FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Písek 3:1
Menu More Close Close

26.kolo, Sunday 6.5.2012, 10:15
Liberec Liberec
3:1
(1:1)
PísekPísek
Liberec: Hauzr – Bína, Zieris, Polák, Pokorný – Krystan, Daniel (81. Rybanský) – Vlasko (87. Werner), Suk, Drobílek – Musiol (62. Soběslav).
Písek: Drápela – Pivoňka, Busta, Kohút, Hřebeček – Štrajt (71. Šlehofer), Malý, Pavlík, Jakobovský, Klavík – Zušťák (73. Chytrý).
Branky: 17., 61. Musiol, 67. Krystan – 22. Zušťák. ŽK: 4:4. Rozhodčí: Monik – Arnošt, Haleš.
Diváci: 110

Commentary

Liberecká juniorka nastoupila v pozměněné sestavě oproti minulým zápasům a hned od začátku dokazovala, že chce naplno bodovat. Změny se týkaly hlavně obou Zbyňků, kdy se do brány postavil zkušený čtyřicátník Hauzr a na hrotu se objevil Musiol.

Severočeši se hned na úvod prezentovali ofenzivní snahou. Prvních deset minut nepůjčili soupeři balón a ostřelovali hostujícího brankáře, avšak bezvýsledně. Poté se osmělili i písečtí fotbalisté, to když se postavil v patnácté minutě k rozehrání přímého kopu hostující kapitán a v dobré pozici kousek za vápnem nastřelil pouze břevno.

Domácí snaha byla odměněna v sedmnácté minutě. Zbyněk Musiol se dostal k míči na levé straně šestnácky. Vystřelil na přední tyč a s její pomocí skončil míč v síti – 1:0.

Liberecké vedení ale dlouho nevydrželo. Jeden z píseckých odcentroval z levé strany. Ve vápně si vyskočil hostující Jan Zušťák a překonal domácí gólmana – 1:1. Společně s ním se mohla radovat také hrstka hostujících fanoušků.

Rychlé přečíslení, které poté táhl Daniel, nakonec velké ohrožení nepřineslo, i proto, že chyběla lepší finální přihrávka na jednoho ze spoluhráčů. Hosté měli příležitost při rohovém kopu, celou akci pro domácí dobře vyřešil Hauzr.

Zbytek první půle už žádnou větší šanci ke skórování nepřinesl. Snahu obou týmů kazila nepřesná rozehrávka, která postrádala přesnost.

Druhá pětačtyřicetiminutovka patřila od úvodu Petříkově družině, která se snažila o další gólové zásahy. V šedesáté první minutě zahrávali domácí standartní situaci. O její rozehrání se postaral Vlasko. Ve vápně našel Zbyňka Musiola, který si připsal už druhou trefu v zápase – 2:1.

Dobrou práci v modrém dresu následně odvedl Soběslav, který vybojoval míč. Přihrál Jiřímu Krystanovi, ten se z hranice vápna nemýlil a pěknou ranou zvýšil vedení už o dvě branky – 3:1.

Liberecká dobrá defenzivní práce pak už Jihočechy k žádné velké příležitosti nepustila, a tak se domácí tým dočkal, po třízápasovém půstu si zaslouženě připsal všechny tři body.

Coaches

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): “ Snažili jsme se o útočný fotbal od úvodní minuty. Tři góly jsme vstřelili a měli i další příležitosti ke skórování. Dnes se nám nevyhnuli ani chyby v přechodové fázi. Přesto hráči prokázali vůli po vítězství a bojovali celých devadesát minut. Vyhráli jsme zaslouženě a těší nás to.“

General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
FotbalPark Liberec Truhlářstv Hajlek Staco
Media partners
Rengl rtm plus