FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Sparta 0:0
Menu More Close Close

13.kolo, Monday 6.11.2006
Liberec Liberec
0:0
(0:0)
SpartaSparta
Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, D. Pudil - P. Papoušek, T. Frejlach (89. Hochmeister), J. Bílek, J. Blažek (45. Ančic) - W. Parks (65. Holneda), Z. Pospěch
Sparta: J. Blažek - Z. Pospěch, T. Řepka, T. Sivok, M. Kadlec - M. Matušovič, P. Horváth, L. Hušek, D. Kolář (81. Šimák) - L. Došek, J. Rezek (89. Lunstrinlli)
ŽK: Košťál - Rejzek. Rozhodčí: .
Diváci: 7000

Commentary

Do utkání vstoupil aktivněji Slovan. Hned ve čtvrté minutě z přímého kopu centroval Frejlach. K hlavičce se dostal Košťál, ale netrefil balon úplně ideálně. Ten jen protancoval po brankové čáře. Hned o tři minuty později se v první vyložené šanci vyskytl Papoušek. Pudilův centr jej krásně našel na zadní tyči, jeho střela z voleje šla bohužel nad.

V šestnácté minutě se velmi nesportovně zachovali fanoušci hostí, když rasisticky hučeli na Parkse, v době, kdy se objevil pod jejich sektorem. Právě proti těmto výstupům se ozvali naši fanoušci v utkáních se Sevillou a Plzní. Ve 29. minutě se po krásném ťukesu dostalo do úniku duo Pospěch - Parks. Prvně jmenovaný o balon přišel, ale náš kostarický útočník již na Blažka vystřelil. Sparťanský gólman tento souboj vyhrál. Dobíhající záložník Slovanu Jan Blažek balon nestihl.

Ve 40. minutě se do velké šance dostali také hosté. Kolář si obhodil Pudila a odcentroval na zadní tyč, kde číhající Matušovič hlavou přestřelil.

Po půli se do tlaku dostala Sparta. Ve 48. minutě aktivní Matušovič zleva přihrál před branku Doškovi, ten balon pokryl a poslal jej zpětnou přihrávkou k Horváthovi. Sparťanský záložník přestřelil. Podobná situace se odehrála v 55. minutě. Podél brankové čáry protáhl Matušovič, opět přihrával před branku na Doška, balon ale uklidil Zápotočný.

Hra byla velmi často rozkouskovaná. Oba týmy často faulovaly a jejich nepřesnosti spádu taktéž nepřidávaly. V 64. minutě vystřelil Kadlec, Došek tečoval jen těsně mimo.

Za zmínku stojí také akce z 67. minuty. Po hezké kombinaci se balon dostal na pravé křídlo, kam seběhl Pospěch. Jeho centr na zadní tyč před dobíhajícím Ančicem odhlavičkovala obrana hostí jen k Pudilovi, který z hranice vápna přestřelil.

Poslední velkou šanci měl již v nastaveném čase Holenda. Na jeho hlavu se snesl Papouškův nadýchaný centr. Náš útočník trefil jen boční síť, již radující se liberecké publikum se tak dnes gólu nedočkalo.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Gasservis Pneu Hnídek
Media partners
Hitrádio Contact eFotbal