FC Slovan Liberec | Report: Dukla Praha - Liberec 1:2
Menu More Close Close

23.kolo, Sunday 1.4.2012, 20:05
Dukla Praha Dukla Praha
1:2
(0:1)
LiberecLiberec
Dukla Praha: Rada - Hašek, Božič, Vorel, Vrzal - Pázler (73. Engelmann), Gedeon, Malý (68. Podrazký), Hanousek, Svatonský (84. Marek) - Lietava
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Kelić, Fleišman - Rilke, Vácha, Janů (46. Šural), Bosančić (89. Ndemen) - Štajner, Rabušic (74. Hadaščok)
Branky: 85. Podrazký - 5. Rilke, 75.Štajner ŽK: 1:3. ČK: 0:0. Rozhodčí: Jech - Marek, Nádvorník.
Diváci: 1683

Commentary

Slovan nastoupil na Julisce v modrých dresech a bez pana "nepostradatelného". Poprvé chyběl v základní sestavě Michal Breznaník. Dukla zahrozila jako první, ve 4.minutě musel situaci ve vápně řešit pozičně Nezmar. Souboj zvládl a z první šance domácích neudeřilo.

Naopak Slovanu vyšla první šance dokonale. V 5. minutě Rabušic bojoval o míč, dovedl ho až ke Štajnerovi, který parádní kolmicí mezi obránce našel rozeběhnutého Rilkeho, jehož střelu na zadní tyč zastavila až síť - 0:1.

V následujících minutách Dukla několikrát zahrozila, její akce se ale omezily na území před vápnem. Do něj se svěřenci Luboše Kozla dostali v těchto minutách dvakrát, ani v jednom případě ale nezvládli koncovku a Bičík nemusel vážněji zasahovat. Ve 22. minutě už musel Bičík z branky aby vyboxoval nebezpečný centr. K míči se za naším vápnem dostal Vrzal, rána mu příliš nesedla, tečoval jí ale Pázler. Naštěstí jeho teč nezpůsobila našemu brankáři vážnější problémy.

Ve 29. minutě kombinovala Dukla před naším vápnem. Akci se rozhodl zakončit střelou z dálky Malý, jeho dalekonosná střela se ale mezi tyče nevešla. Pak zahrozil dvakrát Slovan, dvakrát to by nebezpečný centr z pravé strany a dvakrát obrana zachránila jen odkopem na rohový kop.

V 36. minutě zahrával rohový kop z pravé strany Bosančić. Jeho centr našel přesně hlavu Štajnera, který ale v dobré pozici hlavičkoval vedle branky. Ve 38. minutě se dostal ke střele z hranice vápna domácí Malý. Jeho bomba by normálního smrtelníka srazila na kolena, Kelić jí ale ustál, i když ho také posunula o dva metry blíž k brance. Zabránil ale velikým problémům ...

Ve 43. minutě šla Dukla do nebezpečného rychlého brejku, když k naší brance uháněl Svatonský. Naštěstí na levé straně prokázal hodně rychlý krok i Fleišman, který soupeře do zakončení nepustil. O minut později se zase vyznamenal Nezmar, který odhlavičkoval před Lietavou do bezpečí. Domácí útočník by měl na hlavě vyrovnání, Nezmar byl ale u něj včas. První poločas naši hráči vyhráli.

Ve druhé půli se na první vzruch čekalo do 52. minuty. To poslal Malý přihrávku na Lietavu, který ve vápně svedl souboj s Gebre Selassiem. Oba nakonec skončili na zemi a míč držel Bičík. Domácí se dožadovali penalty, rozhodčí byl ale přímo u souboje a nechal pokračovat ve hře.

V následujících minutách se hra trochu uklidnila. Dukla byla aktivnějším týmem, Slovan se soustředil na defenzivní činnost a rychlé protiútoky. Jeden takový se nám naskytl v 68. minutě. Z nadějného přečíslení ale byla "pouze" Fleišmanova střela těsně nad branku.

V 71. minutě nás Dukla zamkla před vápnem. Velkou šanci ale prováhal Lietava. Ve vápně měl dost prostoru, míč mu ale při zpracování utekl. V 75. minutě se probíjel středem hřiště Gebre Selassie. Domácí jeho nadějnou akci zastavili faulem. K míči se postavil Fleišman a nadýchaným centrem našel hlavu Štajnera, který si věděl rady. Brankář rada si na míš sice sáhl, ale gólu nezabránil - 0:2.

V 78. minutě opěz zahrozila Dukla. Chvíli obléhala naší branku. Lietava poslal přetažený centr zpět před naší branku, kde se jeden z domácích hráčů dostával k zakončení, Nezmar ale skvěle zasáhl a uchránil náš tým před gólem. I následný roh jsme ubránili.

V 85. minutě odpískal rozhodčí Jech faul kousek před naším vápnem. Míč si postavil Podrazký a krásnou technickou střelou zdramatizoval závěr zápasu - 1:2. Na jeho technickou parádu se Bičík natahoval marně. Víc ale naši hráči soupeři nedovolili, byť o dramatické chvíle nebyla v závěru nouze. Slovan vítězství uhájil a díky zaváhání pražské Sparty se probojoval do čela tabulky!

Coaches

Luboš Kozel (FK Dukla Praha): "Utkání proběhlo v poměrně svižném tempu, obě mužsva chtěla hrát dopředu a předváděla pohledný fotbal. V našem případě to ale platilo jen po vápno, což dnes byl rozhodující moment. Navíc jsme udělali chybu, když jsme soupeře podobně jako v podzimním prvním vzájemném zápase nechali prostrčit kolmou přihrávku na Rilkeho. Liberec se tak rychle dostal do vedení, což mu pomohlo. Ve druhém poločase, kdy jsme měli převahu, jsme bohužel inkasovali podruhé z přísně nařízené standardní situace. Pak jsme sice dali kontaktní gól, ale už to nestihli dotáhnout. Nejsem spokojený pouze s řešením finálních situací, tam byl soupeř lepší a proto si odváží tři body."

Jaroslav Šilhavý (FC Slovan Liberec): "Momentálně mám obrovskou radost, nicméně ta nepotrvá dlouho, protože myšlenkami už jsem u zápasu se Spartou. To bude pro Liberec utkání roku. Lístky jdou na dračku, myslím, že bude vyprodáno. Dnes to byl velmi těžký duel, Dukla na jaře ještě neprohrála, předvádí výborný fotbal, organizaci hry a disciplínu. Tohoto vítězství si proto vážíme. Dali jsme první šťastný gól a ve druhém poločase jsme šli do dvoubrankového vedení. V závěru jsem bohužel inkasovali a bylo to dramatické, ale zvládli jsme to."


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Ricoh Vavruška Hanke
Media partners
Radio Blaník Liberec Rengl