FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Teplice 0:2
Menu More Close Close

ČF2, Wednesday 28.3.2012, 15:30
Liberec Liberec
0:2
(0:1)
TepliceTeplice
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, R. Kelić, M. Breznaník - E. Rilke (67. V. Hadaščok), L. Vácha (89. F. Ndemen), M. Bosančić, J. Šural - J. Štajner, M. Rabušic (79. J. Liška).
Teplice: T. Grigar - M. Matula, P. Lukáš, A. Rosa, V. Ježdík - A. Čajič, M. Siva, P. Dolejš (79. L. Zoubele), Š. Vachoušek, V. Stožický (44. E. Vůch) - A. Mahmutovič (63. M. Jindráček).
Branky: 14. P. Lukáš, 83. M. Jindráček. ŽK: Lukáš, Mahmutovič, Dolejš, Vůch (všichni TEP). Rozhodčí: Lerch - Ubias, Zlámal, Bílek.
Diváci: 2860

Commentary

Slovan nastoupil k utkání v plné "polní," a kromě zraněného Fleišmana si naši hráči vypracovali v úvodu zápasu několik střeleckých pokusů. Ani jeden z nich se však mezi tři tyče nevešel. Hosté poprvé zahrozili ve 14. minutě, kdy dostal míč do brejku Mahmutovič. Ten si obešel Bičíka, ale v zakončení do prázdné branky mu na poslední chvíli zabránil skluzem vrátivší se Breznaník. Z následného rohu jsme však již inkasovali, když hlavička Lukáše skončila v síti - 0:1.

Vstřelený gól přidal Teplicím na sebevědomí a soupeř byl směrem dopředu nadále nebezpečný. Pohlednou narážečku Mahmutoviče s Vachouškem a následnou střelu prvně jmenovaného však Bičík pokryl. Slovan se z hostujícího gólu probíral pomalu. Domácí tlak tak odstartovala 28. minuta, po které přišly tři příležitosti v rychlém sledu. Nejprve dostal míč mezi obránce Rabušic, který si připravil pozici ke střele, ale těsně před Grigarem ho Stožický stačil zblokovat. Grigar tak musel zasahovat až o minutu později, kdy na brankové čáře zachytil prudkou hlavičku Gebreho. O další dvě minuty později jsme si vypracovali do té doby největší šanci, když Štajner poslal do uličky Bosančiče, který však společně s vybíhajícím gólmanem přehodil i branku. Hosté poté vytlačili hru do středu hřiště a Slovan už se tak do konce prvního poločasu neprosadil. Do šaten tak šli spokojenější tepličtí hráči.

Následující první polovina druhého poločasu bohužel mnoho vzruchu nepřinesla. Hosté trpělivě hlídali postupující výsledek a Slovan se přes defenzivu soupeře neuměl prosadit. Nepomohla ani střídání a přesunutí Nezmara z pozice stopera na hrot útoku. Naopak hosté se v 83. minutě prosadili podruhé. Štajner ztratil na polovině hřiště míč, Vůch vyslal do brejku Jindráčka, který tvrdou střelou prostřelil Bičíka - 0:2. V samotném závěru utkání sice ještě Slovan přidal na obrátkách, ale na konečném postupu Teplic do semifinále Poháru České pošty se již nic nezměnilo.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
11TEAMSPORTS ČSOB
Media partners
Hattrick Rengl