FC Slovan Liberec | Report: Olomouc - Liberec 2:0
Menu More Close Close

28.kolo, Wednesday 5.5.2010
Olomouc Olomouc
2:0
(2:0)
LiberecLiberec
Olomouc: M. Blaha - A. Škerle, J. Heidenreich (85. L. Onofrej), T. Kalas, M. Kaščák - D. Rossi da Silva, T. Hořava, M. Ordoš, M. Hubník (62. J. Navrátil) - J. Petr (72. L. Bajer), P. Šultes
Liberec: Z. Hauzr - M. Zeman, M. Holeňák (79. D. Řehák), R. Dejmek, J. Liška - B. Dočkal, M. Gecov (56. J. Vojta), L. Vácha, P. Papoušek (82. M. Bosančić) - A. Kerić, J. Nezmar
Branky: 17. M. Hubník, 42. M. Ordoš (p). ŽK: 71. J. Liška. Rozhodčí: Adámek - Jiřík, Večeřa.
Diváci: 3013

Commentary

V Olomouci se Slovan musel obejít nejen bez potrestaného Lovre Vulina, týmu chyběl i nemocný trenér Josef Petřík. Zápas tak z lavičky řídil asistent Petr Myslivec.

Úvod utkání patřil domácímu týmu. Hráči v modrém lépe kombinovali, do šancí se ale nedostávali. Náš tým brzy vyrovnal a ve 12. minutě si připravil i první slibnou šanci. Nezmar vyslal do sprintu Keriće, jeho centr před branku sklepl Papoušek hlavou na volného Váchu. Těsně před ním ale domácí hráč uklidil balon na roh.

Hra se sice vyrovnala, skóre ale dlouho vyrovnané nezůstalo. V 17. minutě zužitkoval domácí Hubník přetažený centr a na zadní tyči byl nejdůraznější - 1:0.

Ve 24. minutě předvedl hezkou kombinaci Kerić, který si vyměnil balon s Dočkalem. Náś útočník se ale ve vápně k zakončení nedostal. Chvíli poté hezky vystřelil Zeman, branku ale těsně minul.

Ve 25. minutě prokázal svou připravenost domácí brankář Blaha. Nezmar se dostal do vápna, jeho zakončení ale nebylo dostatečně důrazné a Blaha míč na brankové čáře chytil. Domácí golman se vyznamenal o při střelách Papouška. Zejména jeho pumelice z přímého kopu zamotala domácímu branbkáři pořádně hlavu. Míč ale vyrazil do bezpečí.

To co naši hráči neproměnili ve 35. minutě to se jen tak nevidí. Nejdříve Papoušek parádním volejem vybídl k famóznímu zákroku brankáře Blahu. Toho ale zákrok rozhodil a nestačil se včas dostat k balonu. Znovu se ho zmocnil Papoušek, míč mířící do opuštěné branky vykopl jeden z obránců opět k Papouškovi. Ten tentokrát vybídl Nezmara, kterému stál v cestě jediný obránce. Nezmar ale trefil jeho ruku a vyrovnání se tedy opět nekonalo. Podle rozhodčího to nebylo ani na pokutový kop.

Penalta se nakonec přeci jen kopala. Čelil jí ale náš tým, a její nařízení překvapilo i hráče Sigmy. Za co jí nařídil asi tuší jen pan rozhodčí. Ordoš si s ní ale poradil a i když Hauzr vystihl směr tak balon nedokázal zastavil - 2:0.

Druhá půle začala stejně, jako probíhala většina půle první. Náš tým byl fotbalovější a měl převahu, Sigma ale hrozila z nebezpečných brejků. V 53. minutě předvedli domácí svou nejhezčí akci zápasu, gólem ale neskončila. Po rychlém brejku rozebrala Sigma naší obranu, z několika kroků tuto kombinaci zakončoval Ordoš. Hauzr se ale stihnul přesunout a míč zastavil na brankové čáře. Před dotírajícím domácím hráčem pak míč odkopl do bezpečí Gecov.

Chvíli poté opět zahrozil náš tým. Nezmar stál na začátku kombinační akce, kterou sám hlavou zakončil. Skvělý Blaha ale míč vyrazil na roh. V 61. minutě procházel domácí obranou Papoušek, už si míč chystal k další tvrdé střele, nakonec ale balon nezištně posunul na volného Keriće, kterému ale střela vůbec nesedla.

V 62. minutě aktivní Papoušek opět napřáhl k nebezpečné střele. Jeho minisouboj s brankářem ale opět vyhrál domácí Blaha.

Náš tým byl i v dalších minutách pánem na hřišti. Na výsledku se ale nic nezměnilo. V 72. minutě se s tím pokusil něco udělat Kerić. Blaha si ale s jeho střelou věděl rady.

Ve zbývajících minutách se utkání dohrávalo. Obraz hry se zenzměnil. A přesto, že náš tým předváděl do posledních minut aktivní fotbal nezměnilo se ani skóre. S Olomoucí jsme prohráli i čtvrté utkání v této sezóně.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Centrum Babylon Naše pekárna
Media partners
Hitrádio Contact Beat radio