FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Slavia 2:1
Menu More Close Close

2.kolo, Saturday 6.8.2011, 18:00
Liberec Liberec
2:1
(2:0)
SlaviaSlavia
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák (78. M. Karisik), J. Fleišman - J. Štajner, M. Bosančić (54. J. Krystan), L. Vácha, M. Breznaník - M. Rabušic, J. Šural (68. J. Blažek).
Slavia: J. Hanuš - M. Dostál, J. Kaufman, D. Hubáček, V. Trubila - Š. Koreš (71. V. Prošek), P. Janda, O. Petrák (78. Z. Milutinovič), L. Jarolím, A. Hloušek - S. Vlček (59. Z. Pospěch).
Branky: 3. T. Gebre Selassie, 39. M. Rabušic – 65. Z. Pospěch (p). ŽK: Vácha, Nezmar – Petrák, Trubila. Rozhodčí: Adam – Wilczek, Handlíř.
Diváci: 7967

Commentary

Po vydařeném utkání v Plzni museli trenéři udělat jednu vynucenou změnu v základní sestavě. Odcházejícího Dočkala nahradil na pravé straně zálohy Štajner, přičemž jeho místo v útoku zaujal Rabušic. Společně se Šuralem tak tyto brněnské posily zabraly obě útočné pozice. Na svou šanci tak z lavičky náhradníků musel čekat navrátilec Blažek, jehož návrat z Řecka byl po složitých jednáních konečně administrativně dokončen. Kanonýra Nezmara pak fanoušci viděli U Nisy poprvé na nezvyklém postu stopera.

Lepší vstup do samotného utkání jsme si přát nemohli. Hned ve třetí minutě se po rohu Breznaníka dostal k hlavičce Gebre a nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 1:0. Pražané však postupem času vyrovnávali hru a hned v 7. minutě mohli vyrovnat. Jarolím dostal přihrávku na hranici šestnáctky a svou tvrdou střelu poslal naštěstí pro Slovan pouze do svého spoluhráče Petráka. O šest minut později jsme zahrozili znovu z centrovaného míče, tentokrát si na přímý kop nejvýše vyskočil Nezmar a těsně před Hanušem poslal míč kousek nad branku.

Slovan nadále hrozil zejména ze vzduchu. V šestadvacáté minutě centroval do otevřené obrany Slavie Breznaník a nehlídaný Štajner hlavičkoval v dobré pozici těsně vedle hostující svatyně. Poté se začali osmělovat i hosté, když naší obraně unikl po pravé straně Vlček. Jeho tvrdou střelu však Bičík bravůrně vyrazil. Ve 39. minutě tak pro Pražany přišel trest. Štajner se na pravé straně zbavil obránce, odcentroval na přední tyč, kde míč prodloužil do branky Rabušic - 2:0.

Dvě minuty poté jsme hosty mohli dorazit třetím gólem. Fleišman poslal za obranu přízemní centr a Šuralovi chybělo k úspěšné teči pár centimetrů. I přesto byli fanoušci po poločasovém hvizdu spokojeni a naši hráči tak odcházeli do kabin za dvoubrankového vedení.

Do druhé půle vstoupil Slovan znovu aktivně. V 53. minutě dostal na zadní tyč ideální míč Šural, ale ve stoprocentní šanci zklamal. Naši hráči poté v ofenzivní činnosti lehce polevili a hosté začali kousat. V 65. minutě jim v jejich snažení pomohl rozhodčí, když nenápadně vyhlížející střet Fleišmana s Jandou vyhodnotil jako penaltový. Pokutový kop posléze nekompromisně proměnil Pospěch - 2:1.

Pražané rázem ucítili šanci na bodový zisk a začali se čím dál více prosazovat. Utišit jejich vzestup mohl v 70. minutě Rabušic, který svou přízemní střelou těsně minul branku. Přesto jsme však "udržovací" taktikou hostující tlak dokázali eliminovat. V závěru zápasu pak po pravé straně dvakrát zahrozil Blažek, jeho přihrávky však spoluhráči využít nedokázali.

Slavisty jsme tak porazili po dobrém výkonu v poměru 2:1. Důležitý vstup do sezóny proto ocenilo potleskem téměř osm tisíc diváků.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Profipoint Ferona
Media partners
Rádio Impuls Hitrádio Contact