FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Slavia 1:1
Menu More Close Close

11.kolo, Monday 29.10.2007
Liberec Liberec
1:1
(0:1)
SlaviaSlavia
Liberec: Z. Zlámal - P. Šinglár, P. Košťál, J. Polák (59. J. Dohnálek), A. Petrouš (68. T. Janů) - T. Frejlach, J. Bílek, I. Hodúr, P. Papoušek - J. Nezmar, F. Dort.
Slavia: M. Vorel - D. Hubáček, F. Dřížďal, T. Gebre Selassie - M. Suchý, M. Krajčík, M. Švec, D. Pudil, D. Kalivoda (63. R. Gaucho) - S. Vlček (89. T. Jablonský), Z. Šenkeřík (32. M. Tavares).
Branky: 77. Papoušek - 35. Dřížďal. ŽK: Krajčík, Šenkeřík, Švec, Dřížďal. ČK: Krajčík. Rozhodčí: Jech - Wilczek, Dobrovolný, Jílek.
Diváci: 6671

Commentary

Do utkání vstoupili aktivněji naši fotbalisté. Už v 5. minutě se do veliké šance dostal Petrouš. Papouškův rohový kop prosvištěl kolem všech našich nabíhajících hráčů a odrazil se k Petroušovi - ten ale z jasné gólové pozice poslal balon vysoko nad.

V 9. minutě centroval Frejlach zprava, Nezmar hlavou chytře prodloužil na Papouška, ten ale ani za pomoci skluzu na balon nedosáhl.

Poté tempo hry poněkud opadlo. Ve 28. minutě se dostával do samostatného úniku Jan Nezmar, byl ale faulován, za což viděl Krajčík druhou žlutou kartu a musel tak předčasně pod sprchy.

Pak se ale nečekaně dostala do vedení Slavia. Na Kalivodův centr si nejlépe naskočil Dřížďal a drobnou tečí poslal balon k zadní tyči naší branky.

Slovan si přestal věřit a hosté se dostali ještě do několika šancí. Ve 41. minutě hosté kopali další rohový kop a na přední tyči se k balonu dostal zcela osamocený Švec. Mířil Zlámalovi mezi nohy, ten je ale stihl srazit k sobě.

Ještě před půlí se do šance dostával i Vlček, ale byl přistižen v ofsajdu.

Naši fotbalisté ale vstoupili do druhé půle aktivně a s vervou. Po několika závarech došlo i na šanci. V 54. minutě se Dort probíjel do vápna hostí, jeho centr ale byl zblokován a následnou střelu Vorel vyrazil. O minutu později opět Adam Petrouš ze slibní pozice zamířil vysoko nad.

V 57. minutě Vorla krásnou střelou protáhl Ivan Hodúr. Kopal se jen roh. Na množství rohových kopů se postupně kupily i šance. Frejlach ze standardní situace ale trefil jen zeď.

V 70. minutě se na hranici vápna krásně individuálně uvolnil Dort a ač byl držen, dokázal na Vorla ještě vystřelit. Diváci si žádali penaltu, píšťalka sudího Jecha ale zůstala němá.

Hned o minutu později vytáhl ze svého střeleckého arzenálu nádherný pokus Frejlach. Vorel s potížemi vyrážel na roh.

Do další obrovské šance se v 76. minutě dostával Nezmar, tváří v tvář Vorlovi byl ale šťastnější gólman hostí. Odražený balon se ale dostal na hranici vápna, kde se hosté dopustili nedovoleného zákroku...

Z něhož mohl vyrovnat Petr Papoušek! S pomocí teče slavistické zdi se mu podařilo rozpoutat U Nisy euforické šílenství.

V 84. minutě přišla další šance Slovanu. Po Papouškově centru z levé strany Vorel musel vyrážet tvrdou Nezmarovu hlavičku!

A když v 88. minutě Dohnálek z gólové pozice trefil jen břevno, body se dělily. Tentokrát ale diváci naše fotbalisty odměnili potleskem.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Geoprint Immergas
Media partners
eFotbal rtm plus