FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Soul 1:1
Menu More Close Close

přát., Monday 6.2.2006
Liberec Liberec
1:1
(1:1)
SoulSoul
Liberec: Hauzr - Matula, Zápotočný, Polák, Pudil (43. Hamouz) - Papoušek (60. Dort), Hochmeister, Abrahám, Tuma (74. Jirouš) - Holenda (60. Pospěch), Radzinevičius (65. Věchet).
Branky: 24. Holenda.

Commentary

V úvodu zápasu jsme měli mírnou převahu, soupeř ale hraje houževnatě a pozorně brání. Ve 4. minutě zahrával Zápotočný standardní situaci z 25 metrů, pozorná obrana korejského týmu ale náš signál vystihla a balon odkopla do bezpečí.

V 10. minutě už gól padl, bohužel ale do naší branky. Korejský záložník viděl, že je Hauzr venku z branky a z vlastní půlky! poslal dalekonosnou střelu, která s pomocí větru skončila za zády našeho brankáře - 0:1.

Ve 13. minutě mohlo být vyrovnáno, Papoušek kopal přímý kop z 18 metrů, balon ale jen olízl tyč branky. O dvě minuty poději měli spoustu práce Polák se Zápotočným, rychlého útočníka ale dokázali odstavit. V 18. minutě minutě ve vápně úřadovali Radzinevičius s Holendou, dorážku druhého jmenovaného ale obránci vykopli z brankové čáry.

Ve 20. minutě kopal standardku Papoušek, balon šel ale nad. Ve 24. minutě už bylo vyrovnáno. Radzinevičius vyhrál hlavičkový souboj s brankářem a Holenda z malého vápna propálil vše co mu stálo v cestě - 1:1.

Po inkasované brance se korejští fotbalisté brzy otřepali. Ve 27. minutě zastavil jejich akci Matula a o chvíli později si stejně dobře počínal Zápotočný. Ve 30. minutě předvedl náš tým pohlednou akci. Tuma přenesl dlouhým centrem hru na Papouška, ten poslal do běhu Matulu, který vrátil před vápno na rozeběhnutého Papouška. Jeho rána skončila ale těsně nad brankou. V následujících minutách se hrálo především ve středu hřiště. Měli jsme sice více ze hry, ale pozorná defenziva soupeře nám šanci neumožnila.

Ve 38. minutě zkoušel své střelecké štěstí Pudil, na pozorného brankáře ale přízemní střelou nevyzrál. Ve 42. minutě byl po nešetrném skluzu soupeře právě Pudil ošetřován, doktor následně doporučil střídání. Pudil ale není vážně zraněn, má pouze bolestivě nakopnutou holeň.

Minutu před koncem poločasu se šikovně uvolnil Radzinevičius, přihrál na Holendu, který posunul na volného Abraháma. Pokus našeho záložníka ale skončil těsně vedle. V nastaveném čase uvolnil Holenda Tumu, jeho střílený centr poslal z malého vápna těsně nad branku Abrahám. Touto akcí skončil první poločas.

Začátek druhé půle přinesl fotbal nahoru dolu. V 50. minutě centroval do vápna Papoušek, balon si šikovně zpracoval Radzinevičius, ze 12 metrů ale poslal balon nad branku. Další útočné akce na obou stranách dokázala včas vyřešit obrana jednotlivých týmů.

V 61. minutě náš tým podržel Hauzr. Z levé strany na našeho brankáře postupoval korejský útočník, Hauzr mu zmenšil střelecký úhel a střelu zlikvidoval. V 64. minutě se individuálně uvolnil Pospěch, střela z 25 metrů šla ale vedle.

V 70. minutě byl v permanenci opět Hauzr, střílený centr zleva ale bezpečně zlikvidoval. O minutu později se situace opakovala na druhé straně - Tumův centr brankář rovněž lapil. V 74. minutě zahrával soupeř standardku, rána ze 30 metrů pořádně vyprášila Hauzrovy rukavice. O čtyři minuty později jsme kopali standardku my. Hamouzův centr ale vyboxoval brankář daleko do pole.

V 80. minutě nám vyšlo přečíslení. Trojice Pospěch, Abrahám a Dort postupovala na dva obránce. Před velkým vápnem uvolnil Pospěch Dorta, ten tváří v tvář brankáři nedokázal skórovat. Jeho pokus korejský golman vyrazil. V 84. minutě zakončoval brejk po levé straně Jirouš, brankář byl ale připraven.

Naši hráči se pak pokusili o závěrečný nápor, vážnější příležitost si ale nevytvořili.

Coaches

Vítězslav Lavička (Liberec): Dnes jsme hráli proti soupeři, který má trochu odlišný styl než evropská mužstva. Navíc jsme zkoušeli hráče, kteří nehrají pravidelně. Někteří obstáli lépe, někteří hůře. Snažili jsme se hrát aktivně, v porovnání s předchozími zápasy nám ale chyběla vyšší kvalita. I dnes jsme měli potíže s produktivitou.

General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Fehrer Hennlich
Media partners
rtm plus Radio Blaník Liberec