FC Slovan Liberec | Report: Plzeň - Liberec 0:2
Menu More Close Close

18.kolo, Saturday 28.2.2009
Plzeň Plzeň
0:2
(0:1)
LiberecLiberec
Plzeň: M. Ticháček - J. Halama, J. Navrátil, T. Rada, J. Lecjaks - M. Petržela (78. Tatanašvili), D. Limberský, P. Horváth, D. Kolář, J. Rezek (65. Varadi) - T. Krbeček (46. Mlika)
Liberec: Z. Zlámal - T. Gebre Selassie, M. Holeňák, P. Košťál, T. Janů - J. Liška, R. Hochmeister (19. F. Dort ), M. Gecov, B. Dočkal - J. Blažek (83. T. Radzinevičius ), J. Nezmar (70. O. Smetana).
Branky: 39. Nezmar, 85. Dočkal ŽK: Rada - Zlámal, Liška. Rozhodčí: Příhoda - Moudrý, Koval.
Diváci: 3480

Commentary

Naši trenéři udělali v základní sestavě dvě změny. Důvěru dostal Hochmeister a Liška, pouze na lavičce duel zahájili Papoušek s Dortem. Ten ale dění na hřišti sledoval jen 19 minut. Pak jej trenér poslal bojovat.

Naše hráče mohla před utkáním povzbuzovat jejich dobrá bilance ve Štruncových sadech. Ta samá bilance ale výrazně motivovala i domácí výběr. Ten z této motivace těžil úvodní tlak. Na domácích byla patrná velká touha vyhrát, možná ale té snahy bylo až příliš a hráčům Plzně tak chyběl při zakončení klid. Naštěstí pro nás ...

První vážnější šanci měl ale náš tým. Gebre Selassie se vydal na výlet a zastavit jej musel až brankář Ticháček. Po čtvrthodině hry vytvořila Viktorka před Zlámalem slušný závar, žádný z domácích hráčů se ale k zakončení nedostal.

Pomalu se nám dařilo vyrovnat hru. Při každé příležitosti jsme se pokoušeli zahrozit brejkem. První opravdové varování pro domácí ale vymyslel Dočkal s Košťálem. Prvně jmenovaný rozehrál standardku, druhý hlavičkoval do břevna.

Plzeň tuto zkušenost lehkovážně přešla za což byla ve 39. minutě potrestána. Opět hlavičkoval Košťál, tentokrát ale směr jeho hlavičky ještě před brankářem změnil Nezmar a poslal náš tým do vedení - 0:1. To byl také výsledek první půle.

Druhou půli zahájila parádní Horváthova střela, kterou ale zastavila tyč dobře postavené branky. Domácí špílmachr tak odstartoval velký nápor svého týmu. V 52. minutě mohla Viktorka vyrovnat, naši hráči jí v tom ale obětavě zabránili. Závar před naší brankou tak zůstal nevyužit. Tato situace předznamenala průběh druhé půle. Domácí se hodně snažili, vůle našeho týmu po prvních jarních bodech ale byla větší.

Plzeň mohla vyrovnat, ale stejně tak mohl náš tým přidat gólovou pojistku. Gebre Selassie ale Blažkovu přihrávku v 80. minutě nezužitkoval. Plzeň se tak mohla nadechnout k mohutnému závěru. Plamen její naděje ovšem definitivně sfouknul v 85. minutě Dočkal, který se prosadil po hezké individuální akci. V Plzni jsme uloupili tři body potřetí v řadě. Tentokrát za výsledek 0:2.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Fintex Pytloun
Media partners
Beat radio rtm plus