FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Ústí n. L. 3:0
Menu More Close Close

17.kolo, Saturday 20.11.2010, STADION U NISY, LIBEREC
Liberec Liberec
3:0
(1:0)
Ústí n. L.Ústí n. L.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Kelić, Fleišman - Štajner, Gecov, Bosančić (88. Papoušek), Breznaník (85. Vlasko) - Nezmar, Kerić (78. Vácha).
Ústí n. L.: Buček - Hyčka (32. Džuban), Polák, M. Valenta, Janů - M. Doležal, Vrtělka, Martykán, Volek (73. Gibala) - Jindráček, Veverka (T. Krbeček).
Branky: 36. Breznaník, 62. Nezmar, 68. Bosančić. ŽK: 79. Bosančić (LIB) - 22. Vrtělka (UNL). Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Zlámal - Paták.
Diváci: 3910

Commentary

Úvod zápasu probíhal přesně podle očekávání. Náš tým byl aktivní, od začátku diktoval tempo a vytvořil si územní převahu. Hosté ale přijeli s pevnou obranou, kterou tužili i liberečtí hráči Polák a Janů.

Ústí spoléhalo na brejky a dlouho nepouštělo náš tým vůbec do šance. V rozmezí 25. a 27. minuty si ale Slovan připravil tři gólovky, nevyužil ale ani jednu. Nejdříve se do vápna dostal Breznaník, jeho zpětnou přihrávku trefil Bosančić a vypadalo to, že míč míří do sítě. Možná i z toho důvodu ho nechal u zadní tyče běžet Kerić. nebo se bál že je v ofsajdu. Každopádně balon skončil těsně vedle tyče. Chvíli poté se dobře uvolnila dvojice Nezmar, Bosančić. Druhý jmenovaný se dostal do střelecké pozice ale jeho rána našla uprostřed branky připraveného brankáře. A do třetice poslal střílený centr do vápna Štajner, žádný z našich hráčů se ale ve vápně neprosadil.

Tlak Slovanu pokračoval, ve 30. minutě se do odraženého míče opřel Gecov, mířil ale kousek vedle. Ve 33. minutě kopal Breznaník roh, Nezmar hlavičkoval na zadní tyč kde balon v gólové šanci promách Kerić. O minutu později parádně vystřelil Gecov, Buček byl ale připraven.

Ve 36. minutě Slovan zúročil trvalou převahu. Po nenápadné akci se ke střele odhodlal Gebre Selassie, míč se odrazil od břevna a do souboje o něj šel Nezmar. Balon se odrazil do vzduchu a padal k hráči Ústí, před něj ale neohroženě vlétl Breznaník a padající míč přesným volejem uklidil do sítě překvapeného Bučka - 1:0.

I druhou půli začal Slovan náporem, ve 47. minutě předvedla trojice Štajner, Kerić a Breznaník doposud nejhezčí akci zápasu. Štajner hezkým dloubákem za obranu uvolnil rozeběhnutého Keriće, ten prováhal chvíli pro střelu a od brankové čáry našel rozeběhnutého Breznaníka. Jeho parádní volej těsně minul branku.

Hodně při chuti byl i Gecov, jeho střely Bučka rozhodně nenudily. Zejména ta z 55. minuty, kdy se Gecov opřel do odraženého balonu zaváněla gólem.

Oproti první půli se o útočnou steč snažili i hosté. Obrana Slovanu byla ale na brejky dobře připravená. V 62. minutě pak přidal Slovan gólovou pojistku. Breznaníkův rohový kop poslal hlavou do sítě kanonýr Nezmar - 2:0.

V 68. minutě přidal třetí gól Bosančić. Že si tenhle borec rozumí s míčem se přesvědčila obrana hostí po přihrávce Keriće. Bosančić mohl střílet už z první, brankáře Bučka si ale posadil, střelu naznačil i vracejícímu se obránci a nakonec balon chladnokrevně dovedl do branky, kde jej zašlápl - 3:0.

A Slovan mohl přidal i další góly, V 77. minutě hlavičkoval v dobré pozici nad branku Nezmar. V 80. minutě upaloval do gólovky čerstvý Vácha, Buček ale jeho ránu vyrazil. Vácha dostal taky řádně vyčiněno od Štajnera, který stál sám před odkrytou brankou.

V závěru zápasu Slovan předváděl až exhibiční akce, další branky se ale fanoušci už nedočkali. I tak na závěr sezóny odměnili hráče potleskem. Nutno podotknout, že zaslouženým.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
CEWE Pulsklima
Media partners
Hattrick eFotbal