FC Slovan Liberec | Report: Slovácko - Liberec 0:1
Menu More Close Close

6.kolo, Sunday 10.9.2006
Slovácko Slovácko
0:1
(0:0)
LiberecLiberec
Slovácko: P. Drobisz - P. Němčický (73. Róth), O. Lysoněk, D. Šuškavčevič, P. Kaspřák - V. Malár, R. Görner, P. Vrba, M. Vozábal, P. Dragoun (82. Vrána) - P. Malcharek (73. Brožík)
Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - T. Frejlach (75. Hamouz), I. Hodúr, J. Bílek, D. Pudil - Z. Pospěch (62 Blažek), J. Holenda (89. Hochmeister)
Branky: 64. Blažek ŽK: Vrba - Pudil. Rozhodčí: Moláček - Lhoták, Pospíšil, Příhoda.
Diváci: 3750

Commentary

Domácí se v tomto utkání museli poprvé obejít bez stopera Rajnocha a útočníka Ivany, kteří klub v reprezentační pauze opustili. Hráči, kteří naskočili na jejich místa ale nedostatek zkušeností nahradili bojovností.

Úvodních 20 minut mělinaši hráči balon častěji na kopačkách, krom standardních situací jsme ale nebezpeční nebyli. Hráči Slovácka vyčkávali, co naši hráči předvedou. Našemu týmu ale chyběl moment překvapení, tak se začali osmělovat hráči v bílých dresech.

Akce domácího týmu z 29. minuty zaváněla gólem. Skvělý Čech ale udržel naděje našeho týmu. Vozábal kopal přímý kop, těsně před Čechem míč přizvedl Dragoun a náš golman musel prokazovat svou extratřídu. Balon fantasticky vyrazil, akce domácích ale pokračovala. Míč nebezpečně poskakoval v našem malém vápně, podařilo se nám jej odkopnou, ale přesně na kopačku nabíhajícího hráče. Ten ale z hranice vápna přestřelil.

Největší šanci našeho týmu měl ve 39. minutě Frejlach. Ten byl po pasu Hodúra ve velmi slibné pozici, k zakončení se ale neprodral. Chvíli poté hlavičkoval vedle Pospěch. V závěrečných minutách první půle šel do nadějného brejku Holenda, "žlutě" jej ale zastavil domácí Vrba. Poločas ukončila hlavička Pospěcha, které ale k cíli chybělo několik decimetrů.

Druhý poločas nabídl zajímavou podívanou, ale až od 63. minuty, kdy padl první gól. Do té doby moc pohledných akcí diváci neviděli. Vystřídavší Blažek aktivně napadal domácí obránce při rozehrávce, jeden z nich ho trefil a k balonu se dostal Holenda. Ten si to namířil do vápna a přesnou přihrávkou našel bojovníka Blažka. Ten si balon zasekl a nekompromisně zavěsil - 0:1.

O dvě minuty později to z úhlu zkoušel Pudil, Drobisz byl pozorný. Další útok vedl opět Blažek, dostal se až k brankové čáře a zpětnou přihrávkou našel rozeběhnutého spoluhráče, tomu se ale do střely položil obránce.

V 72. minutě zvedli hlavu domácí. Malár vybídl ke skórování Vozábala, tomu ale střela z hranice vápna hrubě nesedla. V závěrečných deseti minutách měli domácí drtivý tlak. Do vyložené šance se dostal Brožík, patrně se jí ale zalekl a zcela osamocen hlavičkoval přesně do náruče našeho brankáře. V 88. minutě se Čech zapotil při střele Rótha, nadvakrát jí však zlikvidoval i před dotírajícím Brožíkem. Závěr zápasu naši hráči takticky odehráli u rohových praporků na soupeřově polovině. Při jedné standardce domácích se do našeho vápna odhodlal i brankář Drobisz, musel ale rychle spěchat hájit svou branku. Když se neujal ani pokus Hochmeistera skončilo utkání tím nejtěsnějším poměrem.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Železářství Letná Gasservis
Media partners
eFotbal Hitrádio Contact