FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Jablonec 2:0
Menu More Close Close

22.kolo, Saturday 25.3.2006
Liberec Liberec
2:0
(0:0)
JablonecJablonec
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Radzinevičius, Hodúr (81. Hochmeister), Bílek, Pudil (71. Ančic) - Dort (46. Papoušek), Pospěch.
Jablonec: J. Bobok - V. Pončák, P. Zábojník, R. Hrotek, Š. Kučera - R. Kiša, L. Hušek, M. Kordula, J. Weber - F. Klapka, D. Lafata.
Branky: 62. Košťál, 85. Janů. ŽK: Pudil, Čech - Lafata, Zábojník. ČK: 84. Zábojník. Rozhodčí: Jára - Wilczek, Slavík.
Diváci: 6088

Commentary

Oproti tradiční sestavě chyběli v naší zahajovací jedenáctce Holenda a Abrahám. Oba mají drobné zdravotní potíže.

Začátek 24. derby byl velmi opatrný. Jablonec velmi pozorně bránil a našemu týmu před vápnem vůbec nic nedovolil. Byli to naopak jablonečtí hráči kdo vyrážel k nebezpečným brejkům a ohrožoval brankáře Čecha. Už v 10. minutě nastal v našem vápně celkem chaos po stříleném centru Webera. Situaci ale naši zadáci včas vyřešili a dobíhající Lafata se do šance nedostal. Ve 23. minutě měl na druhé straně brankář Bobok hodně starostí se stříleným centrem Pudila. I hostující brankář si ale poradil ke spokojenosti svých spoluhráčů.

Ve 36. minutě měl velkou příležitost Lafata. Kiša kopal roh, Pudil balon vyhlavičkoval pryč, do vápna jej ale vrátil jeden z hostujících hráčů a Lafata balon lehce tečoval. Čech se po balonu musel vrhnout k pravé tyči a nadvakrát jej zlikvidoval.

Ve 42. minutě Čech vyběhl a od postranní čáry rozehrál balon, míč ale získal Weber a zkoušel trefit odkrytou branku. Naštěstí ale minul! Ve 45. minutě šel Lafata z úhlu sám na brankáře, jeho akci ale zastavil praporek rozhodčího. Lafata ovšem píšťalku neslyšel a stejně vystřelil, což se nelíbilo našemu brankáři a za protesty dostal žlutou kartu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Naši hráči se trápili a nedokázali soupeře dostat pod tlak. Jednoduchá hra Jablonce nám dělala velké starosti. Ve 49. minutě střílel nebezpečně Hušek, brankář Čech si ale s jeho pokusem poradil. V 55. minutě nastřelil dokonce Lafata tyč, akci ale předcházel odmávaný ofsajd.

V 61. minutě měl první opravdovou šanci našeho týmu Papoušek. Ten se vřítil do vápna a dělovkou řádně protáhl Boboka. Hostující brankář ale předvedl bravurní zákrok a balon vytěsnil na roh. K balonu se postavil Papoušek, jeho čechraný míč se snášel do vápna a přesně na něj vyskočil Košťál a hlavou otevřel skóre - 1:0.

V 71. minutě se do vápna vřítil Radzinevičius, přesprintoval obránce a tvrdě vystřelil. Jeho křížnou ránu však Bobok špičkou kopačky vyrazil. Chvíli na to kopali hosté standardku, jejich signál zakončil hlavou Hušek, přehodil ale i branku.

V 85. minutě úřadoval Ančic, jeho únik zastavili hosté až faulem. Přímý kop si postavil Papoušek, trefil ale jen zeď. Balon se ale odrazil k Janů a ten ho z voleje napálil krásnou střelou za Bobokova záda - 2:0.

Za protesty po faulu na Ančice byl navíc vyloučen hostující Zábojník. Naši hráči pak už zápas v poklidu dohráli.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Kraintek Pulsklima
Media partners
Rengl Náš region