FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Zlín 1:0
Menu More Close Close

15.kolo, Saturday 3.12.2005
Liberec Liberec
1:0
(1:0)
ZlínZlín
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Hološko, Hodúr (79. Matula), Papoušek (82. Hamouz), Pudil - Holenda (64. Abrahám), Pospěch.
Zlín: V. Baránek - V. Vidlička, Z. Kroča (46. Škripec), J. Švach, B. Červenka - L. Zapletal, V. Vrtělka, M. Bača, J. Lukaštík - J. Kraus (77. Jelínek), T. Janíček.
Branky: 9. Zápotočný (p). ŽK: Pospěch, Zápotočný, Pudil, Hološko - Baránek, Jelínek, Švach. Rozhodčí: Kovařík - Holub, Večeřa.
Diváci: 4220

Commentary

Do kádru trenéra Lavičky se po delší pauze vrátil Martin Abrahám, do hry zasáhl v průběhu druhého poločasu.

Naši hráči od úvodu dali najevo, že chtějí do tabulky připsat další tři body. Už ve čtvrté minutě přehazoval Hološko brankáře Baránka, na brankové čáře jej ale zastoupil Červenka, který balon odkopl do bezpečí. V 9. minutě vletěl do vápna Pospěch, vyběhnuvšímu Baránkovi udělal kličku a zlínský brankář našeho útočníka fauloval. Nařízený pokutový kop bezpečně zužitkoval Zápotočný, když balon poslal na druhou stranu než šel brankář - 1:0.

Hra se poté vyrovnala, ve 22. minutě měl největší šanci hostí Kraus. Jeho střela z dobré pozice ale mezi tyče nemířila. Naši hráči brali tuto šanci jako varování a zřetelně přidali. V závěru poločasu mohl dvakrát skórovat Hološko, ani jednou ale neuspěl. Nejdříve se před vápnem nádherně uvolnil Pospěch a Baránek jeho střelu jen vyrazil právě k Hološkovi, náš kanonýr ale z dobré pozice zamířil nepřesně. Ve 44. minutě pak Hološko zužitkoval svou rychlost a sprint po levém křídle zakončoval technickou střelou, brankáře hostí obstřelil - spolu s ním ale i branku. Poločas skončil 1:0.

Druhý poločas zahájil tvrdou střelou Hološko, Baránek se ale zaskočit nenechal. V 66. minutě se zlínský brankář vyznamenal i po tvrdé střele Papouška. To byla ale na delší čas naše poslední velká šance. Zlínští fotbalisté totiž postupem času začali získávat půdu pod nohama a byli stále nebezpečnější.

V 69. minutě musel pro excelentní zákrok sáhnout poprvé Marek Čech. Lukaštíkův přímý kop musel robinzonádou vytáhnout na roh. Po něm musel náš brankář ještě likvidovat hlavičku Janička. Zlínští hráči získali územní převahu, naši pozorně bránili a vyráželi k brejkům. Druhý gól ale stále nepřicházel. Nejblíž jsme k němu měli v 82. minutě. Pospěch vyškolil jednoho z hostujících stoperů a technickou střelou chtěl vyzrát na Baránka. Hostující golman ale balon vyrazil na tyč, od které šel do zámezí.

Branková konstrukce si ovšem zahrála i na druhé straně. V 86. minutě Červenka rozehrál standardku, ve vápně se nejlépe zorientoval Švach a hlavou balon lízl na zadní tyč. Ta stála na správném místě a Čechovi pomohla uhájit už po osmé čisté konto.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Profipoint Immergas
Media partners
Náš region Rádio Impuls