FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Č. Budějovice 3:1
Menu More Close Close

19.kolo, Saturday 9.3.2013, 16:00, U Nisy
Liberec Liberec
3:1
(1:1)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
Liberec: Kovář - Kušnír, Kováč, Karišik, Fleišman - Šural, Rybalka, Sackey, Frýdek (58. Delarge) - Rabušic (70. Pavelka), Štajner
Č. Budějovice: Daněk - Novák, Mkojan, Lengyel, Ježdík - Hora, Klesa (76. Černý), Rýdel, Javorek, Táborský - Řezníček
Branky: 31. Kušnír, 78. Rybalka, 90. Fleišman - 15. Hora, ŽK: 2:2 (Frýdek, Sackey - Novák, Rýdel), ČK: 0:0, Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Vlasjuk
Diváci: 3438

Commentary

Trenéři poslali po zranění zpět do základní sestavy Šurala. V obraně pak museli řešit vynucenou absenci Keliče, který nesměl nastoupit kvůli čtyřem obdrženým žlutým kartám. Jeho místo v sestavě tak zaujal Karišik.

Slovan do samotného zápasu vlétl s elánem. Naše hráče však trápilo zpracování míče v pohybu, což nás v nadějných situacích připravilo o několik možností ohrozit hostujícího gólmana. Budějovice se dostaly poprvé před naší branku v 15. minutě, kdy se po Rybalkově ztrátě míče hnaly na naši obranu v přečíslení. To zbrkle zakončoval z rohu velkého vápna Hora, naneštěstí pro nás však míč těsně před Kovářem zaplaval, na což náš gólman nedokázal zareagovat, a tak se hosté jednoduše dostali do vedení - 0:1. Dynamu v tu chvíli narostla křídla a mohlo v krátkém časovém úseku navýšit skóre. Řezníčkův lob však Kovář vyrazil nad branku a Horova křižná střela se mezi tři tyče nevešla. Slovan poté zabral a jeho aktivita vyústila ve vyrovnání. Ve 31. minutě vyslal Štajner krásnou uličkou do vápna Kušníra, který z úhlu místo nahrávky lišácky nachytal Daňka přímou střelou - 1:1. Po vyrovnávací brance naši hráči zamknuli Budějovice na jejich polovině, ale k dalším šancím jsme se již v prvním poločase nedostali.

Ve druhé půli se obraz hry změnil. Většinu času se hrálo ve středu hřiště bez náznaku ohrožení na jedné či druhé straně. Až v 78. minutě se Slovanu konečně podařila kombinace podobná naší první brance, když Štajner na pravé straně uvolnil Kušníra, ten procpal míč před branku na Rybalku, pro kterého nebyl problém zasunout balón do sítě - 2:1. Slovan pokropený živou vodou opět začal předvádět pohledné akce. Jednu takovou mohl proměnit Šural, který se na penaltě uvolnil, ale jeho tečovaná střela se snesla jen na horní síť. Proti Daňkovi se posléze neprosadili ani Delarge s Rybalkou. V 90. minutě jsme se ale nakonec přeci jenom pojišťovacího gólu dočkali. Odkopnutý míč si vzal ve středu hřiště do parády Fleišman, v plném sprintu přešel přes dva protihráče a tvrdou střelou prostřelil Daňka - 3:1. Slovan tak v závěru zápasu vybojoval další tři důležité body a upevnil si tak svou sedmou příčku v tabulce Gambrinus ligy.

Coaches

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): "Soupeř sice bojuje o záchranu, ale předvedl dobrý organizovaný výkon. My jsme prospali začátek, navíc po vstřeleném gólu motivace Dynama stoupala a nás svazovala nervozita. Naštěsti se nám podařilo do konce poločasu vyrovnat a v druhém dějství jsme se už dostali do zápasu. Bylo to napínavé utkání na těžkém terénu, hra se přelévala a padlo také dost branek, což diváky muselo potěšit. Velmi mne těší, že jsme dokázali otočit nepřiznivý výsledek, což ukazuje naši sílu".

Pavol Švantner (SK Dynamo České Budějovice): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání se silným kombinačním soupeře, jehož hlavní sílu jsme se snažili eliminovat, což se nám zpočátku dařilo. Čekali jsme, že soupeř vyvine tlak, ten jsme ale ustáli a dokonce vstřelili úvodní branku, ovšem tlak soupeře narůstal. 2. půli jsme chtěli hrát náš poctivý trpělivý fotbal a eliminovat kombinační hru Liberce. To se nám dařilo až do druhého gólu soupeře, který byl téměř totožný s tím, který jsme inkasovali se Spartou. V závěru jsme hru museli otevřít, čehož soupeř využil a přidal rozhodující 3. branku".


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
La Piazza Knorr-Bremse
Media partners
rtm plus Český rozhlas Liberec