FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Zlín 2:1
Menu More Close Close

6.kolo, Saturday 13.9.2008
Liberec Liberec
2:1
(1:0)
ZlínZlín
Liberec: Hauzr - Radzinevičius (34. Blažek), Polák, Košťál, Janů - Kerič, Frejlach (60. Dort), Holeňák, Bílek, Dočkal - Nezmar (75. Smetana).
Zlín: V. Baránek - Z. Kroča, M. Penner, I. Zbožínek, J. McQuilkin - Z. Konečník (66. Vyskočil), D. Šmahaj, M. Zúbek, P. Malcharek, L. Žůrek (88. Bačík) - M. Bača (55. Malár)
Branky: 45. a 86. Blažek - 66. Šmahaj. ŽK: 80. Janů - 43. Bača, 72. Vyskočil, 81. Malcharek. Rozhodčí: Matějek - Košec, Zlámal.

Commentary

Naši trenéři na hosty vyrukovali s pětičlennou zálohou s tím, že na hrotu osamoceného Nezmara budou ze stran podporovat Kerič s Dočkalem. To se málem vyplatilo již v první minutě, když si Frejlach položil hostujícího obránce a zpoza hráče vystřelil. Hostující gólman ovšem se střelou neměl potíže. Zlín okamžitě odpověděl šancemi Pennera a Šmahaje, u kterých ale Hauzr nemusel zasahovat.

Po svižném úvodu ovšem hra zapadla do šedi průměru. Nepřesnosti na obou stranách se divákům nelíbily, což fanoušci dávali hlasitě najevo. Ve 25. minutě jsme Zlín pustili do obrovské šance, když při rychlém kontru odcentroval Žůrek na zcela volného Konečníka, na kterého naši obránci zapomněli. Ten se tak ocitl sám před Hauzrem. Náš gólman však vynikajícím výběhem a vystihnutím kličky hostujícího záložníka vychytal.

Náš špatný výkon odnesl ve 34. minutě Radzinevičius, který vystřídal Blažka. Tento tah našich trenérů se ukázal jako klíčový pro celý zápas. S příchodem Blažka jsme totiž začali být aktivnější směrem dopředu což vyústilo v důležitou branku těsně před koncem poločasu. Již v nastaveném čase elegantně uvolnil po levém křídle Kerič Janů, ten přízemním centrem našel na malém vápně zcela osamoceného Blažka, který placírkou nedal Baránkovi šanci - 1:0. Jak se říká, bylo to za pět minut dvanáct, protože okamžitě po hostující rozehrávce odpískal sudí Matějek konec první části.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně. Soupěř nám nestačil a tak naše útoky zastavoval nedovolenými zákroky. Postupně se v solidních šancích neprosadil Nezmar, Blažek ani Košťál, a tak přišel trest. Ve druhé půli do té doby neškodný Zlín postavil na nohy Šmahaj, který ranou ze šestadvaceti metrů rozvlnil naší síť - 1:1. Tato branka nám ubrala na jistotě a to se opět projevilo na naší hře, do které se vrátila spousta nepřesností. Nervózní diváci, kterých přišlo na liberecké poměry pouhých 3724, začali dávat najevo svoji nevoli. Hráči opravdu neměli svůj den, a tak vše směřovalo k nerozhodnému výsledku. V 86. minutě nám ovšem vyšla akce, kterou jsme dokázali úspěšně zakončit. Po ukázkové kombinaci po ose Smetana, Dort, Dočkal se posledně jmenovaný dostal do úniku, ale hostující stopeři mu ještě stihli vypíchnout míč, ovšem ten projel kolem vyběhnuvšího Baránka a sbíhající Blažek se pasoval do role hrdiny celého utkání - 2:1.

Kdo čekal, že se hosté po této brance položí, tak se krutě zmýlil, protože z jejich strany přišla okamžitá reakce v podobě obrovské šance Šmahaje. Toho však tváří v tvář vychytal Hauzr. Naši už si poté výsledek pohlídali a vybojovali velmi důležité tři body.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Fintex Dineva
Media partners
rtm plus Radio Blaník Liberec