FC Slovan Liberec | Report: Jablonec - Liberec 1:2
Menu More Close Close

12.kolo, Monday 5.11.2007
Jablonec Jablonec
1:2
(0:2)
LiberecLiberec
Jablonec: M. Špit - L. Loučka, J. Homola, M. Fukal, J. Krejčí - M. Baranek, P. Eliáš (37. J. Svátek), F. Klapka (72. J. Valenta), J. Flachbart - L. Zelenka, A. Hloušek.
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár, A. Petrouš, P. Košťál, T. Janů - T. Frejlach (67. J. Dohnálek), I. Hodúr (85. R. Bejbl, J. Bílek, P. Papoušek - J. Nezmar, J. Blažek (77. F. Dort).
Branky: 61. Svátek - 19. Blažek, 30. Nezmar. ŽK: Krejčí, Valenta. Rozhodčí: Franěk - Handlíř, Kordula, Příhoda.
Diváci: 3925

Commentary

Naši hráči na domácí doslova vlétli. První dvě nadějné akce patřily našemu týmu. V 1. i 3. minutě ale chybělo Papouškovým přihrávkám pár centimetrů.

Pak ale začali být aktivnější domácí. Zejména kapitán Baranek zásoboval naše vápno centry z obou stran. Obrana, respektive brankář Zlámal, ale fungovala dobře. Ve 14. minutě zachytil rozehrávku domácích Hodúr. Poslal do sprintu Nezmara jehož přihrávku před prázdnou branku odvrátil před Blažkem Homola.

V 19. minutě jsme už šli do vedení. Z pravé strany centroval Šinglár, řetažený balon vrátil před branku hlavou Papoušek a Blažek z několika metrů napnul síť domácí branky - 0:1.

Ve 29. minutě utekl Papoušek, jeho centr ale před Nezmarem odvrátil na roh Fukal. Následný Papouškův rohový kop ze 30. minuty prodloužil hlavou Bílek a Nezmar poslal balon do protipohybu domácího brankáře Špita - 0:2.

Chvíli poté střílel nebezpečně Hodúr, branku ale těsně minul.

Ve 35. minutě poprvé vážněji zahrozili domácí. Kombinaci zakončoval střelou z vápna Loučka, balon mu ale nesedl a mířil mimo. Ve 39. minutě kopal Baranek další z řady rohů, Fukal byl v našem vápně nejvyšší a nebezpečně hlavičkoval. Zlámal byl ale připraven.

Největší šanci domácích měl ve 45. minutě Klapka, z bezprostřední blízkosti ale střílel vedle. Ještě předtím střílel nebezpečně Frejlach, Špit byl ale ve střehu.

Jablonec začal druhou půli neškodně, jakoby ani nechtěl vyhrát. Do tlaku se dostal až v 58. minutě, kdy hrál krátkou přesilovku. V zámezí byl totiž ošetřován Nezmar. Domácím ale těch pár minut stačilo, aby si vytvořili tlak a několik závarů před naší brankou. V 60. minutě se Nezmar na hřiště vrátil, tlak domácích ale pokračoval a v 61. minutě byl korunován gólem. Zelenka sklepl balon na Svátka, který z hranice vápna technicky obstřelil Zlámala - 1:2.

Domácí se poté tlačili do našeho vápna, hodně centrů ale posbíral Košťál s Petroušem. Od 70. minuty se nám podařilo hru vyrovnat. A závěr zápasu jsme odehráli zkušeně na polovině soupeře, který se sice snažil vytvořit tlak, ale chyběla mu finální fáze.

Poslední minuty odehrál u rohového praporku sám Nezmar, který balon o soupeřovy hráče posílal do zámezí. Naši hráči tak získali důležité tři body!


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
La Piazza Masea
Media partners
Hattrick Rengl