FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Zlín 2:2
Menu More Close Close

27.kolo, Wednesday 9.5.2007
Liberec Liberec
2:2
(0:2)
ZlínZlín
Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, P. Košťál, M. Brezinský, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, Rick (46. Matula), D. Pudil (76. Jonáš) - J. Nezmar, J. Blažek (6. Parks)
Zlín: Z. Zlámal - T. Janíček, B. Červenka, M. Penner (65. Vidlička), J. Švach - V. Vrtělka, M. Dian (83. Opiela), D. Šmahaj - M. Zúbek, M. Vyskočil, J. Kraus (72. Zbožínek)
Branky: 77. Nezmar, 82 Nezmar - 22. Kraus, 45. Červenka ŽK: Rick, Brezincský, Nezmar - Penner, Zlámal, Švach, Smahaj. ČK: ˇVach. Rozhodčí: .

Commentary

První „hororový“ poločas začal obdobně, jak pokračoval. Hned v první akci se zranil Jan Blažek a musel být střídán. Poté začalo ostřelování hostující branky především Petrem Papouškem ze středních pozic. Prvně v sedmé minutě Papoušek napřáhl z pětadvaceti metrů a jen těsně minul. Hosté pak začali hrozit z rychlých protiútoků, v prvním z nich se ocitl Šmahaj, ale naše obrana si s ním ještě poradila.

Ve 13. minutě si ochozy žádaly první penaltu. Parks vysunul Ricka, který v pokutovém území upadl, za což dostal žlutou kartu. V 20. minutě se hosté ocitli ve velké šanci, Pennerův centr ale Kraus poslal hlavou mimo. Hned o dvě minuty později ale udeřilo. Vytěsněnou Šmahajovu střelu dostihl v její cestě do autu a poslal ji z ostrého úhlu nekompromisně do sítě.

Ve 29. minutě Šmahaj vystřelil zhruba z pětadvaceti metrů a protáhl Hauzra, který krásnou robinsonádou balon vytěsnil na rohový kop. Hned o minutu později do naší desorientované obrany vtrhl opět Kraus, nacentroval na malé vápno na zcela nekrytého Šmahaje, který v jasné pozici balon napálil jen do Hauzra. Další Papouškova dělovka ze sedmatřicáté minuty skončila těsně nad brankou. Ještě před přestávkou to zkusil znovu a tentokrát musel zasahovat Zlámal. Jen těžko balon vytěsnil na rohový kop. K jeho exekuci se postavil opět Papoušek a vyzval ke skórování Nezmara - ten hlavou minul. To ale bohužel ještě nebylo vše. Hosté se dostali do dalšího brejku. Dian vyslal do úniku Červenku, který využil podklouznutí Košťála a tváří v tvář Hauzrovi se nemýlil.

Začátek druhé půle byl hodně divoký. Brezinský zbytečně dohrával balon, který už měl pod kontrolou Zlámal. To se nelíbilo hostujícímu kapitánovi Švachovi a Brezinskému vyčinil. Bránit našeho obránce přiběhl i Parks, který byl Švachem postrčen. Sudí celou situaci ocenil jen dvěma žlutými kartami - pro Brezinského a Švacha.

V 60. minutě se k exekuci další standardní situace postavil Papoušek a opět Zlámala vystrašil, balon prolétl těsně kolem levé tyče hostí. O šest minut později z obdobné situace Zlámal krásnou táhlou Papouškovu střelu vyrazil na rohový kop. Slovan mohutně tlačil, ale potýkal se s mnoha nepřesnostmi. V 71. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Švach, což náš tlak ještě umocnilo. V 77. minutě jej korunoval Jan Nezmar. Svým jednatřicátým ligovým gólem v dresu Slovanu překonal rekord Lazzara Liuniho. Papoušek unikl po levé straně a Honza Nezmar hlavou s pomocí teče jednoho z obránců balon dostal do sítě.

Hned o pět minut později U Nisy zahřmělo podruhé. Jonášův dlouhý aut doputoval až na hlavu našeho rekordmana a tomu se podařilo vyrovnat. Ochozy burácely a hnaly Slovan za vítězstvím. Tlak ale poněkud opadl a když i krásnou Bílkovu střelu z dvaceti metrů Zlámal již v nastaveném čase vytěsnil na rohový kop, bylo o dělbě bodů rozhodnuto.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
AAA Auto Profipoint
Media partners
Český rozhlas Liberec Rengl