třetí gól Vácha, po centru Gebre Selassieho jeho volej z osmi metrů skončil mimo. Podobnou šanci měl v 78. minutě domácí Hora, balon promáchl.

Domácí se tlačili do vápna, obrana odolávala. Navíc se Liberci dařilo udržovat Slavii v napětí rychlostí našich útočníků. V závěru utkání trenér Petřík ještě posílil brejkové schopnosti Vojtou.

V 87.minutě kopali domácí přímý kop, hlavičkující Hora trefil tyč! Chvíli na to posoudil sudí Adam souboj Gebre Selassieho s jedním z domácích jako faul a z hranice vápna se kopal další přímý kop. Kiselovu střelu Bičík vyrazil.

V 90. minutě utekl domácí obraně Kerić, posadil si na zadek tři obránce i Vaniaka a rozhodl utkání - 1:3.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Vogel AGRO CS a.s.
Media partners
Radio Blaník Liberec Náš region