FC Slovan Liberec | Report: Plzeň - Liberec 3:2
Menu More Close Close

30.kolo, Monday 13.5.2013, 17:00, Luční ul.
Plzeň Plzeň
3:2
(3:1)
LiberecLiberec
Plzeň: Mandous – Lukeš, Růžička, Libotovský, Beránek – Kyndl, Veselinovič, Štípek, Končal (54. Mandula), Hamerník – Černý (64. Kůžel).
Liberec: Bojčuk – Kmoníček (84. Leibl), Lukes, Karišik (46. Trnka), Beníšek – Krystan, Hušek - Drobílek, Liam (46. Bouška), Janošík (46. Dydowicz) - Komenda (46. Taylor).
Branky: 12. Černý, 32. Hamerník, 34. Končal – 38. Drobílek, 90. Dydowicz. ŽK: 2:0 (Kyndl, Lukeš). Rozhodčí: M. Paták – Moláček, V. Paták.

Commentary

Utkání na západu Čech nezačalo pro náš tým vůbec dobře. Soupeř se dokázal dostat již ve dvanácté minutě do vedení. Přetažený centr na zadní tyči přesně našel nejlepšího střelce Viktorie - Daniela Černého, který křižnou ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre - 1:0.

Ve 32. minutě ztrácely mladé naděje Slovanu už dva přesné zásahy. Liberecká defenziva pozapomněla na úplně volného Jakuba Hamerníka, který svoji hlavičku uklidil k tyči Bojčukovy branky - 2:0. Uběhly pouhé dvě minuty a Západočeši slavili potřetí. K přetaženému balonu se dostal Matěj Končal a svoji střelou do protipohybu brankáře poslal domácí do luxusního tříbrankového vedení - 3:0.

Libereckou jiskřičku naděje vykřesal ještě před koncem prvního poločasu Filip Drobílek. Ve 38. minutě se míč v pokutovém území ocitl až na jeho kopačce, která jej poslal přesnou ranou za záda plzeňského gólmanem Mandousem - 3:1.

Plzeňané si ve druhém poločase svůj náskok bedlivě střežili a náš tým drželi daleko od vlastní branky. V závěrečných minutách ale ostražitost Viktoriánů opadla. Poslední tečku za utkání tak v 90. minutě napsal nejlepší střelec juniorky Slovanu. Plzeňský gólman ještě dokázal zlikvidovat střelu Drobílka, na bezprostřední dorážku Daniela Dydowicze už byl ale krátký - 3:2.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Inago 1. jizerskohorská stavební
Media partners
Rádio Impuls Hattrick