FC Slovan Liberec | Report: Sparta - Liberec 1:1
Menu More Close Close

22.kolo, Monday 6.4.2009
Sparta Sparta
1:1
(0:0)
LiberecLiberec
Sparta: J. Blažek - O. Kušnír, R. Hubník, T. Řepka, M. Pamić (74. Matušovič) - I. Žofčák, J. Kucka, J. Kladrubský, M. Zeman (60. Berger) - B. Wilfried, J. Holenda (69. Kulič).
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Košťál, Dejmek, Vulin - Dočkal, Gecov, Papoušek (85.Radzinevičius), Frejlach (63.Liška) - Kerić, Blažek (82.Dort).
Branky: 74. Kucka - 70. Kerič. ŽK: Berger, Kušnír - Papoušek, Liška, Dočkal, Dejmek. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Vysloužil.
Diváci: 6907

Commentary

Naši trenéři nemohli do utkání poslat distancovaného Nezmara a Holeňáka. Pouze na lavičce překvapivě zůstal další ze zkušených hráčů kapitán Tomáš Janů. Poprvé se naopak dostal do hry uzdravený Tomáš Frejlach. Po delší době dostal důvěru i Petr Papoušek.

Hned v úvodu jsme si vyzkoušeli jaké to je hrát na Letné v oslabení. V první minutě totiž Holenda ostře atakoval Košťála a patrně mu přerazil nos. Krvácející Košťál se do hra zapojil se zafáčovaným nosem až v 6. minutě. Sparta nás za těch pár minut dokázala dostat pod tlak, zůstalo ale jen u nevyužitých rohů.

I po návratu Košťála měla ale Sparta více ze hry, zejména útočná dvojice Wilfried, Holenda působila velmi aktivně. Oba hráči si chodili pro míče až k záložníkům a rozjížděli nebezpečné brejky. První vážnější šanci měl na kopačce ve 23. minutě Wilfried, z dobré pozice ale naštěstí netrefil.

O pár minut později byl neúspěšný i pokus Kucky, jeho pěkná střela ze střední vzdálenosti minula Zlámalovu tyč. V zápětí hlavičkoval velmi nebezpečně Holenda, i on ale branku minul. To byly asi nejtěžší minuty pro náš tým. Pak se nám podařilo hru vyrovnat a dostat se i na dostřel Blažkovy branky. Vážněji jsme jí ale neohrozili.

O vzruch se naopak postaral Zlámal, kterému v závěru druhé půle vypadly dvě střely. Ani jednou se ale Sparta k dorážce nedostala a poločas skončil bez branek.

Po přestávce se našemu týmu dařilo lépe kombinovat i držet míč častěji na svých kopačkách. Tlak Sparty jsme tak otupili a mohli jsme pomýšlet i na ofenzivní činnost. 55. minuta přinesla doposud největší šanci utkání, a radost z ní mohl mít náš tým. To by ale Sparta nesměla mít v brance Blažka, který skvěle vykopl Kerićovu střelu. Náš kanonýr šel přitom sám na brankáře!

Obraz hry se změnil. Sparta znervózněla, začala kazit lehké přihrávky a hrálo se častěji před brankou domácího celku. V 64. minutě se po centru Gebre Selassieho dostal k hlavičce Papoušek, jeho pokus ale nebyl pro Blažka nebezpečný.

V 70. minutě jsme šli do vedení. Z levé strany centroval Vulin a ve vápně se nejlépe orientoval Kerić. Jeho dvanáctá branka v sezóně nás poslala do vedení 0:1. Sparta v těchto momentech vypadala bezradně, brzy se ale radovala z vyrovnání. Zatím co v prvním poločase jsme její šance přestáli bez újmy, teď Sparta vyrovnala v podstatě z ničeho. Wilfried sklepl před vápnem balon na Kucku, který tečovanou střelou překonal Zlámala - 1:1. Naši hráči se hodně zlobili na rozhodčího, který na začátku sparťanské akce přehlédl evidentní faul, když jeden z domácích borců připravil Gebre Selassieho o balón tak, že mu skočil na záda.

V závěru zápasu přišel očekávaný tlak domácích, byl ovšem neplodný. Náš tým hrozil zase brejky, i ty byly bez efektu. Největší příležitost strhnout vítězství na svou stranu tak měla v samotném závěru Sparta. Matušovič kopal přímý kop z velmi nebezpečné pozice, Zlámal ale skákavý míč vytěsnil na roh po jehož rozehrání rozhodčí zápas ukončil. Na Letné se tak spravedlivě dělily body.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
La Piazza 11TEAMSPORTS
Media partners
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls