FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Mladá Boleslav 2:0
Menu More Close Close

11.kolo, Monday 22.10.2012, 18:00, U Nisy
Liberec Liberec
2:0
(0:0)
Mladá BoleslavMladá Boleslav
Liberec: Bičík - Kušnír, Kelič, Karišik, Fleišman - Šural (89. Nezmar), Vácha, Janů, Delarge - Štajner, Rabušic (68. Blažek)
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela (83. Bulut), Janíček - Fillo (73. Kulič), Sivrič, Mareš (64. Štohanzl) - Nešpor
Branky: 51. Delarge, 64. Vácha, ŽK: 1:2 (Kušnír - Kúdela, Mareš), ČK: 0:0, Rozhodčí: Jech - Filípek, Urban
Diváci: 3270

Commentary

Po reprezentační přestávce udělali trenéři několik změn v základní sestavě. Ty se již promítly i do předchozího pohárového utkání v Rosicích. Do branky se tak po lehkém zranění vrátil Bičík. Na pravé obraně nahradil Liulku Kušnír a na druhé straně hřiště pak na kraji zálohy operoval Delarge, který tak v Gambrinus lize nastoupil poprvé od začátku utkání.

V samotném zápase byli v úvodních minutách lepší hosté. Do první šance se dostal Sivrič, který unikal po levé straně a pokoušel se přehodit Bičíka. Spolu s ním však naštěstí přehodil i branku. Ve 20. a 22. minutě pak likvidoval Bičík dvě nebezpečné střely Nešpora z velkého vápna. O dvě minuty později se probudili i hráči Slovanu, když Millera prověřil tvrdou střelou Delarge. To však bylo až do konce prvního poločasu z obou stran vše a do šaten tak šli hráči za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se Slovan zvedl. Pomohl mu k tomu rychlý gól Delargeho z 51. minuty. Konžský záložník využil kombinace Štajnera se Šuralem a nádhernou přihrávku druhého jmenovaného - 1:0. Když se k tomu přidal o 13. minut později i Vácha se svou pumelicí ze 30 metrů, rázem vedl Slovan o dva góly - 2:0. Hosté byli po dvou rychlých zásazích jako opaření a ta tam byla jejich aktivita z prvního poločasu. Naopak naši hráči získali potřebný klid a pohodu a zbytek zápasu předváděli líbivý útočný fotbal. V 77. minutě mohl navýšit skóre Šural, jeho střela zpoza velkého vápna však prosvištěla těsně nad pravou šibenicí hostující branky. O šest minut později si ještě mohli vykřesat poslední naději hosté, ale Johanův pokus fantasticky vyrazil Bičík. Slovan tak získal po dlouhých dvou měsících tři body za výhru v Gambrinus lize a zvýšil si tak sebedůvěru do dalších utkání.

Coaches

Jaroslav Šilhavý (Slovan Liberec): "Jsem rád, že jsme doma dokázali vyhrát. Nebylo to jednoduché, soupeř přijel s aktivní obranou. Ze začátku utkání jsme si s tím nevěděli rady. Díky brankáři jsme dokázali udržet čisté konto a pak se trošku oklepali. Ve druhé půli nám pomohl brzký gól, vzápětí krásná střela Váchy a šli jsme do vedení 2:0. Závěr už jsme si pohlídali, byť se Boleslav snažila. Vítězství si ceníme. I když víme, že to především v první pětadvacetiminutovce nebylo ideální. Ale věřím, že se nám teď bude lépe dýchat a výsledky i výkony půjdou nahoru."

Ladislav Minář (Mladá Boleslav): "Utkání bylo těžké pro oba týmy. Domácí pět kol za sebou nevyhráli, my jsme v naší pozici také potřebovali bodovat. Zápas byl o prvním gólu, my jsme do něj vstoupili lépe. Řekl bych, že jsme byli v prvním poločase lepší. Jenže jsme nedokázali proměnit šance. Poté se nám bohužel stalo, že jsme jako první inkasovali. Soupeř se uklidnil, i když za stavu 1:0 ještě nebylo rozhodnuto. Druhý gól nám ale sebral vítr z plachet. V ten moment už jsem tušil, že takový náskok bude pro domácí dostačující."


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Avled Profipoint
Media partners
Radio Blaník Liberec Náš region