FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Temešvár 5:0
Menu More Close Close

přát., Friday 1.2.2008
Liberec Liberec
5:0
(3:0)
TemešvárTemešvár
Liberec: Zlámal (46. Hauzr) - Šinglár, Holeňák (46. Matula), Polák, Janů - Dočkal (75. Hudson), Bílek (75. Bejbl), Dort (60. Vlasko), Papoušek (70. Rob. Dejmek) - Nezmar, Radzinevičius (60. Dohnálek).
Branky: 12. a 54. (p) Dort, 14. Bílek, 22. Papoušek, 82. Polák.

Commentary

Počasí na Kypru sice ukazuje našim fotbalistům vlídnou tvář, zdravotní komplikace ale tým neopouštějí. Včera kvůli zdravotním problémům netrénovali krom Frejlacha i Robin Dejmek, Pavel Košťál a Diego Lattmann. Tomáš Frejlach se stále zotavuje ze zánětu achilovky. Pavel Košťál a Robin Dejmek mají drobné zdravotní problémy, nejspíš nachlazení. A Diego Lattmann dokonce dnes v noci výpravu opustil a odcestoval do Švýcarska. "Diego se cítí neustále unavený. Chvíli je v pořádku, chvíli mu dělá problémy i chůze. Odjel proto domů na detailní vyšetření. Vypadá to, že by mohl mít boreliózu. Ale to předbíhám, počkejme na výsledky," vysvětlil lékař výpravy Ladislav Dzan.

Tréninkové podmínky se na Kypru výrazně zlepšily. Už ve čtvrtek se počasi umudřilo a dnes už se chová jako správný hostitel. Snad jen občasný poryv větru by se dal vytknout.

Hned s úvodním hvizdem utkání chtělo ale počasi fotbalistům naznačit, ať se neradují. Slunce se schovalo za mrakem a začal lehce pofukovat vítr. S kapitánskou páskou dnes nastoupil Bořek Dočkal.

V 6. minutě se po standardní situaci dostali do prví šance zápasu hráči Temešváru, Radzinevičius ale centrovaný balon odvrátil. Soupeř se snažil hrát technický, kombinační fotbal. Naši hráči zase zvolili co nejjednodušší přechod do útoku. Hra tak měla spád a tempo.

Ve 12. minutě přenesl Papoušek hru na Tomáše Janů, jeho centr do vápna obrana odvrátil, do odraženého balone se ale z vápna opřel Dort a otevřel skóre zápasu - 1:0. O dvě minuty později se parádně trefil ze 30 metrů Jiří Bílek, jeho rána zapadla do šibenice - 2:0.

Náš tým měl mírnou převahu. Temešvár byl slepenými góly evidentně zaskočen. V 19. minutě kopal náš tým dva rohy za sebou, obrana soupeře, ve které v první půli chyběl Miloš Brezinský, si ale s centry poradila.

Naší doménou dnes jsou střely z dálky. Ve 22. minutě to potvrdil Papoušek, která zahrával z levé strany přímý kop. Jeho rána tak ze 30 metrů před brankářem zaplavala a zapadla k zadní tyči - 3:0.

I následující minuty se hrály podle našeho scénáře. Naše defenziva zastavovala výpady soupeře daleko před vápnem. Zlámal tak nemusel žádnou ošemetnou situaci řešit. Snad jen střela ze 30 metrů jej mohla vyvést z klidu, mířila ale nad. Ve 28. minutě si Radzinevičius naběhl do vápna na střílený centr. Z osmi metrů ale branku přestřelil.

V závěrečné půlhodince se náš soupeř oklepal a začal se po naší levé straně tlačit víc před vápno. Výsledkem bylo několik nebezpečných standardek, které ale obrana či brankář Zlámal úspěšně likvidovali. Ve 39. minutě musel Zlámal skvěle zasahovat při rohovém kopu. Chvíli poté se na branku soupeře hrnul v brejku Nezmar. Jeho střela ale skončila nad brankou.

První půli zakončila další standardka našeho soupeře. I tentokrát byla naše obrana úspěšná. Poločas jsme vyhráli 3:0.

Ve 49. minutě kopal náš soupeř trestný kop ze 30 metrů, střela skončila asi metr nad naší brankou. O minutu později byl v dobré šanci ještě před vápnem sražen Radzinevičius, sudí ale nechal pokračovat ve hře.

V 53. minutě předvedl Temešvár velmi nebezpečný brejk. Šinglár ale skvěle zasáhl a balon ukopl na roh. Nebezpečně kopnutý centr pak pohlídal Matula.

V 54. minutě šel do šance opět Radzinevičius, i tentokrát byl tvrdě atakován. Teď to ale bylo ve vápně a sudí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Dort - 4:0.

Po našem čtvrtém gólu se na hřiště dostal i bývalý hráč Slovanu Miloš Brezinský. V 59. minutě se pořádně zapotil Hauzr, který skvěle zlikvidoval střelu z dálky. O tři minuty později napřáhl ke střele střídající Vlasko, mířil ale nad. Podobně úspěšný byl hráč soupeře, který po chvíli střílel ze 16 metrů na Hauzrovu branku.

V 65. minutě kopal soupeř rohový kop, nepříjemný centr Hauzr vyboxoval a založil tak brejk, na jehož konci Nezmar střílel do brankáře.

V 70. minutě vystřídal Papouška Robin Dejmek. Dohnálek se tak přesunul na levou stranu zálohy a Dejmek se postavil vedle Nezmara do útoku.

V 78. minutě uvolnil Vlasko Hudsona, ten našel před vápnem Bejbla, kterého ale obrana k zakončení nepustila. O tři minuty později skvěle přečetl hru Hauzr a včasným vyběhnutím zlikvidoval šanci už v zárodku.

V 82. minutě byl asi třicet metrů od branky tvrdě sražen Hudson. Vlasko zakroutil výstavní centr na který si na zadní tyči naskočil Polák a hlavou přidal další gól - 5:0.

I po četném střídání naši hráči soupeře přehrávali. Zejména Hudson s Vlaskem dělali svýp pohybem soupeřovým obráncům pořádné vrásky. I zbytek zápasu proběhl ve vysokém tempu, na skóre se už ale nic nezměnilo.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Avled Masea
Media partners
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls