FC Slovan Liberec | Report: Olomouc - Liberec 2:1
Menu More Close Close

11.kolo, Friday 24.10.2008
Olomouc Olomouc
2:1
(1:0)
LiberecLiberec
Olomouc: P. Drobisz - D. Rossi da Silva, M. Hudec, M. Komárek (46. Šuškavčevič), J. Heidenreich - T. Pospíšil (71. Janotka), M. Kaščák, T. Hořava, T. Melinho, M. Hubník - M. Ordoš (78. Onofrej).
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál,Janů (17.Polák) - Papoušek (76.Frejlach), Bílek, Dort, Dočkal - Kerič (66.Blažek), Nezmar.
Branky: 17. a 60.Ordoš - 78.Dočkal ŽK: Pospíšil, Kaščák - Kerič, Dort. Bílek. Rozhodčí: Paták - Čecháček, Filgas.

Commentary

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný. Náš tým nastoupil oproti minulému utkání s jednou změnou, Smetanu, který nuceně odpočívá pro čtyři žluté karty, nahradil Nezmar. Olomouc nastoupila ve svém typickém rozestavení 4-2-3-1.

Po úvodním oťukávání získala Sigma mírnou územní převahu. Ta vyvrcholila v 17. minutě. Naši trenéři byli nuceni vystřídat zraněného Tomáše Janů. Místo něj nastoupiul Jan Polák, než ale stihl doběhnout do vápna tak rozhodčí nechal rozehrát rohový kop a z míst, kde měl operovat právě Polák otevřel skóre Ordoš - 1:0.

Ve 20. minutě se snažil na úvodní gól odpovědět Nezmar. Jeho střelecký pokus ale kryl Drobisz. Sigma měla i nadále balon častěji pod kontrolou. Nepřesné finální přihrávky jí ale do zakončení nepouštěly.

Našemu týmu kombinace vázla. Až ve 35. minutě předvedli naši hráči solidní kombinaci zakončenou Papouškovou střelou. Brankář Drobisz byl ale ve střehu a střelu vyrazil. Ve 39. minutě kopali naši hráči rohový kop, balon ale získali domácí a byl z toho nebezpečný brejk. Hubník ale nezakončoval přesně.

V závěru poločasu mohl vyrovnat Košťál, který po Dočkalově rohu hlavičkoval pouze do Drobisze. Nezmar se už k dorážce nedostal. To byla největší šance Slovanu. Poločas jsme prohráli 1:0.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Olomouc měla víc ze hry i další šance. Naše obrana zastavovala jeden útok za druhým. V 60. minutě už ale nedokázala zabránit druhé gólové hlavičce Ordoše. Hauzr neměl šanci 2:0.

V 75. minutě se mohl dočkat gólu i náš tým. Blažek ale vyloženou šanci zazdil. O tři minuty později jsme se ale přeci jen gólu dočkali. Po naší akci z pravé strany útočníci skvěle odstavili obránce a pro Dočkala nebyl problém snížit na 2:1.

V 84. minutě se hnala za vyrovnáním trojice Blažek, Dort a Nezmar. Posledně jmenovaný ale střelou z hranice vápna Drobisze neprostřelil. V 87. minutě mohl vyrovnat Košťál. Po přímém kopu Dočkala ale hlavičkoval v dobré pozici nad branku. Vyrovnání se tak náš tým nedočkal.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Kitl Procentrum
Media partners
rtm plus Hattrick