FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Olomouc 1:1
Menu More Close Close

7.kolo, Saturday 17.9.2011, 18:00
Liberec Liberec
1:1
(1:1)
OlomoucOlomouc
Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák, J. Fleišman (90. J. Liška) - J. Šural (17. R. Kelić), L. Vácha, T. Janů, M. Breznaník - M. Rabušic (64. V. Hadaščok), J. Štajner.
Olomouc: Z. Zlámal - T. Janotka, R. Kučera, A. Škerle, M. Vepřek - J. Navrátil (72. A. Varadi), L. Bajer (82. D. Rossi da Silva), T. Hořava - V. Schulmeister (70. J. Petr), M. Heinz, T. Přikryl.
Branky: 3. Štajner – 5. Schulmeister ŽK: Vácha – Škerle, Navrátil, Varadi, Kučera. ČK: 16. Nezmar. Rozhodčí: Hrubeš – Jiřík, Košec.
Diváci: 4930

Commentary

Trenéři ponechali vítěznou základní sestavu z povedeného utkání v Mladé Boleslavi. Herní pohoda našich hráčů se tak projevila hned v úvodu zápasu, kdy se ve třetí minutě prosadil po Breznaníkově centru přízemní střelou Štajner - 1:0. Radost domácích fanoušků však o dvě minuty později utišil dalekonosnou střelou Schulmeister, který z 35 metrů překvapil Bičíka - 1:1.

Hektický úvod zápasu pokračoval dalším tlakem Slovanu, ze kterého kromě několika závarů před olomouckou brankou vyplynulo břevno po hlavičce Nezmara. Právě Nezmar však v 15. minutě špatně odhadl letící míč, kterého se dříve zmocnil dotírající Navrátil a náš stoper musel zatáhnout za ruční brzdu. Sudí Hrubeš ocenil tento faul červenou kartou. Obrannou čtveřici tak musel ihned po vyloučení doplnit Kelič, který vystřídal Šurala.

Nové rozestavení dělalo Slovanu problémy a Hanáci tak začali diktovat tempo hry. Ve 22. minutě však zahrozil přeci jen Slovan, když Rabušic vybojoval míč na hostující půlce, přihrál na Breznaníka, a ten se z levé strany dostal až do vápna, tam svou tvrdou střelou orazítkoval břevno. To bylo ze strany Slovanu na dlouhou dobu vše.

Přesilovka byla totiž voda na olomoucký mlýn, a tak se naši hráči museli zatáhnout na vlastní polovinu. Hanáci si však příležitost nevytvořili. Naopak Slovan hostům v závěru poločasu zatopil. Vedoucí branku se nám však vstřelit nepodařilo. Do šaten tak šly oba celky za remízového stavu.

Do druhého poločasu vstoupil Slovan aktivně. V 54. minutě měl na hlavě gól Gebre, když přetažený centr Štajnera vrátil před branku Breznaník. Gebreho však skvěle vychytal Zlámal. Poté se obrázek hry vrátil do původních kolejí, ve kterých Sigma držela míč a snažila se kombinačně dostat až před branku Slovanu.

Hosté však v této činnosti nebyli tak nebezpeční. Naopak v 72. minutě si naši hráči vypracovali další závar před hostující brankou. Štajner ani Hadaščok ale míč do branky nedokázali procedit. O osm minut později se Slovan znovu prokombinoval až před hostující branku. Zlámal tváří v tvář tentokrát skvěle vychytal Hadaščoka.

V 85. minutě přišla další tutovka Slovanu. Po přímém kopu Štajnera se hlavou prosadil Gebre. Zlámal však předvedl fantastický zákrok a ani odražený balón Gebre do sítě nenasměroval.

Naším největším nepřítelem tak kromě skvěle chytajícího ex-libereckého gólmana Zlámala bylo i naše špatné zakončení. Díky tomu jsme i přes enormní nasazení nedokázali v oslabení zápas dotáhnout do vítězného konce. I přesto ale diváci po konci utkání ocenili výkon Slovanu potleskem.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Dineva NET-SYSTEM
Media partners
rtm plus Liberecká drbna