FC Slovan Liberec | Report: Č. Budějovice - Liberec 0:2
Menu More Close Close

5.kolo, Sunday 26.8.2012, 17:00
Č. Budějovice Č. Budějovice
0:2
(0:1)
LiberecLiberec
Č. Budějovice: Daněk - Novák (71.Němec), Řepka, Lengyel, Hanzlík - Klesa, Halama (28.Zeba), Oteplka, Rýdel (61.Řazníček), Ferreira - Markovič
Liberec: Bičík - Liulka, Karišik, Kelić, Fleišman - Šural (45. Kušnír), Vácha, Souza (63.Bosančić), Janů, Breznaník - Hadaščok (89.Mustafa)
Branky: 23.Šural, 57.Souza ŽK: 45.Řepka, 76.Hanzlík ČK: Rozhodčí: Ardeleánu - Mencl, Filípek
Diváci: 2920

Commentary

Jaroslav Šilhavý udělal v sestavě oproti minulému utkání několik změn. Stoperskou dvojici tvořili Kelić s Karišikem. V záloze dostal před Bosančićem přednost Souza, v útoku byl Hadaščok a Šural se pohyboval na pravé straně zálohy.

Úvod utkání byl "oťukávací". Oba týmy pozorně střežily vápno. První vzrušení tak přinesla až 15. minuta, kdy naši hráči na chvíli obléhali Daňkovu branku, bylo z toho ale jen několik centrů, ke kterým se naši bránění hráči ve vápně nedostali a Váchova zblokovaná střela.

V 19. minutě přišla první šance utkání. Otepka dostal před naším vápnem příliš mnoho prostoru a technickou střelou prověřil Bičíkovu připravenost. Náš brankář se ale zaskočit nenechal. O minutu později centroval Otepka z pravé strany před naše vápno, kde se z voleje rozhodl zakončit Markovič. Branku ale netrefil.

Ve 23. minutě odcentroval z levé strany Fleišman a do vzduchu se pověsil Šural aby divákům předvedl proč se chodí na fotbal. Jeho parádní nůžky vystřihly nádherný gól, který budou televizní stanice chvíli opakovat - 0:1.

Ve 27. minutě dostal krásnou přihrávku do uličky Liulka. Ve vápně ale moment ke střele prováhal. O pět minut později poslal z pravé strany střílený centr do vápna Liulka, Šural míč trefil podrážkou, Daněk byl ale připraven. Ve 36. minutě utekl po levé straně hřiště Hanzlík, jeho centr srazil do boční sítě Karišik. Následný roh naši hráči ubránili. Stejně jako velmi nebezpečně kopnutou standardku domácího Otepky.

Ve 36. minutě vybojoval Janů míč a posunul na rozeběhnutého Hadaščok. Spolu postupovali v nadějném brejku, který ale ukončila nepřesná Hadaščokova přihrávka na dobíhajícího Váchu. Ve 38. minutě fanouškům Slovanu zatrnulo. Po faulu Ferreiry se z trávníku dlouho nezvedal Šural. Lékaři ho ošetřovali za postranní čárou, Šural se vrátil i na hřiště, ale kulhal a nemohl pokračovat ve hře, trenér jej tak musel vystřídal. Ve 42. minutě hlavičkoval nadějně Kelić, Daněk byl ale ve střehu. Stejně jako Bičík, před kterým se ve 44. minutě zjevil Novák. Náš brankář ho ale skvěle pozičně vytlačil do strany a Novák ani nevystřelil. S jeho centrem si pak poradila obrana. Poločas zakončil Řepkův "blikanec" když surově, ale pouze žlutě sestřelil Hadaščoka.

V úvodu druhé půle se do našeho vápna dostal jeden z domácích hráčů, jeho centr odvracel kousek nad naší branku Karišik. Roh jsme ubránili. Z protiútoku zahrozil Vácha, jeho pokus z úhlu se ale mezi tyče nevešel. V 56. minutě kopal standardku Otepka, jeho přetažený centr vrátil před branku Markovič na Rýdela, jeho volej se ale do branky nevešel.

V 57. minutě sklepl Hadaščok míč na rozeběhnutého Souzu, ten si to namířil mezi obránci přímo k brance a střelou na zadní tyč překonal Daňka - 0:2.

Domácí se v zápětí dostali do dvou nebezpečných situací v našem vápně, Bičíka ale neohrozili. V 63. minutě to vypadalo, že střídající Bosančić pouští míč do autu, překvapivě ale sklepl na Fleišmana, což domácí zaskočilo a nechali mu ve vápně dost prostoru. Jeho střílený centr vyrazil Daněk na roh. O dvě minuty později zakončil nadějnou akci Slovanu nepřesnou střelou Liulka.

V 73. minutě to vypadalo na nadějné přečíslení našeho týmu. Bosančić to ale vzal na sebe a střelou ze střední vzdálenosti našel připraveného Daňka. Minutu poté se do slibné pozice dostal Otepka, mířil ale vedle.

Slovan hrál závěr utkání ve velké pohodě. Hráči kombinovali a nechali soupeře běhat bez balónu. V 82. minutě poslal Bosančić po pravé straně za obranu Liulku, jeho centr do vápna si našel Breznaník, v akrobatické poloze ale střílel nad. Klid v našich řadách mohl narušit v 85. minutě Řezníček. Jeho pokus ale kryl pozorný Bičík. V 86. minutě střílel nepřesně Bosančić. V 89. minutě se dočkal své ligové premiéry Mustafa Ndiaye, který v pátek oslavil 18. narozeniny. I on ale musel sledovat, jak si Otepka postavil míč na standardku a z nebezpečné vzdálenosti trefil tyč naší branky. Byla to největší šance domácích. Slovan konec utkání kontroloval a zaslouženě vyhrál.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Procentrum NET-SYSTEM
Media partners
Český rozhlas Liberec Náš region