FC Slovan Liberec | Report: Teplice - Liberec 2:2
Menu More Close Close

čtvrtfinále, Tuesday 16.4.2013, 17:30, Na Stínadlech
Teplice Teplice
2:2
(1:1)
LiberecLiberec
Teplice: Slavík ─ Krátký, Lüftner, Rosa, Podaný ─ Vůch, Matula (65. Jindráček), Janič, Chovanec ─ Vachoušek (46. Čajič), Kerič (54. Litsingi).
Liberec: Kovář ─ Kušnír, Kelič, Kováč, Fleišman (89. Coufal) ─ Rybalka, Pavelka ─ Šural, Štajner (74. Sackey), Frýdek (46. Rabušic) ─ Delarge.
Branky: 6. Chovanec, 71. Vůch ─ 37. Delarge, 79. Pavelka. ŽK: 0:2 (Fleišman, Delarge), ČK: 0:0, Rozhodčí: Orel ─ Blažej, Gallo.
Diváci: 915

Commentary

V minulém utkání skóroval útočník Rabušic, ale v odvetném duelu se v základu neobjevil. Místo něj naskočil Frýdek, který nastoupil v záloze. Teplicím se předchozí zápas vůbec nepovedl, a tak trenér pozměnil sestavu, ve které se objevili Slavík, Krátký, Chovanec a Vachoušek.

Ani jeden tým nechtěl chybovat, a tak první poločas začal z obou stran velmi opatrně. Nicméně v 6. minutě se v pokutovém území výborně uvolnil Ján Chovanec, jenž přesnou trefou pod břevno překonal Kováře. V šanci se pak ocitl také Kerič, ale jeho střelu na brankové čáře skvělým obranným zákrokem zneškodnil Kelič. Ve 30. minutě svůj tým podržel také Kovář, jenž musel čelit prudké střele, kterou ze své kopačky vyslal Vůch, avšak liberecký brankář vyšel v souboji jeden na jednoho jako vítěz.

Bránit se musely také Teplice, a to když se ve stoprocentní pozici ocitl Štajner. Teplickému brankáři se nakonec ulevilo, protože Štajnerova střela těsně minula levou tyč. Ve 37. minutě překonal Slavíka výstavním obloučkem Dzon Delarge, a přiblížil tak Slovan k postupu do semifinále. Sudí Orel ukončil první poločas za stavu 1:1.

Slovan začal druhý poločas lépe a dokázal si vytvořit hned několik slibných šancí. Nicméně Rybalka, Delarge a ani Rabušic brankáře Slavíka nepřekonali. Pak zahrával trestný kop liberecký Fleišman, ale jeho střela skončila pár centimetrů nad břevnem, a ani tentokrát se stav skóre nezměnil.

Liberec se musel ve druhém poločase bránit až 71. minutě. Ve vápně měl balon Litsingi, ale střela mu nesedla a Kovářovu branku neohrozila. Nicméně o pár vteřin později byl v pokutovém území osamocený Egon Vůch, jenž obdržel míč od Jindráčka, a prudkou střelou poslal Teplice znovu do vedení.

Slovan zbraně nesložil a v 79. minutě zaznamenal vyrovnávací branku, o kterou se postaral David Pavelka. Výrazný podíl na vstřeleném gólu měl Rabušic. Slavík jeho pokus vyrazil právě k Pavelkovi, který elegantně dopravil míč do sítě. Slovan si závěr utkání pohlídal a probojoval se do semifinále!

Coaches

Zdeněk Ščasný (trenér Teplic): Prioritu teď jasně dáváme lize. A když přihlédnu k tomu, v jaké jsme nastoupili sestavě, tak jsem s výkonem hodně spokojený. Liberec jsme potrápili, ale on ukázal svoji kvalitu a touhu postoupit dál. Pro mě je důležité zjištění, že někteří hráči, kteří třeba v lize nedostali tolik šancí, dnes hráli velmi dobře.

Jaroslav Šilhavý (trenér Liberce): Začátek nám nevyšel podle našich představ a po obdrženém gólu jsme znervózněli. Naštěstí jsme se dokázali zvednout a vyrovnat na 1:1. Pak už podle pohárové matematiky bylo zřejmé, že cestu k postupu budeme mít trochu snadnější, protože by domácí v tu chvíli museli čtyřikrát skórovat. A jsme rádi i za Dzona (Delarge). Po příchodu sem to neměl jednoduché, ale v poslední době se chytil, což mu pomohlo i uvnitř týmu. Teď nás čeká Jablonec. Bude to mít velký náboj, zápasy jsou vždy vyhecované, a když jde o postup do finále poháru, tak se to ještě znásobí. Ale pro nás se nic nemění, pohár je ve zbytku jara naší prioritou, chceme ho vyhrát.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Immergas
Media partners
Hitrádio Contact Rádio Impuls