FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Brno 2:1
Menu More Close Close

SF2, Wednesday 7.5.2008
Liberec Liberec
2:1
(0:0)
BrnoBrno
Liberec: Z. Hauzr - M. Matula, M. Holeňák, P. Košťál, T. Janů - B. Dočkal (90. R. Bejbl), F. Dort, J. Bílek, J. Dohnálek (66. J. Liška) - A. Kerić, J. Nezmar (86. O. Smetana).
Brno: M. Lejsal - M. Švejnoha (84. L. Baláž), J. Trousil, J. Dvorník, P. Siegl - P. Pavlík, T. Polách (90. . Wagner), K. Večeřa, M. Střeštík (84. P. Simr) - A. Besta, T. Došek.
Branky: 78. Nezmar, 90. Smetana - 64. Došek. ŽK: Nezmar, Kerić, Košťál, Hauzr, Smetana - Střeštík. Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pokorný, Hrubeš.
Diváci: 4665

Commentary

Do zápasu jara se nestihl dát dohromady Papoušek, kterého tak v naší základní sestavě nahradil Dohnálek.

Výsledek prvního utkání, kdy jsme na Moravě uhráli remízu 2:2, nasvědčoval, že se v odvetě nikam nebudeme hnát, protože dohánět musel soupeř. To se také potvrdilo a úvod utkání byl svázán taktickými pokyny, a tak se hrálo převážně ve středu hřiště.

Ve 14. minutě byla k vidění první šance a to hned z kategorie vyložených. Kombinace hostů se dostala doprava na volného Střeštíka, ten předal míč po zemi do vápna na volného Polácha a ten poslal míč do naší levé tyče! Od té se ještě odrazil zpět do pole, kde se balón snažil dopravit do branky z velkého úhlu Střeštík, ale trefil pouze boční síť!

O deset minut později to bylo opět Brno, které zahrozila. Večeřa prudce přihrál na Doška, který sklepl na naběhnuvšího Bestu, jehož ránu mířící k tyči špičkami prstů vyškrábl Hauzr.

To už se na sčítající se šance hostů nemohl dívat Kerič, který se hned o minutu později nejdříve neprosadil přes hostujícho obránce, ale bojovností na něm zpět vybojoval balón a z hranice velkého vápna pálil těsně vedle levé tyče!

Následující minuty vládly obrané bloky obou týmů, z nichž ani jeden nechtěl udělat chybu.

Ve 40. minutě vyslal Janů po levé lajně Dorta jehož nebezpečný centr v souboji s Keričem vyboxoval Lejsal do bezpečí. Po této akci jsme nedotáhli slibně se vyvíjíjící protiútok, kde nás zradilo špatné zpracování Keriče.

Již v nastavení druhého poločasu se dvakrát po levé lajně prosadil Střeštík a zejména jeho druhé sólo volalo po gólu, když přihrával po zemi do vápna, kde se míč málem dostal k Doškovi s Bestou, ale naši i s potřebnou dávkou štěstí míč odkopli na roh. Ten už hosté ani nestačili rozehrát, protože se už šlo do kabin.

Úvod druhé půle se opět odvíjel v taktickém duchu, ale i přesto jsme byli o něco málo aktivnější než soupeř a v 56. minutě jsme mohli jít do vedení. Kerič skvěle patičkou uvolnil Janů, ten potáhl balón a odcentroval do vápna na Nezmara, který míč přijmul zády k brance a dal ho zpět na Keriče, který ze slibné pozici mířil ke vzdálenější tyči, ale Lejsal vyrazil robinzonádou na roh!

V 64. minutě však již udeřilo, ale bohužel na straně, na které jsme si to nepřáli. Po hostujícím rohovém kopu se za vápnem dostal k odraženému míči Pavlík. Jeho střelu Hauzr pouze vyrazil před sebe, kde se špičkou kopačky prosadil tísněný Došek - 0:1.

V těchto chvílích postupovali brněnští a naši, vědomi si vážnosti situace, se ne a ne prosadit směrem dopředu, což umocňovaly neustálé smrtelné hostující brejky.

V 69. minutě se po obrovské chybě v naší rozehrávce sami na Košťála hnali Došek a Besta, ale druhého jmenovaného těsně před střelou skvěle skluzem zblokoval náš stoper.

Hned o minutu později jsme se zapotili podruhé, kdy Střeštík poslal centr na malé vápno na zcela osamoceného Doška, který však naštěstí pro nás ve vyložené pozici hlavičkoval nad branku.

V 72. minutě nám málem přivodil infarkt Besta, který hlavičkou vstřelil druhou branku Brna, ale od pohromy nás zachránil pomezní sudí, který odmával ofsajd brněnského bijce.

Po těchto hostujících mega šancích jsme chytili druhý dech, který vyústil v naší vyrovnávací branku. V 78. minutě se po Matulově špatné rozehře dostal k míči hostující hráč, ale sebral mu ho mrštný Kerič, ten přihrál do lajny na Dorta, který posadil nádherný centr na hlavu osamoceného Nezmara, který z malého vápna neměl problém poslat matchball opět na naší stranu - 1:1.

Po naší vyrovnávací brance se situace otočila. My jsme neustále hrozili z brejků a hosté hráli křečovitě. Ve chvílích, kdy už Brno hrálo naprostý vabank přišly naše další šance a jednu z nich využil těsně před koncem zápasu Smetana, když proměnil samostatný nájezd a nechal propuknout velké oslavy po celém stadióně!

Slovan tak postoupil do finále Poháru ČMFS, kde se již v úterý 13. května utká o celkové vítězství se Spartou. Zároveň jsme si díky finálovému soupeři, který bojuje o Ligu Mistrů, zajistili účast v příštím ročníku Poháru UEFA.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Fintex ZOO Liberec
Media partners
Rádio Impuls Český rozhlas Liberec