FC Slovan Liberec | Report: Mladá Boleslav - Liberec 1:0
Menu More Close Close

přát., Sunday 21.2.2010
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
1:0
(1:0)
LiberecLiberec
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Kelić, Dejmek (46. Polák), Vulin (46. Janů) - Frejlach, Papoušek (81. Ćorić), Gecov, Dočkal - Nezmar (7. Smetana), Kerić (46. Vácha, 85. Dejmek).
Branka: 33. Kulič.

Commentary

Do utkání nemohl trenér Petřík použít zraněného Zicha, Lišku a Holeňáka. Na lavičce zůstal Vácha, který nemůže v prvních dvou utkáních nastoupit. A mezi náhradníky byl překvapivě i Ondřej Smetana, který je na odchodu do ruského Krasnodaru.

První šanci utkání měl po Nezmarově střele Kerić. Jeho zakončení z vápna ale nebylo přesné. Chvíli poté opuštěl Nezmar hřiště s bolestivou grimasou. Zraněná ruka mu neumožnila pokračovat ve hře.

V 10. minutě vysunul Smetana hezkou přihrávkou za obranu Keriće. Jeho ale ve vápně zblokoval obránce. O dvě minuty později se poprvé do šance dostala Mladá Boleslav. Hauzr ale Chramostovu nebezpečnou hlavičku zlikvidoval. O minutu později utekl po levé straně Poláček a jeho přetažený centr zakončoval Zahustel. Naše obrana ale jeho pokus zblokovala.

V následujících minutách obě mužstva kombinovala zejména ve středu hřiště. Finální fázi obou týmů likvidovaly pozorné obrany. Ve 27. minutě se k zakončení dostal Dočkal, mířil ale vedle. Úvodní půlhodinu zakončil Kerić, který udělal kličku domácímu brankáři a vypadalo to, že bude zakončovat z úhlu do prázdné branky. Vracející se obránci mu ale vykryli prostor a Kerić nakonec minul bližší tyč branky.

Fotbalové pravidlo nedáš dostaneš platilo i tentokrát. Ve 33. minutě utekl naší obraně Kulič a křižnou střelou ze 14 metrů otevřel skóre - 1:0. Ve 40. minutě se hnal po Smetanově přihrávce za vyrovnáním Kerić. Přešel přes obránce ale ztroskotal brankáři Millerovi. Poločas jsme prohráli.

V úvodu druhé půle kopal přímý kop Papoušek. Brankář Miller měl plné ruce práce aby udržel čisté konto. Nakonec ale Papouškovu ránu dokázal vytlačit.

V 54.minutě předvedli naši hráči doposud nejhezčí akci Slovanu. Vácha vedl balon středem hřiště a přesně načasovanou uličkou uvolnil Frejlacha. Tomu ale zakončení z hranice vápna bohužel nesedlo.

V 57.minutě se do našeho vápna řítil Hustel, Janů jeho akci ale včas zastavil. Následně střílel z dobré pozice Bořil, vysoko ale přestřelil.

V 61. minutě předvedl hezkou akci domácí Tafal, mířil ale nad branku. Podobně zakončoval i Dočkal, který střílel z 18 metrů. V 65. minutě kopal přímý kop Papoušek. Jeho pumelici vyrazil Miller na roh. Ten rozehrál Frejlach, Smetana ale hlavou mířil nepřesně.

V 67. minutě měl gól na noze Táborský. Z pravé strany centroval Opiela a Táborský střílel z voleje z malého vápna. Hauzr ale vytáhl neuvěřitelný zákrok a Táborského vychytal.

V 82. minutě vyčaroval další fantastickou přihrávku Vácha. Opět parádní ulicí vyzval ke sprintu Smetanu. Ten byl u míče o kousek později než Smetana. Tato přihrávka byla ale posledním Váchovým zásahem do hry. Po kontaktu s obráncem náš záložník v doprovodu maséra a lékaře odkulhal ze hřiště.

I přes velkou snahu se našemu týmu vyrovnat nepodařilo.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Auto Koutek FITING SERVIS
Media partners
Hitrádio Contact Radio Blaník Liberec