FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Bohemians 1905 0:3
Menu More Close Close

Tipsport liga, Saturday 19.1.2013, 11:00
Liberec Liberec
0:3
(0:1)
Bohemians 1905Bohemians 1905
Liberec: Kovář - Coufal, Kelić (46.Karišik), Pimpara, Fleišman - Hušek (60.Janů), Rybalko (60.Daniel) - Kušnír (46.Szabo), Pavelka, Šural - Rabušic
Bohemians 1905: I.poločas: Sňozík - Beňo, Ptáček, Šmíd, Kalina - Štochl, Jindříšek, Nerad, Rada, Bartek - Jirouš II. poločas: Havránek - Štochl, Cseh, Šmíd, Růžička - Moravec, Rada, Šiml, Bartek - Jirouš, Budinský
Branky: 12.Jirouš, 64.Budinský, 84.Šmíd ŽK: Rozhodčí: Bílek

Commentary

Fotbalisté Slovanu nastoupili ke třetímu utkání zimní Tipsport ligy. Na promrzlém umělém trávníku v Edenu byla jejich soupeřem pražská Bohemka. Náš tým začal aktivněji a hrálo se především před brankářem Sňozíkem. Ten jen přihlížel akci Rabušice, který po přesné přihrávce Pimpary ale mířil vedle.

Náš tým se tlačil před branku soupeře, gól ale padl na opačné straně. Na půlce vystihl Jirouš Pimparovu přihrávku a od půlky šel sám na brankáře Slovanu. Kovář proti němu vyběhl, ale Jirouš ho obstřelil a otevřel skóre - 0:1.

Po vstřelené brance měli Klokani chvíli převahu. Několika nedorozumění naší obrany ale nedokázali využít. Slovan tak opět převzal vládu nad zápasem. Chvílemi to připomínalo slavný hokejový zámek, branku jsme ale neohrozili. Ve 35. minutě pak po delší době zhrozila Bohemka. Jiroušův centr našel zcela volného Barteka, který ale v gólové pozici hlavičkoval vedle.

V závěru druhé půle se hra vyrovnala. Skóre se už nezměnilo. První poločas jsme prohráli 0:1.

Do druhé půle Bohemka výrazně prostřídala, a hned v úvodu se do jasné šance dostal Jirouš. Našeho bývalého hráče ale skvěle vychytal Kovář, který jeho střelu z malého vápna vyrazil. V 52. minutě mohlo být vyrovnáno. Pavelka uvolnil Rabušice, který z několika kroků napálil míč přesně k tyči. Brankář Havránek se ale prostřelit nenechal.

V 58. minutě se ke střele z vápna dostal Szabo, brankář Klokanů byl ale na místě. O tři minuty později si míč hezky narazil Šural, zakončoval už z vápna, ale bohužel nepřesně. V 64. minutě to bylo zničeho nic o dvě branky. Z nějakých 22 metrů napřáhl Budinský a přesně trefil šibenici - 0:2.

Slovan se v následujících minutách snažil se skóre něco udělat. Našim hráčům se ale nedařilo prosadit se ve vápně. S blížícím se koncem zápasu hrál náš tým víc na riziko. Toho využívala Bohemka a hrozila z brejků. Některé šance jsme ustáli bez úhony. V 84. minutě ale kopal Bartek roh, po kterém jsme na zadní tyči neuhlídali Šmída - 0:3. Slovan tal utrpěl první porážku zimní přestávky.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
SMC Libea
Media partners
Radio Blaník Liberec eFotbal