FC Slovan Liberec | Report: Sparta - Liberec 1:2
Menu More Close Close

17.kolo, Saturday 18.2.2006
Sparta Sparta
1:2
(1:1)
LiberecLiberec
Sparta: J. Blažek - R. Zabavník, T. Řepka, M. Hanek (75. Kolář), M. Kadlec - K. Kisel, T. Kóňa, T. Poláček (81. Došek), M. Matušovič (70. Slepička) - Z. Pospěch, M. Lustrinelli.
Liberec: Čech - Matula, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (79. Hamouz), Hodúr, Abrahám, Pudil - Pospěch (57. Holenda), Dort (83. Hochmeister).
Branky: 45. Lustrinelli - 30. Dort, 69. Holenda. ŽK: Kóňa, Kolář - Papoušek, Zápotočný, Abrahám, Hodúr. Rozhodčí: Šedivý - Goňa, Chytil.
Diváci: 14676

Commentary

Na Spartě nemohl nastoupit Peter Šinglár, který má drobné problémy s kotníkem. Před slušně zaplněnými ochozy začali líp naši hráči. Ve 2. minutě zblokoval střelu Dorta Zabavník a kopali jsme roh, po něm hlavičkoval těsně vedle Košťál. To bylo ale na dlouhé minuty z naší strany vše co se ofenzivy týká ...

Domácí měli územní převahu, ale šance si připravit nedokázali. Střely z dálky v pohodě likvidoval Čech, centry naši krajní obránci blokovali.Největší příležitost domácích měl v 16. minutě Pospěch, který v pádu hlavičkoval těsně vedle naší branky.

Domácí sice měli více ze hry, z gólu se ale radovali naši fanoušci. Dort šel důrazně za zdánlivě straceným balonem, domácí stopeři vyrobili a náš útočník šel sám na Blažka. Dort zachoval chladnou hlavu a nekompromisní střelou otevřel skóre - 0:1.

Sparta byla jako opařená, brzy se ale zvedla a znovu nás začala tlačit. Když už to vypadalo, že první půli vyhrajeme tak domácí udeřili. Ve 45. minutě poslal Kadlec centr z levé strany, Pospěch balon vrátil před naší branku kam si naběhl opuštěný Lustrinelli a dal první půli končený výsledek - 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji, v 50. minutě si Pospěch pohrál s Řepkou a přihrával před branku. Dort ani Hodúr na balon ale nedosáhli. Hrálo se více ve středu hřiště, naši hráči už domácí do takového tlaku nepustili. Nadějný brejk nedotáhl v 59. minutě Dort. Šel sám na brankáře, vrátivší se obránce jej ale od balonu odstavil. V 69. minutě jsme se znovu radovali z nejtěsnějšího vedení. Nevinně vyhlížející akci po autovém vhazování zakončoval střídající Holenda. Jeho tečovaná střela zaplula za brankáře Blažka - 1:2.

I nadále se hrálo zejména ve středu hřiště, domácí se tlačili před naše vápno ale na jejich kopačky se usadila nervozita. Výjimkou byl v 76. minutě pokus aktivního Lustrinelliho. Švýcar dostal do vápna českou uličku a tváří v tvář našemu brankáři se jej snažil přehodit. Čech ale z rukávu vytáhl první bravurní zákrok a balon vyrazil.

Na posledních 10 minut poslal trenér Griga do hry čtyři útočníky. Čahoun Došek dělal svým bývalým spoluhráčům velké problémy, usadil se ve vápně a sklepával nakopávané balony na všechny strany. V 86. minutě připravil Došek pozici pro Kisela, ale Čech předvedl další fantastický zákrok a nepříjemnou střelu dokázal vyrazit.

Poslední minuty se odehrály před naším vápnem, v něm ale kraloval Čech. Všechny nebezpečné centry jisté stáhl do svého náručí. Sparta vyrovnat nedokázala a naši hráči se mohli radovat ze zisku dalších tří bodů.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Realmont DPMLJ
Media partners
Rádio Impuls Český rozhlas Liberec