FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Ústí n. L. 1:2
Menu More Close Close

TL, Tuesday 11.1.2011
Liberec Liberec
1:2
(1:0)
Ústí n. L.Ústí n. L.
Liberec: Hauzr - Zeman, Dejmek, Holeňák, Fleišman - Martan, Dočkal (81. Sivrić), Štajner, Vácha, Breznaník (46. Vlasko) - Kerić (72. Hadaščok).
Branky: 24. Štajner - 76. a 87. Vrtělka (obě z penalty).

Commentary

Zápas se odehrál na umělém trávníku v Děčíně pod umělým osvětlením. V brance našeho soupeře se představil Přemysl Kovář, který bude v Ústí nad Labem s největší pravděpodobností na jaře hostovat.

Hra měla od úvodních minut slušné tempo a spád. Oba týmy se snažily svého soupeře překvapit hrou po křídelních prostorech. První náznak šance měl v 8. minutě Kerić, Kovář ale své nové spoluhráče podržel. V prvních patnácti minutách si ani jedno mužstvo vyloženou šanci nevypracovalo.

V 17. minutě se mohl prosadit opět Kerić, který dostal hezkou přihrávku od Štajnera. Kovář ale včas vyběhl, dostal se blízko k našemu útočníkovi a jeho šanci zneškodnil.

Ve 24. minutě už se Slovan radoval z úvodního gólu. Holeňák rozehrál na Dočkala, který rozeběhl Keriće. Ten poslal do strany přihrávku na Martana, který přesným centrem našel Štajnera. Jeho hlavička byla gólová - 1:0.

Slovan byl po celý první poločas lepším týmem, více kontroloval balon a tlačil se do zakončení. Soupeř se snažil potrestat některá naše drobná zaváhání v defenzivě. Ani v jednom případě se ale Ústí v prvním poločase k zakončení nedostalo. Poločas jsme po zásluze vyhráli 1:0.

Ve 49. minutě se Slovanu zdařila hezká kombinační akce. Holeňák posunul balon na Keriće, který se s ním dostal až do vápna, přihrávkou pod sebe poslal do gólové šance Dočkala. Ten byl sice tísněný, špičkou kopačky ale stačil zakončit, balon těsně minul tyč.

V 73. minutě mohl Slovan vést už o dvě branky. Ladislav Martan našel přesný centrem dobře naběhnutého Vlaska, ten ale snad z metru a půl hlavičkou přestřelil branku bezmocného Kováře. O minutu později kopal Slovan rohový kop, k odraženému míči se dostal Vácha a přesnou střelou vyzkoušel pozornost Kováře, ten obstál.

V 76. minutě přišel ojedinělý brejk Ústí, podle rozhodčího jej Hauzr přerušil faulem a kopala se penalta, kterou Vrtělka s přehledem proměnil - 1:1.

V 87. minutě se nedohodli naši stopeři a byl z toho po Hauzrově zákroku druhý penaltový souboj. A znovu v něm byl úspěšnější střelec Vrtělka - 1:2.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
AAA Auto Vinotéka U Kryšota
Media partners
Hattrick Liberecká drbna