FC Slovan Liberec | Report: Zlín - Liberec 1:1
Menu More Close Close

29.kolo, Wednesday 10.5.2006
Zlín Zlín
1:1
(0:1)
LiberecLiberec
Zlín: O. Novák - V. Vidlička, J. Švach, Z. Kroča, I. Zbožínek - V. Vrtělka, B. Červenka (56. Kraus), T. Dujka (85. Škripec), T. Janíček (56. Žemlík) - L. Opiela, V. Činčala.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek (85. Radzinevičius), Hodúr, Abrahám (79. Bílek), Pudil - Dort (64. Ančic), Pospěch.
Branky: 65. Zbožínek - 33. Pospěch. Rozhodčí: Jech - Drastík, Pospíšil.
Diváci: 1420

Commentary

Poprvé v této sezóně nastoupil mezi tyče naší branky Zbyněk Hauzr. A v první půli si na nedostatek práce stěžovat nemohl.

Domácí tým se do našich borců zakousl. V úvodních dvaceti minutách to byli hráči Tescomy kdo udával hru. V zakončení jim ale chyběla přesnost. V 8. minutě měl Hauzr plné ruce práce krotit útočné choutky dua Opiela Janíček. Ani jeden z domácích hráčů ale na našeho zkušeného golmana nevyzrál.

Po úvodním tlaku domácích se hrál vyrovnaný fotbal. Ve 33. minutě se ale už měnilo skóre. Košťál poslal dlouhý balon na Abraháma, ten z první přistrčil míč do vápna na rozeběhnutého Pospěcha, který levačkou nedal domácímu brankáři šanci - 0:1.

Domácí byli trošku zaskočeni, ze šoku je ale mohl ve 40. minutě dostat Vidlička. Jeho gólovou ránu však Hauzr vyrazil a poradil si i s dorážkou Janíčka.

Poločas zakončila povedená akce našeho týmu. Dort poslal dopředu Pudila, ten parádně odcentroval před branku. Abrahám ale na balon o pár centimetrů nedosáhl. Do kabin šli naši hráči s nejtěsnějším vedením.

Druhý poločas přinesl fotbal plný šancí. Hned ve 46. minutě musel zasahovat Hauzr, včasným vyběhnutím likvidoval Janíčkovu šanci. V 52. minutě mohl skórovat Papoušek. Postupoval sám na brankáře Nováka, ten ale našeho středopolaře vychytal. O dvě minuty později srazili Papouškův pokus obránci na roh.

V 59. minutě se souboj Papoušek Novák opakoval potřetí. Papoušek si Nováka položil hokejovým blafákem na zem, už se chystal zasunout míč do prázdné branky, když k němu skluzem ze zadu přiletěl obránce a Papouška i s míčem "odvezl" do zámezí. A byl to opět Papoušek, kdo v nadějné pozici nedokázal prostřelil hradbu bránících těl. Papoušek odehrál skvělý zápas, jen ten gól mu prostě nebyl souzen.

Podle starého fotbalového zákona "Nedáš dostaneš" se odvíjela 65. minuta. Domácí se po dlouhé době podívali před naší branku a hned z toho byl gól. Dalekonosný Vidličkův centr uklidl za Hauzrova záda nechytatelnou hlavičkou Zbožínek - 1:1.

Další minuty se hrálo ve středu hřiště. Domácí se s remízou patrně spokojili, našemu týmu se zase před brankou nedařilo. Potvrdila to i 88. minuta. Hodúr chytrou hlavičkou uvolnil Pudila. Ten balon přebral na půlící čářa a běžel sám na brankáře. Strážce zlínské svatyně ale prokázal dobrou pohodu a vychytal i další sólo. Navíc si poradil i s pohotovou dorážkou Pospěcha. Naši hráči se tak museli smířit pouze s bodem za remízu 1:1.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
AAA Auto Geoprint
Media partners
Rádio Impuls Hattrick