FC Slovan Liberec | Report: Brno - Liberec 1:2
Menu More Close Close

20.kolo, Sunday 1.4.2007
Brno Brno
1:2
(0:0)
LiberecLiberec
Brno: M. Lejsal - M. Kuncl, J. Trousil, O. Mazuch, P. Siegl - T. Okleštěk (39. Basta), M. Holek, T. Polách, M. Střeštík - L. Zelenka(82. Pacanda), P. Vrána (65. Wagner)
Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, P. Košťál, J. Polák, T. Janů - P. Papoušek, J. Bílek, I. Hodúr (75. Dohnálek), D. Pudil - J. Nezmar (91. Jonáš), J. Blažek (79. Parks)
Branky: 75. Wagner - 60. Pudil, 81 Pudil ŽK: Vrána - Pudil. Rozhodčí: Jech - Filgas, Slavík, Tacina.
Diváci: 6650

Commentary

Naši hráči nastupovali k utkání s vědomím, že se jim proti Brnu daří, ale také, že Brno doma dvacet zápasů v řadě neprohrálo. Oba týmy nabídly divákům od úvodu oku lahodící, aktivní fotbal. Už ve 2. minutě testoval pozornost Lejsala Nezmar, o minutu později zase z dálky střílel Pudil. V obou případech byl domácí brankář pozorný.

V první vyložené šanci se ve 14. minutě z ničeho nic objevil Blažek. Tváří v tvář domácímu brankáři jej ale nedokázal prostřelit. A k dorážce se dostal už ve velmi těžké pozici. K první střele domácího týmu se odhodlal ve 22. minutě Střeštík, jeho pokus z uctivé dálky ale nemohl Hauzra ohrozit. Ve 26. minutě Hauzr jen sledoval, jak se Zelenkova hlavička obloukem snáší břevno jeho branky. Ve 28. minutě se už Hauzr řádně zapotil, vrhl se po opakovaném centru Polácha, balon ale jen vyrazil a před ním stojící Trousil vystřihl nůžky - naštěstí mimo.

Závěr půle patřil Brnu, nejdříva hlavičkoval aktivní Zelenka do boční sítě, tento pokus Hauzr s poklidem kontroloval. Ve 45. minutě ale mušel náš golman předvést excelentní zákrok. Zelenka kopal přímý kop, obstřelil zeď a balon mířil přesně k tyči. Tam jej ale zastavily rukavice našeho brankáře. Poločas skončil 0:0.

V úvodu druhé půle domácí pokračovali v aktivitě, ve 47. minutě čelil Hauzr závaru v našem vápně. Vše dobře dopadlo. Poté se hrálo hodně ve středu hřiště. Až v 60. minutě se diváci dočkali prvního gólu. Naši útočnící obehráli váhajícího Siegla, uvolnili Pudila, který prostřelil Lejsala - 0:1.

Domácí se vrhli do útoku a zatlačili nás před vápno. Trousil ale v dobré pozici hlavičkoval těsně nad. V 75. minutě se však domácí vyrovnání dočkali. Střeštík odcentroval z levé strany a vystřídavší Wagner se po balonu vrhl rybičkou a vyrovnal - 1:1.

V těchto minutách se hrálo nahoru dolu. A rozhodnutí přišlo v 81. minutě. Pudil kopal rohový kop, balon se k němu vrátil a náš záložník tentokrát zatočil střílený centr na branku. Balon se odrazil od břevna a skončil v síti. I přes velkou snahu se domácím nepodařilo vyrovnat a naši hráči tak z Brna vezou velmi cenné tři body.


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
Niosport Truhlářstv Hajlek Staco
Media partners
Rádio Impuls Hitrádio Contact