FC Slovan Liberec | Report: Liberec - Jablonec 3:1
Menu More Close Close

23.kolo, Thursday 19.4.2007
Liberec Liberec
3:1
(1:1)
JablonecJablonec
Liberec: Z. Hauzr - P. Šinglár, M. Brezinský, P. Košťál, M. Jonáš (53. Papoušek) - J. Bílek, T. Janů, D. Pudil (78. Liška) - I. Hodúr, J. Nezmar, W. Parks (63. Rick)
Jablonec: M. Špit - M. Fukal, J. Homola, P. Eliáš, J. Flachbart (56. Svátek) - M. Baranek, L. Loučka, J. Valenta, M. Petržela 82. Weber), M. Kordula (70. Smíšek) - R. Zeher
Branky: 16. Prks, 65. Homola (vlastní), 67. Hodúr - 11. Zeher ŽK: Rick, Janů - Kordula. Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Lhoták, Hrubeš.
Diváci: 6085

Commentary

První poločas přinesl oboustranně svižný fotbal s množstvím střel hlavně ze střední vzdálenosti. První, opravdu stoprocentní šance přišla hned po pěti minutách. Pudil kopal roh, který velice dobrou hlavičkou do branky umisťoval Brezinský. Špit předvedl bravurní zákrok a balon vyrazil na břevno, to ale nebylo vše. Následující dorážku Jirky Bílka naprosto neuvěřitelně vyčapal také.

Hned v jedenácté minutě se ale hosté ujali vedení a šokovali tak natěšený stadion U Nisy. Baranek zleva centroval na před Hauzrem zcela osamoceného Zehera, který našemu brankáři nedal šanci. Naštěstí se nám ale podařilo brzo vyrovnat. Hodúr vysunul Parkse, který si balon potáhl a zpoza obránce vystřelil. Tečovaná střela zaplula do sítě!

Ve 26. minutě se k odraženému balonu po rohovém kopu dostal Tomáš Janů a razantně vystřelil. Špit balon na chvíli upustil, ale před dotírajícím Nezmarem jej napodruhé pokryl. Nedlouho před přestávkou z brejku opět zahrozili hosté. Po pravé straně unikl Valenta, jehož střílený centr Hauzr vypíchl dotírajícímu Barankovi mezi nohama. Půli ukončila tvrdá Fukalova střela, kterou Hauzr musel vyrážet na rohový kop.

Po přestávce přišla další velká šance jednoho z našich dvou nejlepších historických střelců. Papoušek, který byl na hřišti jen několik vteřin centroval na nabíhajícího Nezmara, jehož střelu Špit výborně vyrazil.

V obdobné situaci z pětašedesáté minuty si však již neporadil. Pudil unikl po levé straně a servíroval na Nezmara, který svým typickým skluzem s pomocí obránce dotlačil balon do sítě. Svou třicátou trefou v modrobílém dresu Slovanu vyrovnal Lazzarův klubový střelecký rekord.

Hned o dvě minuty později uklidňující brankou utkání rozhodl Ivan Hodúr. Nezmar jej výborně vyslal do samostatného úniku a náš záložník využil špatného vyběhnutí Michala Špita a poslal balon nekompromisně k bližší tyči.

Utkání bylo prakticky rozhodnuto. Naši fotbalisté hráli v nezvyklém klidu a zodpovědně směrem dozadu. Jablonečtí se snažili vyvíjet tlak, ale příliš se jim to nedařilo. Zahrozili tak pouze v poslední minutě, kdy se Loučka dostal k nebezpečné dorážce prakticky do prázdné branky, ale trefil jen Liškova záda.

Naši fotbalisté sklidili zasloužený aplaus a dotáhli se zpět do boje o čelo tabulky. Nemůže být lepší pozvánky na utkání do Kladna!


General partner
Preciosa
Main partners
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Partners
KB Design Břízky - Euroseal
Media partners
rtm plus Náš region